Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Nyugdíjasok tűztek össze favágókkal egy villámcsődületben a Normafa úton

2014. december 02. - polyvinyl

Bátran kiálltak a tájékozódáshoz való joguk mellett azok az idős emberek, akiket egyenruhások próbáltak megakadályozni abban, hogy közelről nézhessék végig az ónos eső által kidöntött növényzet eltakarítását kedden, a kora délutáni órákban.

Több, a flashmob-on részt vevő idős tüntető is éles szóváltásba keveredett a munkásokkal, amikor azok felszólították őket, hogy hagyják el a műveleti területet, és húzódjanak vissza az öregotthonba, amely a szervezők főhadiszállásául szolgált.

flashmob a normafa uton


Az idősek azzal érveltek a tájékozódáshoz való joguk sérülése mellett, hogy a cudar időjárás miatt már három napja ki se tehették a lábukat az öregotthonból, így jogos követelés a részükről, hogy állampolgári jogukkal élve, végre személyesen tájékozódhassanak.

A nyugdíjasok és a favágók közötti verbális agresszió nem mérgesedett el, mert az utóbbiak bölcs önmérsékletet tanúsítottak, aminek köszönhetően se tettlegességre, se a rohamosztagok bevetésére nem került sor.

"A hírműsorok torzítanak, manipulálnak, sőt hazudnak, ezért ezekből a médiumokból a magyar állampolgárok nem tudnak hitelesen tájékozódni" - válaszolta a tüntetés egyik szervezője arra a kérdésre, hogy miért ragaszkodtak hozzá, hogy élőben, a helyszínről kísérjék figyelemmel, ahogy a favágók eltakarítják a nyugdíjasotthon közelében a közúti forgalmat akadályozó letört ágakat.

"A tájékozódás szabadsága nélkül nincs jogállamiság, nincs szabad választás, nincs demokrácia!" - tette hozzá ellentmondást nem tűrő hangon az egyik, járókerettel érkezett idős úr.

A Katasztrófavédelem szóvivője nem kívánt az incidens hírére reagálni.

Tetszett a poszt? Oszd meg, és uralkodj :)

nyugdijas normafa onos eso

(Kép: Kevei Kolos - origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr856951813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása