Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Ellen tud állni két ilyen csöcsnek Putyin kisöccse?

2014. december 01. - polyvinyl

Letökömöccsézte Orbánt a Die Welt annak okán, hogy Merkel asszony meghívatta magát vele egy pörköltre. Mellbedobással terelné Orbánt a helyes útra Németország kancellárinája februárban Budapesten? Az mondjuk nem éppen egy afrodiziákum, hogy a tervezett nászról hírt adó, magát konzervatívként meghatározó német napilap online cikkében simán "tökömöccsének", akarom mondani, Putyin kisöccsének nevezi a magyar miniszterelnököt.

Tény, hogy Merkel asszony alkatilag nem egy kiköpött Salome, de attól még lehet az a legfőbb célja neki is, hogy végre egy óntányérban tudhassa a Cosa Nostra, lánykori nevén Európai Unió egykor jó barátja, jelenleg ügyeletes bajkeverője, Orbán Viktor levágott pöcsét fejét. Adottságaira tekintettel a közönség a hét fátyol tánctól szomorúan bár, de eltekintene.

A Die Welt online kiadása ezzel az egyébként korrekt, és a diplomáciai kapcsolatokat egyértelműen támogató, hazánk imidzsét a német polgárok szemében előnyös színben feltüntető hírrel szíveskedett az aktusnak a maga módján és stílusában megágyazni:

putyin kisoccse


Szóval a dolgok állása most az, hogy ez a rostand-i magasságokat ostromoló orgánum "Putyin kisöccsének" nevezte a magyar miniszterelnököt, bár ugyanennek a számnak a print kiadásában az írás címe a tartózkodó és távolságtartó "Látogatás egy kívülállónál" lett.

Lehetett volna az is, hogy "Randevú a vámpírral" - utalva diszkréten arra, hogy csak az uniós támogatások miatt nem léptünk még ki a kócerájból, bár maga a sztori tényleg olyan, mint egy Disney családi vígjáték :)

Kíváncsi lennék, hogy ha Viktorunk nagyhirtelen megvilágosodna, és az orosz alfahímnek óvatlanul hátat fordítva szendvicsben kívánna a kedvére tenni a németek kancellárinájának és a jenkik elnökének, akkor a német konzervatív média zászlóshajója Angelina kisöccsének, vagy inkább a Barack kisöccsének nevezné-e a magyarok kedves vezetőjét?

A magam részéről most inkább átugornám azt a részt, amikor Angelina karlendítésén kellene élcelődni, helyette zárásként stílszerűen a posztvégi frivol kis képpel készültem.

Azoknak meg, akik viccesnek tartják, ha egy suttyó, kattintás- és megosztás-hajhász német médiaprosti letökömöccsézi a magyar miniszterelnököt, azoknak a figyelmébe ajánlom ezt az idézetet: "Mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más mondja, azt nem tűröm el!"

Ők, akik nevetnek, jobban tennék, ha felfognák, hogy a német lap a címadással nem Orbánt, hanem minket, és a mi hazánkat alázta meg, az online változat napi átlagban 1,3 milliós (!) látogatást és 4,2 milliós (!) oldalletöltést generáló olvasótábora pedig rajtunk, csóringer, bumfordi, az elérhetetlen nyugati jólét után párás szemmel ácsingózó keleti vircsafton röhögnek.

Tetszett? Oszd meg!



putyin kisoccse 2



A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr876947185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.12.01. 10:57:11

"a német lap a címadással nem Orbánt, hanem minket, és a mi hazánkat alázta meg"

Na ez az, amit Orbán akar elhitetni az országgal. De nem fog menni. Engem ugyan nem az újság alázott meg, hanem Orbán, akiről sajnos ilyeneket lehet írni, és abszolút jogosan.
süti beállítások módosítása