Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Mi lenne, ha mi is kínvallatással szednénk ki Goodfriendből a bizonyítékokat?

2014. december 12. - polyvinyl

Az USA vezető politikusai szerint a kínvallatás egy legális módszer, jogilag sem támadható. A CIA vallatási technikái is teljesen legálisak, a szenátus világszerte nagy vihart kavart jelentése meg úgyse nem nyújt az amerikai állampolgároknak semmilyen újdonságot.

Oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló.

Úgyhogy szerintem innentől nem a KÉRDÉS kellene, hogy kínzó legyen mindannyiunk számára a NAV-os korrupciós, rágalmazásos balhéval kapcsolatban.

Lehetne inkább kínzó a kérdés megválaszolására alkalmazott megoldás!

Az, hogy Goodfriend jelenleg nem fogoly, hanem mentelmi joggal rendelkező diplomata, az szerintem csak egy jelentéktelen technikai kérdés lenne, hiszen mi se vagyunk jogállamiság tekintetében rosszabbak, mint a nagy USA. Este még ügyvivő lenne ez a Goodfriend, reggel meg már nem ügyvivő lenne, hanem fogoly. Oszt jónapot.

Orbán Viktor és Áder János elrendelné a kínzást, és ha esetleg neadjisten magyarázkodni kellene valahol miatta, akkor az Igazságügyi Minisztérium majd jól felmentené azokat, akik kínok között vallatták a jó öreg Goodfriend apót, hogy kiszedjék belőle, milyen értesülésekre alapozza Vida Ildikó NAV-elnök és munkatársai korrupcióval való megvádolását. Pontosan úgy, ahogy azt a sokak által imádott és félistenként tisztelt USA-ban csinálták.

cia kinzas usa


(Kép: hetek.hu)

Legfeljebb, MIUTÁN jól megkínoztuk ezt az egyébként is végtelenül tenyérbemászóan cinikus, pökhendi és minden szempontból irritálóan provokatív arcberendezéssel és stílussal bíró Goodfriendet, majd utána mi is megfogadjuk istenbizonyra, PONTOSAN ÚGY, mint az Amerikai Egyesült Államok, hogy "soha többé nem fogunk senki mással ilyen gonoszságot csinálni"!

Pontosan úgy, ahogy azt az Amerikai Egyesült Államok is megfogadta, miután világméretű felháborodást váltott ki a különböző, az USA által rendszeresen vegzált és terrorizált pontokon begyűjtött ÁRTATLAN civilek kínvallatása.

Ha az Egyesült Államok törvényei lehetővé teszik, hogy az amerikai titkosszolgálat elfogjon és kínvallatásnak vessen alá tetszőleges személyeket, miért ne tehetnénk mi is ugyanazt?

Ha az amerikai politikusok az elfogott és kínvallatásnak alávetett civilek ügyét egy vállrándítással elintézhetik, mondván, hogy ez egy teljesen jogos gyakorlat, ami államérdekeket szolgál, miért ne tehetnénk mi is ugyanazt?

Persze az is lehet, hogy Goodfriendről még az se derülne ki a kínvallatás után, hogy ártatlan.

Hiszen azt, hogy nem civil személyként, hanem az Egyesült Államok döntéshozóinak a szócsöveként rágalmazza és kelti rossz hírét a világban a magyaroknak, próbál beavatkozni a magyar belügyekbe, próbál puccsot, polgárháborút kirobbantani és lemondatni a demokratikus választáson hatalomra került kormányt, azt eddig is tudtuk.

Ja, hogy nálunk nem divat az emberkínzás? Mi nem élünk a sötét középkorban? Nem úgy, mint az igazság, a demokrácia és az emberi jogok szószólójának a pózában tetszelgő Amerikai Egyesült Államok?

...

Tetszett a poszt? Oszd meg, ne kínozd magad :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr176978345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamanna 2014.12.13. 01:05:19

Azonnal megszállnák az országot a Jed Vashem Intézet nácivadász osztagai.
Amúgy meg: www.youtube.com/watch?v=V9aG2VD9mU0
Egy kis "nyugatbarát morál" a szomszédból: www.youtube.com/watch?v=CfniVZhs3Lk

dddoni 2014.12.14. 12:17:46

"rágalmazza és kelti rossz hírét a világban a magyaroknak, próbál beavatkozni a magyar belügyekbe, próbál puccsot, polgárháborút kirobbantani és lemondatni a demokratikus választáson hatalomra került kormányt"

Amerika csak magát védi a kitiltásokkal az ilyen hitvány férgektől és ezt te próbálod támadásként beállítani. Nem Goodfriend hozta nyílvánosságra, hogy ki lett kitiltva, hanem Vida állt ki és vallotta be. Utána nyílvánosan követelte hogy mondja el az okát. Goodfriend eleget tett a kérésnek, erre Vida azzal jött hogy rágalmazzák szegényt. A szomorú hogy a mai napig nem indult független vizsgálat Vida és a NAV ellen. Ezzel nem Goodfriend járatja le az országot, hanem az ország járatja le magát.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.14. 20:07:29

@dddoni:

"A szomorú hogy a mai napig nem indult független vizsgálat Vida és a NAV ellen. "

Feljelentette valaki a Vidát?

Nem?

Akkor miért nem veszi valaki végre a bizonyítékait, vagy az értesüléseit és megy vele az ügyészségre, hogy a feljelentést megtegye?

dddoni 2014.12.15. 05:22:43

@polyvinyl:

Ha ezzel azt akarod suggallni, hogy Goodfriend feladata lenne, akkor nagyon tévedsz. Az már a belügyekbe való beleszólás lenne, de állításoddal ellentétben abba nem avatkozik be. A kérésnek eleget tett, átadta a bizonyítékot. A kormány vagy az ezért felelős szervek feladata a feljelentés vagy a független vizsgálat elrendelése. Normális országokban legalábbis. Az más kérdés, hogy valószínűleg a kormány tagjai nyakig benne vannak és Vidával együtt buknának, ezért nem érdekük ezt megtenni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.15. 13:39:00

@dddoni:

1. Nem adott át bizonyítékokat, se olyan információkat, amik alapján nyomozást lehet indítani. Cak vádaskodott és ködös utalásokat tett.

2. Rágalmazni ellenben rágalmazott. A magyar törvények értelmében NEM csak az a rágalmazás, ha valakinek az állításod mellé a nevét is odateszed, hanem az is rágalmazás, ha egyértelműen lehet következtetni arra a személyre, akiről állítottál valamit, de nem tudod bizonyítani, úgy, hogy a "bizonyítékos" egy bírósági eljárás során is megállja bizonyítékként a helyét.

dddoni 2014.12.15. 14:12:33

@polyvinyl:

1. Idézném az érintettet, szerintem ez több mint ködös utalás. "a magyar külügyi tárcának átadott két papírlap csak emlékeztető volt, ezen felül azonban az Egyesült Államok bizonyítékait is átadta a magyar kormánynak."

Hogy a kormány ezeket mégsem hozza nyilvánosságra, arra biztosan megvan oka, de nem az hogy a bizonyítékok használhatatlanok, mert akkor első dolguk lenne lobogtatni.

2. Amíg Vida nem pattogott semmilyen váddal nem illette. Vida csendben kapott egy magánlevelet, Goodfriend nem fogott pisztolyt rá, hogy hozza nyílvánosságra. A többi kitiltott azóta is hallgat.

Ha viszont bizonyítani tudja (szerintem tudja), akkor ez nem rágalmazás. Szóval egyelőre ne rágalmazd Goodfriendet rágalmazással, mert nem tudod bizonyítani, hogy nem tudja bizonyítani.

tableno 2014.12.15. 19:50:55

A címben feltett kérdésre válaszolva: napokon belül amerikai tengerészgyalogosok "váltanák le" a kormányt, te hülyegyerek.
süti beállítások módosítása