Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

A liberálisok szeretik letiltani a kommentezőket

2014. december 07. - polyvinyl

Túl sok a gyáva, névtelen troll, aki fizetett propagandát végez az oroszok meg a kínaiak pénzén - tudhatjuk meg Bede Márton cikkéből a 444-en. Bede egyébként bevallottan leszarja az olvasói véleményeket, ahogy azt az írásából vett idézetek egyikében a saját szemünkkel is olvashatjuk.

"Az utóbbi hónapokban a Reuterstől a Chicago Sun-Timeson át a Popular Science-ig egészen különböző weboldalak döntöttek úgy, hogy legalább részben, de sok esetben teljesen kikapcsolják cikkeik alatt a kommentelés lehetőségét. A szólásszabadság egyik élharcosa, az NSA- és a Wikileaks-ügyeket robbantó Guardian pedig elég kétségbeesetten vallotta be, hogy hiába alkalmazza moderátorok tömkelegét, ezek egyre nehezebben tudják kezelni a nyilvánvalóan Moszkvából irányított és pénzelt trollok áradatát."

 

no_comment


Világos: aki más véleményen van az élet nagy kérdéseiről, mint amilyen véleményen az aktuális, New Yorkban meg Washingtonban írt és nyomtatott liberális tájékoztató segédanyag (v.ö.: brosura) szerint az embereknek (v.ö.: konzumidióta) lenniük kell, az csakis egy gyáva, névtelen troll lehet, aki fizetett propagandát végez az oroszok meg a kínaiak pénzén.

"Nincs az a moderátorhadsereg, amely vissza tudna verni egy brutális trolltámadást. Egyszerűen azért, mert egy médiacégnek soha nem lesz annyi pénze erre a háborúra, mint Moszkvának vagy Pekingnek a saját propagandájára."


Ellenben aki hibátlanul felmondja mindazt, amit az aktuális, New Yorkban meg Washingtonban írt és nyomtatott liberális tájékoztató segédanyag (v.ö.: brosura) szerint az élet nagy kérdéseiről az embereknek mondaniuk kell, az még véletlenül se egy agymosott hülye, hanem egy naprakész információkkal rendelkező, megbízható, hiteles forrásokból körültekintően tájékozódó liberális polgár.

"Na de mi van azzal, akinek a teljes lénye csak egy internetes vélemény? A névtelen internetes kommentek ilyen egzisztencális kérdéseket is felvetnek."


A leckét hibátlanul felmondókat viszont - amennyiben az aktuális, New Yorkban meg Washingtonban írt és nyomtatott liberális tájékoztató segédanyag (v.ö.: brosura) tartalmát valamely nem-liberális online felület kommentlistáján teszik - SEMMIKÉPPEN nem lehet gyáva, névtelen trolloknak nevezni, akik fizetett propagandát végeznek az újkori demokrácia bölcsője, meg a zsidó állam adófizetőinek / támogatóinak a pénzén.

Fizetett propagandát ugyanis CSAKIS az oroszok meg a kínaiak pénzén lehet végezni.

Világos ez kérem, mint a karikacsapás, meg az egyszeregy.

"Az anonim vélemény olyan, mint a segglyuk: büdös"


A hazai ellenzéki portálokon és blogokon lassan kötelező jelleggel bevezetett nem-kommentezést tehát nem annak kell betudnunk, hogy egyre kevesebb olvasó ért egyet mindazzal, ami ezen felületeken ocsmányság, hisztériakeltés, hazugság, rágalom, primitív manipuláció publicisztika, esszé vagy mezei vélemény formájában megjelenik, HANEM annak kell betudnunk, hogy egyre nő azoknak a gyáva, névtelen trolloknak a létszáma, akik fizetett propagandát végeznek az oroszok meg a kínaiak pénzén.

"Név nélkül fizetett propagandát folytatni, vagy egyszerűen csak bántani a másikat viszont káros, szánalmas és súlyosabb esetekben büntetendő is kell, hogy legyen."

Valamint:

"Messzemenően egyetértek a híres „nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd” idézettel, azzal a lábjegyzettel kiegészítve, hogy kiváncsi viszont egyáltalán nem vagyok rá."


Bede Márton, köszönjük! Egyébként meg bekaphatod.

Tetszett a poszt? Oszd meg és uralkodj magadon :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr286963287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a hozzászóló birca · http://maxval.co.nr 2014.12.07. 08:04:58

Eleve az a megoldás, ha csak az amerikai és a norvég követség fizetett alklamazottjai kommentelhetnek csak. Ez lenne az igazi felelős, demokratikus megoldás.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.12.07. 09:38:07

Gyönyörű, ahogy rettegnek a liberálfasiszták a sajátjuktól eltérő véleményektől.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.12.07. 09:41:15

Egyébként Bedét még a 444 kommentelői is rendszeresen kigúnyolják a dilettáns írásai miatt, nem csoda, hogy nem tetszik neki a kommentelés intézménye.

dddoni 2014.12.07. 14:30:55

Nem ártott volna végigolvasni a Bede cikkét, vagy ha az megvolt, akkor megérteni. Nem a kommentelés, hanem a névtelen kommentelés intézményével van baja a szerzőnek. És egyébként is Bede saját véleményéről és a nyugati sajtó véleményéről írt, ezt a liberálisok (többesszámban...) véleményének beállítani több mint ferdítés.

2014.12.07. 23:14:28

a poszthoz hasonló tartalmú és színvonalú kommentekért valóban nem kár, ha valaki azokat letiltja egy lépéssel távolabb kerül a hülyéktől.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.08. 00:19:27

@dddoni:

"Nem ártott volna végigolvasni a Bede cikkét, vagy ha az megvolt, akkor megérteni."

Nem ártana az arcból visszavenni, és vendégségben nem a szőnyegre szarni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.08. 00:21:09

@WiteNoir:

Azért én mégse moderálom a posztnál sokkal színvonaltalanabb kommentedet, mert semmi bajom a hülyékkel :)

dddoni 2014.12.08. 05:08:14

@polyvinyl:

Kommentezés kritikája miatt fanyalgó cikknél az ellenvéleményezők kommentje miatt fanyalogni öngól.

Ettől függetlenül továbbra sem jöttem rá, hogy az értő olvasással van gondod, vagy csak szereted elferdíteni mások kijelentéseit, véleményét.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.08. 12:28:07

@dddoni:

Neked nem ellenvéleményed van, te recskázni jársz ide :)

2014.12.08. 13:41:41

@polyvinyl:

szerintem ott kezdd, hogy elnézést kérsz a hazug cím miatt, vagy éppen szépen megmagyarázod, honnan vezetted le. utána esetleg megszólalhatsz.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.08. 21:01:45

@WiteNoir:

"utána esetleg megszólalhatsz"

Én vagyok eltévedve, és nem vettem volna észre, hogy ez a TE blogod?

Vagy te vagy eltévedve, és nem veszed észre, hogy ez az én blogom?

Nos? :DDD

Benderik 2014.12.09. 00:00:28

Én azt még el tudom képzelni, hogy angol nyelvű oldalak széttrollkodásáért valaki fizet, mert arra legalább találni olcsó indiai munkaerőt. De magyar nyelvű oldalakon nem is igen lehetne ezt anélkül nagyüzemben csinálni, hogy ne legyen köztudott, és teljesen fölösleges is lenne fizetni három forint ötven fillért akár, mert teljesen ingyen is van rengeteg önszánt lelkesedésből lángoló, ki meg is halna, ha nem kommentelhetne.
A "...kíváncsi viszont nem vagyok rá" viszont kiváló megalapozása vitaképtelen társadalmunknak, ahol a felek képtelenek akár csak megpróbálni is végiggondolni a másik érvelését, de azt hiszik, hogy attól, hogy a másikat hagyták legalább beszélni (aztán persze szartak rá), már meghallgatták.
Amúgy meg aki interneten ír, annak el kéne már fogadni, hogy ez egy ilyen kommentelődős műfaj. És sokból még tanulni is lehet, csak ki kell őket mazsolázni.

mrZ (törölt) 2014.12.10. 09:04:07

A nyugat milliárdokat költ propagandára aztán az aktivisták meg ingyen szét trollkodják, A guardian-nál van kb 2-3 ezres trusted commenters, ők adják a felhangot és az üzenetet igazoló linkek befűzését.
A GCHQ többezer kommentelőt foglakoztat, az online personal management ezt több tízezer nickre növeli. Az usákok szintén.
Szerintem nálunk is vannak hasonló "hangadók", pl a 444-nél nagyon furcsa a felminősített összhang. (na meg a a teljes 444 furcsa)
A nevesített hozzászólás öngól, kis kereséssel össze lehet állítani a kamu profilokat, aztán meg azzal vágni pofán a média kurvákat.

annamanna 2014.12.13. 00:56:42

Van egy kábé freehckr nevű kommentelő, elképesztő modorban ír. Ezt nekem írta:
"balkáni cigány söpredék ország" "büdös picsába" "tökfej és korrupt söpredéke" "pár százezer szerencsétlen retardált fasz" "cigány suttyó Fidesz-KDNP bűnszervezet" "Hagyni kell, hadd omoljon ez az egész kib.szott büdös sz.rkupac a suttyó retardált kádári prolijaik nyakába. :)" "nem érdemes foglalkozni ezzel a balkáni sz.rkupaccal" "Dőljön be, omoljon össze, minél több retardált suttyó Fidesz-MSZP f.szt temessen maga alá" "Ha éhen halt vagy kihalt a nagy részük... nem kell sokat várni)... majd vissza jövünk és szívesen építjük az országot.. ha lesz hozzá kedvünk. :)" "Ez az ország a jelenlegi felállásban szó szerint _halálra van ítélve_. Lassú kínhalál ez." "Én amondó lennék, hogy meneküljön ki merre lát. :) Én is ezt teszem..." "én mindenesetre nem fogom a pénzkereset és gyarapodás, a nyugdíjas éveimről és családomról való gondoskodás szempontjából aktív, dolgozó évtizedeimet erre az akkor már most halálra ítélt balkáni Cigányiára pazarolni. :)"

megkérdeztem tőle, hogy: "Most hol dolgozol éppen?
Gondolom, már nem Magyarországon!"

Ezt válaszolta: "Nem, már nem Magyarország_nak_ dolgozom. Jobban is alszom... :)"

Azt is megkérdeztem tőle, melyik az az ország, aminek dolgozik, de nem árulta el.
Nyilván ő is egy orosz bérkommentelő.... tipikus ruszki stílusban nyomul. Nem is lehet más, csakis orosz, vagy esetleg kínai ügynök.... szegény Bede Márton, reszkess, mert támadnak a kínai bérkommentelők!

Untermensch4 2014.12.19. 08:03:12

a blog kommentelgetős műfaj. a véleménynyilvánítás szabadsága meg mindenkit megillet. azon csodálkozom hogy a visszanézhető moderálás ötlete miért nem vetődött fel? ha a moderálási feltételek nyilvánosak és aki kitakarja a kommentet a nevét adja a minősítéshez ami miatt kitakarta és egy kattintással mégis vissza lehet nézni ha vki bedével ellentétben kíváncsi lenne hogy az adott nick mit írhatott ami azt a moderátori címkét vonta maga után (pl: trágár személyeskedés, zsidózás, reklám, kínai ip-cím... maxbirca lenne a bolgár ip-cím... :) ), nos akkor mindenkinek win-win lehetne. miért nem vetődött fel ilyen lehetőség? talán csak nem a nyomtatott korszak "véleményformáló" státuszára törnek egyesek? ahhoz tényleg csak a tömeges kommentelés megszüntetésén át vezet az út...
@WiteNoir: a "figyelemfelkeltő cím" bevett marketingeszköz. ha a cím visszavonását akarod, gondolkodj rendszerszinten. a rendszer része pl az is hogy te is írhatsz blogot és az is hogy nem kötelező másét olvasnod. a vélemény meg nem szinonímája az utasításnak

2014.12.20. 16:25:29

Az olvasottság nem publikus. :DDD

toportyánzsóti 2014.12.28. 06:42:25

Kritikát oldalfüggetlenül nem bírják az önjelölt sztárbloggerek,a hivatalos oldalak pillanatok alatt kimoderálják ha valaki sértegeti az élő istenünket.
süti beállítások módosítása