Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Sose találnád ki, hogy kit tennének az Ukrán Nemzeti Bank élére!

2014. december 18. - polyvinyl

Az egyik ukrán hírportál a lentebbi elképesztő hírt közölte. Aki eddig azt mondta, hazugság, hogy Ukrajna a Nyugat kapcarongya lett, az most nyugodtan elkezdhet sűrűn bocsánatot kérni.

soros ukran nemzeti bank


A cikk lényege, hogy a milliárdos amerikai üzletember, Soros György kerülhet az Ukrán Nemzeti Bank élére. Ő az egyike annak az öt jelöltnek, akik közül az ukrán Parlament hamarosan kiválasztja azt, aki a posztot be fogja tölteni. Ezt maga Porosenko elnök jelentette be.

A hírt először közzétevő 112.ua hírügynökségi forrásai szerint a jelöltek között van az egykori IMF-vezér, Dominique Strauss-Kahn neve, valamint az amerikai "Fed" (Federal Reserve System) egyik, a cikkben meg nem nevezett embere is. Az Ukrán Nemzeti Bank jelenlegi feje, Valeria Gontarjeva 2014 júniusától tölti be a posztot, ám ez idő alatt többször is fontolóra vette, hogy lemond a tisztségéről.

Erre mondják azt, hogy komoly kell, hogy legyen, hiszen viccnek elég durva lenne.

Lehet a hírt csócsálni: magyar származású amerikás zsidó spekuláns kerülhet egy szláv nép nemzeti bankja élére egy ex-szovjet tagállamban, amely egy afro-amerikai elnök irányította tengerentúli nagyhatalom befolyása alá került.

Annyit azért mindenkinek tudok tanácsolni, hogy ha eddig még nem tette volna, kezdjen el sürgősen oroszul tanulni, vagy legalább alapfokon kössön barátságot a cirill betűkkel. Rendkívül érdekes új év, sőt egy egész évtized elé nézünk, ám aki csak magyarul és angolul ért, a hazai és a nyugati médiának "köszönhetően" szinte minden fontos és érdekes hírről le fog maradni.

Gontarjeva ellen egyébként büntetőeljárás indult, miután korrupció gyanújába keveredett. Érdekes, nem?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr806995645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dddoni 2014.12.19. 06:03:59

Valóban érdekes, Magyarországon nem nagyon hallani, hogy büntetőeljárás indulna valaki ellen, aki korrupció gyanújába keveredik. Kivéve ha ellenzéki. Kettős mérce?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.19. 10:33:59

@dddoni:

Magyarország jogállam, ahol vádaskodásra nem szokás koncepciós pereket építeni.

Ahhoz, hogy egy jogállamban nyomozás induljon, annak, aki ezt szeretné, el kell balalgnia az ügyészségre, és NÉVVEL, személyes adatokkal vállalva le kell tennie az asztalra a bizonyítékait, vagy legalábbis a tényekkel alátámasztott feltételezéseit.

Tudod, ma már nem megy az, hogy embereket hurcolunk meg "komoly, géppel írt névtelen feljelentésekre" alapozott koncepciós perekben :)

dddoni 2014.12.20. 11:48:10

@polyvinyl:
A koncepciós per és a gyanú esetén kivizsgálás között van egy lehelletnyi különbség.

Gerilgfx 2014.12.28. 15:55:25

soros egy remek üzletember, aki kiválló munkát végez. inkább nálunk került volna ő az élre a dilettáns barmaink helyett.
süti beállítások módosítása