Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Tüntető vagy? Nesze, itt egy gondolat-mankó!

2014. december 05. - polyvinyl

Hogyan válts kormányt 10 perc alatt? Énekeld el a Ha én zászló volnékot, meg a Miért hagytukot, köpd le bal váll fölött átfordulva a Hírtévés Attilát, mondd el visszafelé, hogy "Andre, je t'aime" és a kormány már le is van váltva. Ovis mondókákból plagizált se füle, se farka rigmusokkal próbál tömegeket felrázni a baloldal.  

Alapfokon, óvodás stílusban:

Ha én cica volnék, száz választást nyernék!
De én cica nem vagyok, kormányra se juthatok.


Esetleg így, párás szemekkel, telve pátosszal:

Ha én cica volnék, soha nem nyávognék,
Minden rágcsálónak haragosa volnék,
És ha engem egyszer tejjel kínálnának,
Rágyújtanám a gazdasszonyra a házat.


A felső két példát természetesen nem a Kádár-kor sztárpárosa, Szörényi Levente és Bródy János írta, hanem én, a második alkotásban gondosan megformálva a korrupciót forradalmi hevülettel elutasító, becsületes munkából megélni kívánó macska alakját :)

Hogy a bánatba dőlhetnek be értelmesnek tűnő, fiatal emberek ma, 2014-ben egy akkora ordas kamunak, mint amilyen a 70-es évek kádári diktatúrájának a "pol-beat" rigmusai voltak?

Minden jel szerint ugyanis a 2014-ben zsinórban 3 választást elbukott baloldal Orbán elzavarására és kormányváltásra készülő hívei Szörényi bácsi és Bródy bácsi dedós rigmusaival, a zászlajukra tűzött Zsuzsika nevű nyugdíjas óvónéni énekhangja mellett kívánnak az utcára vonulni december 16-án.

Hogy miért? Hogy elzavarják a Patás Orbánt.

ha en cica volnek

Ilyen egyszerű ez, kérem. Vallásos ember felhány magára egy keresztet, elmond két üdvözlégyet meg három miatyánkot, oszt minden el van boronálva.

Baloldali érzelmű ember meg elénekli kétszer a Ha én cica volnékot, háromszor a Miért hagytukot, oszt a kormány le van váltva. Ha mégse, akkor kétszer le kell köpni bal váll fölött hátrafordulva a Hírtévés Attilát, utána háromszor elmormolni visszafelé, hogy "Andre, je t'aime" és a kormány már le is van váltva.

Megy ez, mint a karikacsapás. John McCain nyugalmazott vietnami veterán irgalmazzon a mocskos illiberális fasiszta diktátor fajtájuknak.

Az efféle szockó időkből ittmaradt, "pol-beat" indulókkal azonban van egy pöttynyi baj. Méghozzá az, hogy ha az ember belegondol a tartalmukba - ugyan már, hát miért is gondolna bele - akkor azt látja, hogy nettó sületlenség, amit összehordanak.

Vagy ami még ennél is rosszabb - az üzenet kifejezetten a megalkuvásra, meghunyászkodásra, lemondásra, belenyugvásra kondicionál. Olyan fejet kell vágni az éneklése közben, mintha épp most vették volna el a napköziben a nagyobb fiúk az uzsonnádat.

Arra tanítja a kedves hallgatót, hogy tessék szépen belenyugodni abba, ami van! Ne erőlködj, kevés vagy hozzá! Vacsora, mese, pizsamaosztás!

Ha nem így lenne, akkor nem lenne minden, a Kádár-kor sztárpárosa keze alól kikerült, rejtett forradalmi utalásokkal alig leplezetten teleszőtt rigmus úgy hangszerelve, mintha direkte nem lelkesítésre, hanem temetésre írták volna, siratóasszonyoknak.

Mégis, mit gondoltál? Hogyan, miért lehetett Kádár diktatúrájában a hatalom által támogatott, ünnepelt sztár a Szörényi-Bródy szerzőpáros, vagy a Zsuzsika?

A "pol-beat" célja a direkt manipuláció. Ne gondolkozz, hanem "érezz". Gondolkodás helyett légy a tömeg része, skandálj rigmusokat, amik elzsibbasztják az agyadat és észrevétlenül beépülnek a tudatalattidba.

Az egyszerű, tunya agyú átlagemberek átélnek valami "aha-élményt", amikor olvassák, hallgatják ezeket, és úgy érezhetik, mintha valaki MEGFOGALMAZTA volna a problémájukat helyettük.

Valójában az efféle manipulatív gondolat-mankóknak az a szerepük, hogy eltérítse a tömegeket attól, hogy racionálisan gondolják át a problémájukat, hogy mérlegeljenek érveket és ellenérveket, és képesek legyenek a SAJÁT SZAVAIKKAL kiállni a saját érdekük mellett.

A cél az, hogy a tömegek józan esze helyett az ÉRZELMEIKRE hassanak, és hamis kiindulási pontból juttassa a tömegeket hamis következtetésekre. Érzelmi alapon, racionális gondolkodási folyamat nélkül. A gondolatokkal manipulálók érdekei szerint.

Aki ezt nem ismeri fel, az azért egy eléggé egyszerű ember.

de en cica nem vagyok


Itt van például a "Ha én zászló volnék" kezdetű gyermekdal. Sose találnád ki, miről szól :)

Iskolapéldája a hárító, önsorsrontó, másokat hibáztató mechanizmusoknak!

Szegény főhős EMBERKÉNT nem tudja az életét rendbetenni, bezzeg, ha rózsa lenne, ha kapu lenne, ha ablak lenne, ha utca lenne, ha zászló lenne, ha bármi más lenne, csak éppen nem az, aki, akkor nem kéne szürke kisemberként meghalnia, mert kibontakoztathatná a rejtett nagyszerűségeit!

A bibi csak az, hogy ha ember vagy, akkor emberként kell TELJESÍTENI.

Nem arról rinyálni, hogy emberként ugyan egy nulla vagy, egy tompa agyú eleme a durva, de átlátszó módszerekkel manipulált tömegnek, és semmi se lesz se belőled, se a hasonló szellemben nevelt gyerekeidből, DE HA rózsa, kapu, ablak, utca vagy zászló lehetnél, akkor mekkorákat tudnál alakítani. Nyilván a gonosz sors TEHET RÓLA, hogy nem rózsa, kapu, ablak, utca vagy zászló lett belőled.

Kedves baloldali tömeg-manipulátorok! Ha a dec. 16-i pszeudo-majdan tüntin a Zsuzsika óvónéni is fellép, ne felejtsétek el meghívni a többi, Kádár idején futtatott szépkorú nagy öreget se. Emlékezzetek majd meg azokról az előadóművészekről is, akik egykor szintén kukta-szelep módján dolgoztak a Kádár-rendszerben a "lázító" produkcióikkal a tömegek indulatainak a levezetésén, és akik már nem lehetnek közöttetek :)

Egy élmény lenne látni, ahogy a "fiatalos" tünti-münti helyett valami falbontás előtti retro kádárista nyuggerbulit tolnátok a Kossuth-téren :)

Tetszett a poszt? Oszd meg, és uralkodj :)



A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr656959541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

STIRLITZ 2014.12.05. 21:21:43

Jajj de ócska duma már ez a Kádározás! Valami új szöveg kéne kedves Fideszes seggnyalók! Uncsik vagytok. Ásítás

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.05. 23:22:07

@STIRLITZ:

Szerintem a Fidesz-seggnyalózás SOKKAL uncsibb, mint a Kádározás.

dddoni 2014.12.06. 12:26:23

Látom nem sikerült felfogni, hogy nem a bukott baloldal viszi az utcára az embereket, hanem mennek azok maguktól is.

Nagel Ferenc 2014.12.07. 15:54:36

Azért is kellene mennie el mindkét oldalnak, mert ha itt bármi vélemény, ellenvéleményt, tüntetés van, mindig jönnek a másik oldal bűnével.

Nem értik, hogy a népnek mindkét oldal bűnéből elege van.

Most olvastam a facén, hogy az mszp-s egy listát hozott nyilvánosságra a a fideszes bűnözőzőkről.
Mi volt a válasza a fidesznek. Előjött az mszp-s listával.

Na ezért kellene végre már egy új és tiszta politikai garnitúra, mert itt ha szólni mersz jogosan, akkor besorolnak valamelyik párt csatlósának.
Magyar emberként már nem is szólhatsz bele, hogy mit csinálnak a megválasztott közszolgák a pénzünkkel.

Ezzel arra utalok, hogy sokan DIREKT nem fogják fel (mert nem korrektek és jobb hazudni) hogy itt bizony nagyon nagyon sok tüntetőnek elege van mindkét oldalból, a 25 évből és egyik pártot sem támogatja, mert a népet használják fel, miközben a népet szolgálniuk kellene.
De nem baj, egyiknek sem lesz elfelejtve ezen húzásaik.

Benderik 2014.12.08. 23:43:58

A Ha én rózsa volnék nem arról szól, hogy rózsa, ablak, rózsaablak ... kapu meg zászló szeretne lenni, mert emberként nem jó neki.
Hanem azt mondja el, hogy milyennek szeretné a világot, hogy legyen, és ezt metaforákkal fejezi ki, hogy szemléletesebb legyen, meg mert az unalmasan hangzik, ha csak úgy felsorolná, mert az akkor leltárjegyzék és nem vers. És az már ízlés dolga, a leltárjegyzék a jobb vagy a vers, meg hogy szükség van-e versekre ill. leltárjegyzékekre, de az írónak a vers tetszett jobban, így abban írta meg.

annamanna 2014.12.13. 01:20:32

Néztem a netadó elleni tüntetést a streamen, és Gulyás Balázs főtüntiről pontosan az jutott eszembe, amiket itt feljebb leírtál. Hogy a legszívesebben pofán rúgnám (valahogy így: www.youtube.com/watch?v=7SX2e6Y-75U#t=05m00s ), hogy hallgasson már végre el, mert fájdalmat okoz az ostoba hisztije. Egyetlen értelmes mondat sem telt tőle.
Aztán megtudtam, hogy ő személyesen Gurmai Zita elvtársnő fia.
Mondjuk így már mindent értek.
De akkor is pikáns, hogy az egész baloldali pereputty pont őt bírta kiizzadni magából. Pont egy ekkora tökfejet állítottak a legfontosabb megmozdulás élére.
Gurmai Zita fiát....
Ennyire hülyék, vagy ennyire szarnak mindenbe bele? Esetleg a kettő együtt.
süti beállítások módosítása