Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Viktor a barikádokra vezetné a népet

2015. március 15. - beszélő majom

Már látom is magam előtt patyolat ruhában, csapzott hajjal, kilógó csöcsökkel. "El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta Szigetvári Viktor az Origo szerint, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen.

Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a mérhető szavazóbázissal nem rendelkező mikropárt elnöke a harcos szónoklat előtt, de én úgy veszem ki a szavaiből, hogy a haditerv az, hogy ha egy demokratikus választáson a pártjának esélye sincs megverni a Fideszt, akkor kard ki kard, jöjjön, aminek jönnie kell.

"Az Együtt elnöke szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerét el kell söpörni, vagy le kell győzni, és meg kell állapodni a parlamentben a teljes, folytonosság nélküli lebontásáról." - írta meg az Origo március 15-én.


Az idézet szerint Szigetvári Viktor ELSŐSORBAN erőszakkal ("el kell söpörni") élve futna neki Orbánék leváltásának, és csak másodsorban nyúlna demokratikus eszközökhöz ("le kell győzni").

Ez bizonyára azt jelenti, hogy ha a "demokratikus ellenzék" végképp képtelen lesz arra, hogy egy-egy tüntetésre 1500 fősnél nagyobb tömeget vigyen ki, és ukrán mintára törölje el Orbán rendszerét, akkor jobb híján be fogja érni egy válaszáson történő megmérettetéssel is.

Csak nehogy a végén az ő csontjait is Szibáriából kelljen előkeríteni :)

szigetvari_viktor


(Szigetvári Viktor a barikádokra vezetné a népet - kép: magyarhirlap.hu)

Tovább

Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére.

Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy azért nem emlékezett meg a lassan törpepári mélységekbe süllyedő támogatottságú, ám kormányváltó ambíciókat dédelgető kispárt az 1848-as forradalomról méltóképpen, mert Tóbiás pártelnöknek fontosabb volt, hogy nemzeti ünnepünkön is kampányoljon a főhajtás helyett?

Belerondítani minden esetre nagyszerűen belerondított Tóbiás az ünnepnap közepébe azzal, hogy éppen ezt a napot szemelte ki arra, hogy az ajkai időközi választás kampányának a hevében nyilvános vitára HÍVJA KI a miniszterelnököt.

Azt mondjuk nem értem, hogy egy legfeljebb helyi érdeklődésre számot tartó időközi választáson miért nem az Ajkán induló jelöltek állnak ki egymással a választók elé - miért az egyik kispárt elnöke rángatná le Ajkára a miniszterelnököt, hogy egyfajta modern kori lovagi tornán EGYENLŐ felekként megmérközzenek.

A válasz persze borítékolható volt. Tóbiás már akkor tudta, amikor a felszólítás szavai kiestek a száján, hogy a miniszterelnök nem fog lemenni Ajkára, hogy vitatkozzon vele.

Tóbiás nyilván eleve arra játszott, hogy a miniszterelnöki választ véres kardként hordozhatja körbe Ajkán a választók előtt.

Ám Orbánék kommunikációs stábja tőlük szokatlanul friss és frappáns, egyszersmind fölényesen megalázó válaszüzenettel mutatta meg a helyét az elszemtelenedett szocialista pártelnöknek.

Ezt üzenték:

"Türelem, mindennek eljön az ideje"


Zseniális :)))

tobias_befott_orban_nagyiTovább

Horogkereszt a vécépapíron

Ősi Nap-szimbólummal díszített toaletpapírt dobott piacra egy zágrábi papíripari vállalkozás. A cég neve Drenik, az évezredes jelképpel díszített gurigákhoz a magyar fogyasztóknak is szerencséjük lehet, ha a Perfex márkanév alatt forgalmazott termékekből vásárolnak.

wc_papir_szvasztika_horogkereszt(Felső kép: két tekercs Perfex wc-papír, alsó kép: szvasztika-motívumok Ázsiából, a Közel-Keletről és Észak-Amerikából)

Tovább

Nyolc apró észrevétel az antiszemitizmus-hiszti margójára

Nagyot változott a világ a legtöbbször emlegetett náci koncentrációs tábor felszabadítása óta Keleten és Nyugaton, a zsidók, az arabok és az euro-atlantisták háza táján. Ezt Carlos Latuff karikatúráin is láthatjuk.

latuff never again


(Never again = Soha többé, Over again = Még egyszer)

Tovább

A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megfelelő kiképzést, a zsinagógákat és a zsidó tanintézeteket pedig a nap 24 órájában fegyveres őrök védjék.

fegyvertartasi_engedelyTovább

Kinyíratnád az alkalmazottaidat 5 milliárd forintért?

5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo. Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi milliárd forintnyi euróra ugrott - miután 5 millió példányt adtak el a lapból egyetlen nap alatt?

Ez halottanként közel félmilliárd forintnyi bevétel néhány nap alatt. Plusz a lap honlapjára kitett felhívásból befolyó adományok. Plusz a mindenféle pólók és egyéb emléktárgyak után befolyó jogdíjak.

Lássuk a tényeket:

1. A Wikipédia szerint a Charlie Hebdo nevű szatirikus lap hetente 45 ezer példányszámban jelent meg.

2. A szerkesztőség felének lemészárolódása másnapján a tulajdonos közölte, hogy a következő heti lapszámot 1 millió példányban fogják kiadni.

3. Ez a szám a hét végére 3 millióra, majd a kiadás napjára, január 14-re már 5 millióra kúszott fel, a lap öt nyelvre lefordítva (spanyol, arab, olasz, török, angol) 20 országba jutott el.

4. Heti negyvenötezer példánnyal számolva a tulajdonos bevétele hetente 135.000 euro, vagyis kb. 43 millió forint volt.

5. A mészárlás utáni első, sorrendben a 1178. lapszámból viszont 5 millió példányt nyomtattak, amit az érdeklődők példányonként 3 euróért, összesen 15 millió euróért még a megjelenés napján, január 14-én szét is kapkodtak.

6. Így a tulajdonos a mészárlás utáni első lapszámon a korábbi rendes heti bevételei 111-szeresét, 15 millió eurót, azaz átszámolva közel 5 milliárd forintot kaszálhatott.

charlie hebdo 1


("Én egy jól sikerült üzleti húzás vagyok" - kép: bar-zing.blogspirit.com)

Tovább

A francia elnök kivégeztetné Európa politikai elitjét

Világ terroristái, ide lőjetek! - tépte fel mellén az inget a baloldali érzelmű Hollande, majd meghívta az uniós tagállamok vezetőit a Charlie Hebdo-merénylet áldozatainak emlékére rendezett tömegtüntetésre.

Nyilván minden kormányfő a testdublőrét fogja elküldeni arra a párizsi tüntetésre, amelyre francia kollégájuk kedvesen meginvitálta őket, hogy együtt emlékezzenek a zsidó, a keresztény és a muzulmán hiten lévő embereket napi rutinként megalázó Charlie Hebdo szerkesztőségére.

ide lojetek


(Kép: Goya - 1808. május 3. - részlet)

Tovább

Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget

Észrevetted, hogy az arab testvérpárt NEM gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, a kocsiban "felejtett" útlevél meg vagy létezett, vagy nem?

Hol van itt az ártatlanság vélelme? Ha egy üldözés fináléjaként agyon lehet lőni őket ANÉLKÜL, hogy bárki bebizonyította volna a bűnösségüket? Vagy pont azért, hogy a két "gyilkos" ne is tudja az ártatlanságát bizonyítani?

Miért hajszolták bele látványos menekülésbe ezt a két embert? Miért sulykolja a média, hogy túszokat is szedtek? Csak nem azért, hogy senki ne tiltakozzon, ha nem lesz se tárgyalás, se bírósági ítélet, hanem csak simán fejbe lövik őket?

Feltennéd rá az életed, hogy tényleg azok gyilkoltak a Charlie Hebdo szerkesztőségében, akiket a rendőrség gyilkosnak nevezett?

paris attacks 1Tovább

Véresre keresi magát kollégái halálán a Charlie Hebdo

Emelték a tétet: 1 milliót (update: 5 milliót) akarnak eladni az eddig 45 ezer példányban megjelent lapból. Hiába, business is business, ahogy azt a művelt francia mondja. Ha pár nap munkájával a 22-szeresére lehet növelni a heti bevétel összegét, amiből addig is nyilván kényelmesen elvoltak, csak nem hagyják azt a talált pénzt az asztalon, hát nem igaz?

good times death cartoonHatalmas figyelem irányult a kis szutyoklapra a bestiális vérfürdő miatt - hülyék lennének, ha nem használnák ki az ölükbe pottyant lehetőséget és a világméretű ingyenreklámot.

Tovább

Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal.

szentharomsag charlie hebdo


(Szentháromság - 2012. november 7.)

Tovább
süti beállítások módosítása