Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Hé, öreg, dobj a főnöködnek egy miatyánkot a csóringerekért!

2014. november 21. - polyvinyl

Szanyi kapitány ráírt Twitteren a római pápára. Letegezte a Szentatyát, és rendelt egy imát az éhező magyar gyermekekért - úgy, ahogy lecsúszott alkeszek szoktak egy kört kérni szutykos külvárosi késdobálókban.

Ő maga nemrég a Gój motorosokat lakatta jól közpénzből Brüsszelben. Az eszem-iszom költségét, 2700 eurót, vagyis mintegy 840 ezer forintot hosszas huzavona után állítólag mégis hajlandó lesz visszafizetni, illetve jótékony célokra fordítani. Hiszem, ha látom, szokták mondani mifelénk az ilyen ígéretekre.

szanyi tibor twitter szentatya pápa


***

Lenne azért pár - szám szerint 10 darab - költői kérdésem ehhez a vállalhatatlan stílusú szockó futóbolondhoz:

1. Szanyi Tibor ismeri-e a protokollt, ami szerint a katolikus egyház fejének politikusok ebben a minőségükben - amennyiben a Szentatya előzőleg nem osztott nekik lapot - közvetlenül nem, hanem csak államfők írhatnak? Természetesen ők se a Twitteren, vagy a Facebookon posztolva, hanem a megfelelő, hivatalos formában.

2. Pertuban van-e Szanyi Tibor a Szentatyával, cseresznyéztek-e egyazon tányérból, netán disznót őriztek-e együtt valamelyik rezedaszagú kis magyar faluban?

3. Amennyiben a fenti kérdésre határozott NEM a válasza, úgy nem érzi-e kínosnak Szanyi Tibor azt a pongyola megfogalmazást, hogy "ez utóbbi alkalom elé twitteltem neki"?

4. Honnan veszi Szanyi Tibor, hogy helyesen viselkedik, amikor letegezi a Szentatyát?

5. Azért fizetjük-e Szanyi Tibor brüsszeli faszlógatását, hogy cserébe a protokoll szabályait durván megsértve, mind üzenete stílusával, mind annak tartalmával szégyent hozzon az őt delegáló magyar államra?

6. Nem érzi-e úgy, hogy a hitükben sérti meg az adófizető keresztény magyarokat, amikor tudatosan túlzó, cinikus összefüggésben használja a "pokoli" jelzőt egy olyan üzenetben, amely címzettje a katolikus egyház feje?

7. Megfordult-e már Szanyi Tibor buta fejében az a gondolat, hogy az ő személyes élete és politikai pályafutása utolsó 65 évében - amelyből 53 éven át az ő elvtársai voltak kormányon - mind ő maga, mind párttársai, mind elvtársai igen sokat tettek annak érdekében, hogy a magyar emberek asztalára ne jusson falat?

8. Amennyiben akár csak a legkisebb mértékben is bűnösnek érzi magát a hazája jelenlegi gazdasági állapota miatt, meggyónta-e valaha - akár csak egyetlen alkalommal is - a bűneit, és kért-e azok alól feloldozást?

9. Jár-e egyáltalán Szanyi Tibor templomba?

10. Nem tartja-e Szanyi Tibor bunkó és aljas dolognak azt, hogy valójában a saját szimpatizánsainak és szavazóinak szóló, de ténylegesen a katolikus egyház első emberének elküldött ostoba reklámüzenettel zargassa a Szentatyát?

10+1. Egy ilyen ország szégyene, zsigerből őstulok büdösbunkó mi a jó édes felmenőjét keres kint Brüsszelben, az Európai Parlamentben az adófizetők pénzén egyáltalán?


Ha tetszett a poszt, oszd meg, és uralkodj magadon :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr566921945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ingyenebed 2014.11.24. 11:53:55

szerintem még ez a stílus is túl finom egy olyan valaki felé, aki egy nem létező instenről hazudik egész életében.

Tiporjátok el a gyalázatost!

annamanna 2014.11.28. 01:41:24

"túlzó, cinikus összefüggésben használja a "pokoli" jelzőt"

D. Tóth Kriszta kiküldött tudósító II. János Pál pápa temetési szertartása közben:

"Ebben a pillanatban a Szent Péter téren elszabadult a pokol."

Untermensch4 2014.12.19. 08:35:05

a pápának munkaköri kötelessége türelmesnek lenni. a főnöke meg mindenkit szeret. ilyenekkel szemben nem kihívás bunkózni viszont így legalább látszik a tag alacsony színvonala. ami nem lenne baj ha nem közpénzből fizetnénk.
süti beállítások módosítása