Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Nem ott kéne haldokolni, ahol mások shoppingolnak!

2014. november 27. - polyvinyl

Volt, aki átlépte, volt, aki kizsebelte a földön fekvő eszméletlen, életéért küzdő fiatalembert a drogériában. Volt, aki csak arrébb ment és elfordult. A kint rekedt vevők a rendőrt szidták, mert nem vásárolhattak, amíg az újraélesztés tartott.

Az üzleten már kívül-belül karácsonyi a dekoráció.

2014 november vége, Magyarország, konzumidióta, képmutatás.

Szeretet ünnepe. Ezeknek az állatoknak? Anyátok.

jezus mondtam volna hogy vasarlassal unnepeljetek a szuletesem napjat


A 24 éves fiatal egy győri drogériában vásárolt, amikor rosszul lett. Megpróbált kimenni az utcára, de nem messze a kasszától a földre esett a polcok között. A rendőrség szerint a biztonsági kamera felvételein jól látható, hogy az eladótérben tartózkodó vásárlók nem törődtek a segítségre szoruló embertársukkal, mert fontosabb volt számukra a vásárlás. Voltak, akik csak elfordultak, mások közönyösen lépkedtek át a földön fekvő magatehetetlen, eszméletlen fiatal férfin.

Egy fiatal pár odalépett, mintha segíteni akarna. A pár nőtagja egyik kezével telefonon mentőt hívott, míg a másik kezével kiemelte a fiatal férfi zsebéből a tárcáját, majd párjával együtt sietősen elhagyták az üzletet. Két, a közelben szolgálatot teljesítő rendőrjárőr biztosította a helyszínt az újraélesztés közben, nem engedték be az új vásárlókat, a bent lévőket pedig megkérték a távozásra.

"Annak ellenére, hogy egyértelmű jelek mutattak arra, hogy most nem kéne bejönniük, négy mentős küzdött a személy életéért, két rendőr állt a bejárati ajtóban, ennek ellenére szükség volt ránk, ötpercenként jöttek oda, hogy igenis ők be akarnak jönni, igenis most őket engedjük be" - nyilatkozta az egyik járőr hitetlenkedve az RTL Klub híradójának.


A rendőrök átvizsgálták a fiatal férfi ruháját, de semmilyen iratot nem találtak nála. A biztonsági kamera felvételeiről derült ki, hogy a "segítséget nyújtó" nő rakta el az eszméletlenül fekvő férfi tárcáját. A tolvajt - akiről a rendőrök először azt feltételezték, hogy a kavarodásban véletlenül vitte magával az áldozat tárcáját, később elfogták. Mivel a fiatal nő az első kérdéstől kezdve mindent határozottan tagadott, egyértelmű lett, hogy szándékosan rabolta ki magatehetetlen áldozatát.

A férfi életéért egy órán át küzdöttek a mentők. Kétszer is újraélesztették őt a boltban, ennek ellenére pár nappal később a kórházban meghalt.

Békés ünnepeket, primitív, bunkó konzumidióta állatok!

Egyetértesz a poszt mondanivalójával? Oszd meg, és uralkodj magadon :/

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr26936355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noirp 2014.11.27. 12:17:46

Magyarország, én így szeretlek egyre kevésbé.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.27. 12:38:33

@Hujber Tünde:

Ott van a posztban. De kb minden nagy csatorna főműsoridős híradójában benne volt.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2014.11.27. 13:43:29

Nem figyeltem eléggé. :) De amúgy nincs tévém, a neten meg nem jött szembe a hír.

Ettől függetlenül simán elhiszem az esetet, forrás nélkül is. :(

tralalala 2014.11.27. 20:16:06

"2014 november vége, Magyarország"
Én biztos vagyok benne, hogy ilyen csak Magyarországon történik! Jó példája annak, hogy milyen lecsúszott morállal, állapottal rendelkezik ez az orszá... oh wait:

www.youtube.com/watch?v=DZWqyU_eUDA

colonel Tigh 2014.11.27. 20:18:38

Az ilyen aztán vásárlás után hazamegy, és kamu coelhoi álbölcsességeket posztolnak a szeretetről, megértésről a facsén. Mert az olyan szipiszupitrendi. De csak miután lájkolta a legújabb "bizonyíték" leleplezését a kurucon a zsidóbuziamerikaiak kisországunk ellen szőtt mocskos terveiről. Tisztelet a kivételnek ofkorz, csak ismerek ilyet sajnos.

lilly.alien 2014.11.27. 20:25:27

Mekkora alja nép vagyunk, itt az ékes bizonyítéka. Mindenki annyira be van zárkózva a maga kis világába, hogy a másikat nagy ívben lesz***a.

mzperxx 2014.11.27. 20:33:24

Btk. tényállás: segítségnyújtás elmulasztása.
A bent lévő összes bámészkodó mehet a dutyiba.

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.27. 20:35:28

Ugye oda akarsz kilyukadni, hogy vasárnap legyenek zárva a boltok, mert a Párt ezt így akarja? Egy kicsit sem átlátszó, te ostoba. Ilyen az, amikor egy Orbán-troll nekiáll blogot írni... gyenge és szánalmas.

avocado_ 2014.11.27. 21:04:25

Én nem találom a forrást nincs tévém lécci valamit adjatok már.

veresspal 2014.11.27. 21:09:14

Magyarország jobban teljesít.

McKinney 2014.11.27. 21:27:25

nagyon remélem hogy letöltendőt kap a retkes picsa, innen is üdvözlöm a b. családját, kellemes karácsonyt apunak anyunak is, úgy néz ki meglessz :)))))

lutria 2014.11.27. 21:37:58

Vajon mennyivel fog pluszban beszámítani a bíróságon hogy egy haldoklót/halottat zsebelt ki?
De az tuti hogy arra fog hivatkozni hogy ő hívta a mentőket ezért ezt enyhítő körülményként számítsák be neki...

2014.11.27. 21:52:38

Szánalmas. Különösen ez a rész:

"Annak ellenére, hogy egyértelmű jelek mutattak arra, hogy most nem kéne bejönniük, négy mentős küzdött a személy életéért, két rendőr állt a bejárati ajtóban, ennek ellenére szükség volt ránk, ötpercenként jöttek oda, hogy igenis ők be akarnak jönni, igenis most őket engedjük be" - nyilatkozta az egyik járőr hitetlenkedve az RTL Klub híradójának."

Van ennél lejjebb?

zobod 2014.11.27. 21:55:04

Remélem, pár jóérzésű rendőr jól összeverte a haldokló kifosztóit.

lifelike 2014.11.27. 22:04:32

mibe hal bele egy 24 éves fiatal egyik pillanatról a másikra, ezt lehet tudni?
elég aggasztó, hogy milyen sokan halnak meg ilyen hirtelen, fiatalon, ezzel is érdemes lenne foglalkozni, tuti szart etetnek velünk

Bona Fides 2014.11.27. 22:10:41

Lázár Jani is megmondta, annyit érsz, amennyid van. Ha haldokolsz, akkor is vigyázz a pénzedre, mert ha ellopják, akkor semmi pénzed nem lesz, pénz nélkül meg nem érsz semmit. Aki pedig nem ér semmit, csak zavarja a felhőtlen karácsonyi bevásárlást, azon átlépnek.
Fidesz-ország, Lázár-ország, Semjén-ország..... MOSLÉKORSZÁG!

Bona Fides 2014.11.27. 22:14:54

@lifelike: Lehet, hogy élsportoló volt. Azok nagyon halnak mostanában, mióta a sport is biznic lett. Vagy gyorsan felfincserednek, vagy rákot kapnak. A túlsúlyos, zabáló, piáló, szivarozó, kurvázó szponzorok és sportvezetők, meg klubtulajdonosok viszont túlélik őket. :)))

Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll 2014.11.27. 22:16:31

@lifelike: de hát ki etet szart vele? Egy 24 éves már szerintem egyedül eszik szart, de az meg mindenkinek a saját döntése.

tomfree 2014.11.27. 22:32:54

Ismerős történet. Tavaly megyek reggel a csúcsforgalomban a Móriczon, egy bácsi megcsúszik a járdán és elesik. A sok gyökér droid majdnem megtaposta, engem meg majdnem fellöktek, hogy odahajoltam, hogy segítsek. Egyedül én álltam meg, pedig tömeg volt és a bácsi nem volt hajléktalan vagy részeg. Egy barátomat pár éve Pécsett leütötték hajnalban, ki is rabolták az utcán. Arra ébredt fel, hogy valaki átlépett fölötte éppen világos reggel, kutya nem foglalkozott vele, mert biztos részeg. Másik. Nyáron várok egy patikában a gyógyszeremre, beszédül egy normális lány, összecsuklik a székben, majdnem elveszti az eszméletét. A lány nem hajléktalan, tiszta, fiatal lány. Mint ha nem történne semmi. Senki rá se baxik. Kérdem tőle, minden OK? Mondja, hogy elájult a HÉV-en. Kértem egy pohár vizet a lánynak, a patikus olyan pofával adta a vizet, mint ha pénzbe került volna neki. Miután léptem, más várakozók is segítettek neki legalább. Agyarország.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.27. 23:33:12

Remélem azt a tolvaj kurvát 1-2 évre bevarrják a sittre. A körülményekre való tekintettel a legmagasabb kiszabható büntetést javaslom a bírónak..

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.28. 00:40:54

A sracot sajnalom. Mindenesetre lehet, hogy ti masik Magyarorszagon eltek (vagy csak az ilyen esetekbe futottatok bele), de en altalaban olyan szituaciokat latok, ahol segitenek az emberek egymason hasonlo helyzetben. Ugyhogy az en Magyarorszagom (es ezaltal a kozerzetem is) jobb! Amugy ez valami uj perverzio, utalni a sajat nemzetedet? Csaladotokkal is igy vagytok? :(

annamanna 2014.11.28. 00:43:17

@tralalala: www.youtube.com/watch?v=Hh7xnpNtuq4 (egy egész sorozat van belőle).

@lifelike: ez nagyon jó kérdés....

Győrnek elég egészségtelen levegője van, legalábbis szerintem. Meg az általános mentalitás sem túl jó. Szerintem nyomasztó hely. Egy kisebb városban vagy faluban, ahol jobban ismerik egymást az emberek, kevesebb a "bevándorló", nyüzsi meg a stressz, ilyen nem fordult volna elő.
Amúgy jó város ez a Győr, pár hónapja egy őz ment be a belváros egyik üzletébe, talán az is pont drogéria volt.

Ha a fiatalember nem messze a kasszától esett össze, akkor a pénztárosnak is látnia kellett. Plusz talán biztonsági őrt is alkalmazott az üzlet, ezek az emberek mit csináltak? Ők miért nem segítettek azonnal?

Sobo 2014.11.28. 05:12:24

@lilly.alien: ...hát pont ez a baj, h nem !!! Folyton azzal van elfoglalva h hogyan tehet keresztbe a másiknak.
Bárcsak az lenne jellemző h mindenki magával foglalkozik, !!!- hűű de jó lenne.

midnight coder 2014.11.28. 06:01:09

@Bona Fides: Mert amikor a vörösnácik voltak hatalmon kétharmaddal, nem ugyanez történt volna az illetővel... Amúgy pedig az utcán maguk alá hugyozó hajléktalanok azok, akik miatt az átlagpolgárból kiveszett a segítőkészség az ilyen helyzetekben. Az a polgár megszokta hogy átlépi a hajléktalant, előbb-utóbb átlép bárkit aki a földön van.

Aztán az sem tesz annyira jót a közhangulatnak, hogy az OPNI bezárása óta egy rakás elmebeteg is mászkál az utcákon, magam is láttam már párat ordibálni a metrón, villamoson. Ki tudja, hogy a csóka nem egy ilyen-e, és esetleg a segítséget nyújtó torkának ugrik...

Ellenpélda: pár éve a Határ útnál lett rosszul egy nő, a párommal arra sétáltunk, mi is segíteni akartunk neki, de mire odaértünk már 3-4 ember volt ott körülötte, vizet adtak neki, kérdezgették mi baja.

32FNewYork 2014.11.28. 06:28:40

"ötpercenként jöttek oda, hogy igenis ők be akarnak jönni, igenis most őket engedjük be nyilatkozta az egyik járőr hitetlenkedve az RTL Klub híradójának."

Ezek szerint az RTL is ott tülekedett a sorban, hogy bejuthasson. - állapította meg hitetlenkedve az olvasó. Még szerencse, hogy idén már adóztak is e hasznos tevékenységükből származó bevételeik után..

Kaszáspók 2014.11.28. 07:38:45

Gondolom, ugyanaz a szubhumán csürhe tobzódik az ilyen plázákban és lépi át (még jó hogy nem rá) a haldoklót, akik mostanában az utcákon tobzódnak, bő nyállal köpködik a kormányt és lerészegedve rombolják a székházat.

Egy büdös, senkiházi balliberális csőcselék, amolyan dopeman-féle képződmények.
Ezektől ilyen ez az ország.

EddieCivic4g 2014.11.28. 08:01:12

Elolvastam a posztot. Á nem, ennyire nem lehetnek idióták az emberek.
Elolvastam a kommenteket. De, ennyire idióták az emberek.

Tisztelet a kivételnek.

lilly.alien 2014.11.28. 08:14:03

@Kaszáspók: Már hiányoltam a "büdösliberáliskomcsizást". Rohadt narancs szagát érzem?

szib 2014.11.28. 08:19:18

Nem kell ehhez utcán haldokolni. Én pár éve egy fogászati klinikán várakoztam röntgenre. Volt ott egy fiatal nő, szintén várakozott, láthatóan iszonyú fájdalmai voltak, folyt a könnye, de próbált viselkedni. Hallottam, amikor az orvos magyarázta neki, hogy még meg lehet menteni a fogát, aztán mind tovább vártunk, ő tovább szenvedett. Egy idő múlva én nem bírtam már tovább nézni, egy arra járó nővér/asszisztenstől kértem, hogy adjon neki valami fájdalomcsillapítót. Hozott is, közben pofákat vágott, ezt meglátta egy orvos, kérdezte, hogy mi történt, mire a csaj közölte vele, hogy semmi, csak a beteg hisztizik. Ha egy kórházban sem segítenek, az utcán még annyira sem.

Netuddki. 2014.11.28. 08:25:14

Hát, talán még nincs minden veszve ha a posztoló is segített.
Most már csak azt kellene elérni, hogy azok irányítsák ezt az országot akik segítenének a bajbajutottakon, azok helyett akik most irányítják...

Le Orme 2 2014.11.28. 08:25:19

A szociálpszichológia által régen feltárt jelnséggel van dolgunk, az emberek tömeg részeként való viselkedésének. Nincs ember semmilyen magyar vagy győr-specifikus. A poszter egy barom, amikor Magyarrszágra általánosít.

Netuddki. 2014.11.28. 08:28:31

@Kaszáspók: Köszönjük a fidesztrollnak eme tartalmas hozzászólást! Sajnos pont a te "fajtád" az aki bő nyállal balliberálosozik és még a haldoklót is kirabolja.

"Kaszáspók 0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2009.11.10. óta tag."

Netuddki. 2014.11.28. 08:35:25

@Le Orme 2: A poszternek annyiban igaza van, hogy Magyarországon a szocializáció nagyon alacsony fokú. Ez ellen csak az oktatás színvonalának az emelésével lehetne tenni. Amit sajnos az orbán rezsim minden jel szerint nem fog megtenni.

Csak úgy ötlet szintjén felmerült bennem, hogy mi van ha felbukkant egy újfajta rablási módszer?
Azt nem tudom hogyan érik el, hogy a kiszemelt és kirabolni kívánt személy rosszul legyen. De elég érdekes, hogy ott helyben, másodpercek alatt ki is rabolták az illetőt. Pechükre mert szerencsére volt biztonsági kamera.
Viszont ha ez igaz lenne, akkor szinte mindenki veszélyben lehet...

midnight coder 2014.11.28. 08:52:21

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Aha. Még szerencse, hogy azért Magyar Bálinték alatt olyan óriásit fejlődött a magyar oktatás, hogy Orbánéknak rengeteg mindent kell lerombolni...

hobbitroll 2014.11.28. 09:07:35

@midnight coder: legalább nem akarták szisztematikusan tönkretenni.

Netuddki. 2014.11.28. 09:15:50

@midnight coder: Kösz, de a maszop-fidesz kukiméregetéssel nem akarok foglalkozni!
Most az orbán rezsim van hatalmon és a ténykedésükből az látszik, hogy az oktatás "politikájuk" nem jó. Már ha ilyen nagy szavakat akarok használni a hozzáértés teljes hiányára.

Mellesleg a fidesz ugyanazt csinálja az oktatással is mint az I. orbán idején a TSZ-ekkel. Ők verik be az utolsó szeget a koporsójába. Már ha hagyjuk...

Bafana 2014.11.28. 09:21:53

Érdekelne, hogy a zsebes és a tettestársa mennyire volt "fiatal", vagy "suhanc". Avagy, lehet, hogy az elkövetők norvég halászok voltak, vagy finn cserediákok?
Apropó: a liberók és a szocionisták kedvenc mondata éppen a napokban dőlt meg a szabadság és a demokrácia őshazájában a st. louisi és a clevelandi események kapcsán, miszerint a "bűnnek nincs bőrszine".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.11.28. 09:34:58

@Bafana: Ehh!Én is ezt a kérdést akartam feszegetni.:))

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.28. 09:38:45

@Le Orme 2:

"A szociálpszichológia által régen feltárt jelnséggel van dolgunk, az emberek tömeg részeként való viselkedésének. Nincs ember semmilyen magyar vagy győr-specifikus. A poszter egy barom, amikor Magyarrszágra általánosít."

Ez nem így van.

1. A tömeglélektan megfigyelése azokra az esetekre áll, amikor SOK ember gyűlik össze, akiket néhány HANGADÓ vesz rá olyasmire, amit a tömegen kívül nem tennének, de tömegben "csináljuk meg együtt" alapon megtesznek, mert a tömegben megoszlik a felelősségük.

2. Egy belvárosi, drogéria jellegű üzletlánc boltja ezzel szemben KICSI . Nem fér el benne "tömegnek" nevezhető számú ember. Ráadásul nem AKTÍV megnyilvánulásról, ÉS a felelősség megosztásáról, hanem PASSZIVITÁSRÓL, és a felelősség ÁTHÁRÍTÁSÁRÓL van szó az ilyen esetekben, arról, hogy "miért pont ő tegye" amikor áttolhatja a felelősséget a jelen lévő többi emberre is.

3. Egy drogériában ehhez kapcsolódóan nem a tömegpszichózis, hanem a vásárlói közösséghez tartozás, az "egy klubhoz tartozunk" élménye kellene, hogy működjön: "segítek neked, mert te is azt a márkát, azt az üzletláncot szereted, amelyiket én". Na, az alapvető empátia mellett a boltban lévőknél ez se működött.

Netuddki. 2014.11.28. 09:48:57

@Bafana: És akkor mi van bazmeg? Akik átlépték tuti nem voltak romák.
Egy magyar állampolgár rabolt ki egy másik, magatehetetlen magyar állampolgárt. Tök mindegy milyen nemzetiségű volt, főbe kéne lőni érte! Ennyi.

Na, ezért nem szavazok a lobbikra, mert olyan ostobák vagytok mint a föld.

Netuddki. 2014.11.28. 09:53:37

@polyvinyl: Tökéletesen igazad van. Amit tapasztalhattunk az inkább a befelé fordulás, és a külső ingerek kirekesztése inkább.

Vigyázz blogíró! A fideszeseknél senki nem ért jobban a "tömeglélektanhoz"! A vezetőikbe egyenesen genetikailag kódolva van, már így születtek. gyakorlatilag két lábon járó fegyverek, amit most éppen a saját gazdagodásukra, a hazájuk ellen használnak fel...

Kowalski76 2014.11.28. 09:56:51

Gondolom (buda)pesten tortent. Videken azert meg normalisabbak a nepek, buckalakokat leszamitva persze.

Netuddki. 2014.11.28. 10:00:21

@Kowalski76: Muhaha! Így jár aki a blog elolvasása nélkül kommentel...

Bafana 2014.11.28. 10:07:18

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Azért nyugi, őrizd meg a nőiességedet!
Az, hogy valaki nem segít, nem magyar tulajdonság. Az meg, hogy kirabolja a magatehetetlent, szintén nem az!! A cikk pedig azt sugalja, hogy mi magyarok mennyire suttyú, büdöslábúak vagyunk. Én nem láttam a felvételt, de egy nagyobb összeget tennék rá, hogy nem egy szőke, svéd kinézetű ember volt, és még gárda egyenruha sem volt rajta.
Bazmeg nélkül!

Mérnork 2014.11.28. 10:07:50

@hobbitroll:
Lehet hogy nem szisztematikusan, hanem csak úgy durrbele baszták el, de attól még baromi jól sikerült nekik....;-)))

Kowalski76 2014.11.28. 10:10:12

Egen, latom a videki nagyvarosok is kezdenek felzarkozni, csak igy tovabb!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.11.28. 10:17:25

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Öööö barátom...!
Nem az a baj,hogy annak születik,hanem,hogy úgy is viselkedik.

Muad\\\'Dib 2014.11.28. 10:18:36

A legszomorúbb, hogy ez még csak nem is magyar sajátosság. Rendszeresen lehet külföldön is ilyen hírekbe belefutni. :(

Sanda gyanu 2014.11.28. 10:28:23

Bazd meg Ferkusz, én _mindig_ hívom a mentőket, amikor a földön fekvő embert látok és sajnos az esetek többségében a mentősök basznak le engem, hogy már megint a jól ismert részeghez/hajléktalanhoz/bolondhoz* ugrasztottam ki őket feleslegesen.

*Nem kívánt törlendő.

Amikor a sokadik ilyen pofont kapja az ember, akkor leszokik arról, hogy telefonáljon.

De akkor most mi van?!? Ha telefonálok, akkor a mentős basz le, ha nem telefonálok, akkor meg érzéketlennek vagyok titulálva? Döntsük már el, hogy mi legyen, mert ez a jól ismert van rajta sapka, nincs rajta sapka vicc!

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.11.28. 11:16:11

Mi a f@sz van az emberekkel már?

Élen azokkal, akik még ebből, ebbe is képesek összerakni egy kis balsilibsi-köcsögorbánistázást.

midnight coder 2014.11.28. 11:22:41

@polyvinyl: Egy ilyen helyen egyébként nem elsősorban a személyzet dolga lenne az intézkedés ? Szerintem ha egy boltban valaki rosszul lesz, elsősorban a boltos dolga lenne segíteni rajta, és nem a vevőké.

csárlszbrunzol 2014.11.28. 11:23:15

@polyvinyl: Szerintem simán a kettes eset volt, ahogy már sokszor máshol és máskor is. Meglehet, a kolléga nem jól írta le a dolgot; és valóban a "tömegpszichózis" kifejezés szerencsétlen használata sem segített. De simán meglehet, hogy attól még a kettes számú esetedre gondolt.
A hármas pont meg szerintem annyira gyenge kohézió lehetne, hogy elő se nagyon fordul a gyakorlatban. De ilyen szituban biztosan nem, a kettes annyival erősebb, hogy egy még létező hármast sokszorosan túlszárnyalhat.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.11.28. 11:33:38

@Kaszáspók: Ezt széleskörű felmérések alapján állítod, vagy gyerekkorodban légnyomást kaptál? Szerintem a kekesztény-konzervatív jobb oldali emberek ugyanúgy járnak plázákba, és fúj gonosz Tesco, uchan, Spar hipermarketekbe, mint a liberálkommenista plebs. Sőt, még jobban, csak ők vannak olyan álszentek, hogy még le is tagadják. :-)

mojoking77 2014.11.28. 11:39:22

@jobbdemokrata: +1. Valoszinuleg en is egy mas Magyarorszagon elek, mikor epp otthon vagyok. Tobb esetben is elofordult, hogy kissebb nagyobb balesetet lattam (idos ember elesett, motoros elcsuszott, biciklis nekiment egy autonak), es soha nem en voltam az egyeduli, aki megallt es segitett, mindig jottek azonnal masok is. Sot azert sem balhezott senki, hogy az utca kozepen hagytam az automat, amig kiszalltam segiteni.
Sokkal kevesbe rossz a helyzet, mint a sok megmondoember mantrazza itt. Persze, szemetek mindenhol vannak, de nehogy azt higyjetek, hogy ez magyar tulajdonsag, a vilagban mindenhol igy van. Talan jarjatok ti is elol jo peldaval legkozelebb, a helyett, hogy a montor mogul horogtok, es fikaztok mindent, es legfokepp jo lenne abbahagyni az orszag kopkodeset.
Megkoszontem.

tralalala 2014.11.28. 12:48:30

@polyvinyl: ettől még ez messze nem csak MO-ra jellemző, lásd pl. a korábban linkelt "agyontaposta a tömeg vásárlás közben" videókat. Ebből "magyarozni" elég gáz szerintem, de nyilván egyeseknél ez valami lelki igény lehet.

Dr_utcai_arcos 2014.11.28. 12:58:59

Van aki tudna egy linket tolni???? Se tévém, se netem, olvasni nem tudok, ezt is egy haver írja helyettem...

tralalala 2014.11.28. 13:01:12

A múltkor összeesett valaki, és csak én voltam ott, hogy hangosan mérgelődjek, hogy miért nem segít senki!!!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.28. 14:57:50

@Bafana:

"A cikk pedig azt sugalja, hogy mi magyarok mennyire suttyú, büdöslábúak vagyunk"

Nem!

A cikk azt üzeni, hogy aki úgy viselkedik, mint a posztban említett emberek, azok az állampolgárságuktól, a bőrszínüktől és a lakóhelyüktől függetlenül büdös bunkók.

Arcade Macho 2014.11.28. 15:46:15

van par aprosag...

kifosztani egy ontudatlan embert valo igaz hogy buncselekmeny, viszont abban a pillanatban nem lehetett tudni hogy haldoklik, igy azt nem lehet rafogni, a biro az nem is fogja tudni rahuzni a haldoklo kifosztasat

a masik az a kozterulet vs maganterulet...
ez kerem szepen maganterulet volt, ott hivatalbol a bolt vezetonek / penztarosnak kellene intezkednie, de javitson ki valaki ha tevednek

harmadik meg a sokszor sokak altal megirt felolvadas a tomegben... ez egy pszichologiai dolog, ha sokan vannak ott akik segiteni tudnak akkor az egyenek nem allnak meg...
ha nagyon keves ember lett volna a kornyezetben akkor e miatt ugyanaz az ember megallt volna segiteni...

nem mellesleg a tobbiben igaza van a poszt tolonak...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.28. 16:09:40

@Arcade Macho:

"ez kerem szepen maganterulet volt, ott hivatalbol a bolt vezetonek / penztarosnak kellene intezkednie, de javitson ki valaki ha tevednek"

Nem értelek.

Ha te azt látod, hogy a boltban egy ember fekszik a polcok között, akkor átlépsz rajta? Azzal, hogy nem a te bajod, és majd a boltvezető arrébb húzza, ha zavarja őt?

Ha te azt látod, hogy egy rohamkocsi áll a bolt előtt, bent a földön fekszik egy ember, körülötte négy mentős, az ajtóban meg két rendőr fordítja vissza az embereket, akkor te odamész a rendőrhöz, és követelni kezded, hogy engedjen be, mert JOGOD van vásárolni? Vagy ötpercenként visszamész, hogy meddig szarakodnak még az újraélesztéssel, mert neked dolgod van és sietnél?

Arcade Macho 2014.11.28. 16:48:39

@polyvinyl: szolok a penztarosnak...

egy sportesemenyt/koncertet is ha tartanak es ott ha valaki rosszul lesz, nem neked kell a mentot hivni hanem a szervezoknek szolni, vagy tevednek?
lehet hogy tevedek, viszont van egy tulajdonosa a helynek, igy a boltnak is... az felelosseggel is jar, de javitsal ki ha tevednek

"Ha te azt látod, hogy egy rohamkocsi áll a bolt előtt..."
na persze, futnek a leertekelt pellusert, irtam is nem? ja varjal, nem irtam ilyet, csak azt hogy: "a tobbiben igaza van a poszt tolonak..."

csakférfi 2014.11.29. 07:53:52

@polyvinyl: Megkérhetlek hogy ne általánosíts!--"2014 november vége, Magyarország, konzumidióta, képmutatás."---magyarország nem ilyen, csak Te látod egyes emberek viselkedésén keresztül így!A világ amit te oly alacsony morállal "szintezel" be az a fogyasztói pénz központú plázabajnok réteg kiváltsága.Vagyis azoké akiket mi "aljanép"(nem a karrierünktől függ a boldogságunk) a munkánk (kétkezi) árán eltartunk.Ezért gondolom már régen hogy ha van olyan találmány ami ártott az embernek mint fajnak:az a pénz.Tudásközpontú diplomás sikerorientált gondolkodás az amit oly nagyra tartanak a mai kor papjai (pszichomajom --pszichiaterlovag)és mind a pénz mérőszámaiban gondolkodik.
Van egy másik világ is itt !azt te nem láthatod, mivel azok az emberek akik nem ez a kategória,téged nagyívben elkerülnek és a hallgatásuk nálad egy vita során nem az hogy meggyőzted őket hanem az hogy "hagyjuk úgysem értenéd!"Magyarul nem a siker és a vagyon a karrier a boldogság kulcsa még csak az sem hogy pénzed legyen.Net sem kell hozzá. mellesleg jól ábrázoltad a posztban mi fontosabb egy ember életénél.Azoknak akik vállalatokat irányítanak és az országot.Valamint a családtagjaiknak és gyerekeiknek.
Mivel én ezen "szabályok" alól kivételnek tekintem magam és családomat ezért a nyugati típusú gondolkodást állatiasnak tartom.A kivétel tehát nem erősíti a szabályt hanem semmissé teszi.Isten nincs csak emberek akik hisznek benne és istenként tekintenek a pénzre.Mint ahogy Te is!
Barátom.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2014.11.29. 23:15:37

@csakférfi: Én pontosan tudom, hogy miről beszélsz. Szerintem az állásponod nem feltétlenül áll szemben a posztolóéval, és a materiális kinyilatkoztatásodat is vitatnám, de a nézeteidet általában véve nagyon is támogatom.
@Arcade Macho: Nem pontosan értem az álláspontodat. Esetleg érintett vagy a történetben? Itt nem jogról, hanem morális hiányosságokon alapuló emberhez méltatlan viselkedésmintákról van szó.

Farkas László 555 2014.11.30. 12:20:09

Egyáltalán nem értek egyet az írással, mert hatásvadásznak tűnik, nekem azt sugallja, hogy karácsony közeledtével a magyar ember átnéz a másikon, még a haldoklót is kifosztja, teljesen elvakítja a vásárlási láz. A sajnálatos eseménynek semmi köze a karácsonyhoz, július 13-án is ugyanígy történt volna minden. Az, hogy hifosztották szerencsétlent, szintén nem magyar sajátosság, az általunk nagyra csodált, "civilizált" nyugati országokban is megesik ugyanez, a mesés Párizs metrójában még a torkát is elvágták volna közben, nehogy véletlenül magához térjen és beszélni tudjon. De maradjunk Magyarországnál, mondok egy ellenpéldát: 2 éve éppen karácsony előtt elveszett a tárcám, benne 18.000 Ft, 2 bankkártya, összes személyes okmányom. 2 nap múlva csenget a postás, hoz egy feladó nélküli borítékot ajánlva (!), amiben benne volt minden! Még a bélyeg árát sem a pénztárcából vette ki a feladó. Se egy név, se egy telefonszám, hogy meg tudjam köszönni... Egy általánosabb példa a mai napról: egy vidéki nagyváros egyik plázájában valami segélyszervezet gyűjt a rászorulóknak, nem pénzt, hanem ruhát, gyerekjátékot, élelmiszert. Szó szerint hegyekben áll mögöttük a felhalmozott adomány. Magyarország, én így szeretlek!
Amit ezzel mondani akarok, hogy semmivel nem vagyunk rosszabbak, mint bármely más nemzet, mindenhol ugyanúgy megvannak az ember megnevezésre méltatlan vadállatok, mint a normális emberek. Ez nem nép, nem ország, nem vagyoni helyzet és nem közelgő ünnep kérdése - hanem hogy hogyan neveltek a szüleink, mit láttunk példaként, volt e példa előttünk.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2014.11.30. 16:28:04

@Farkas László 555: Igen, ez így kerek, józan és vállalható. Nagyon jó komment!!!

csakférfi 2014.11.30. 20:22:49

@Farkas László 555: Igaz.Nincs több hozzáfűzni valóm.Magam is hasonló tapasztalatokkal rendelkezem.Csak én kivettem a tárcából a pénzt a postaköltsére!A többi stimmel. :) :) :)

iusvakandi 2014.12.01. 11:20:04

ez a győri Rossmannban történt a múlt hét előtti héten

Jimbo 2014.12.01. 20:46:44

@lifelike : például az aneurisma okozhat ilyet: érfejlődési rendellenesség, bármikor akár egy sóhajtás hatására kipukkanhat, és ha pl a fejben van agyvérzést okoz
lehet szívfejlődési rendellenesség is, ezt azért sportolóknál kiszűrik egy ekg-val

aki úgy érzi hogy szar országban él és kitolt vele a gólya, hogy itt rakta le, nézzen kicsit körben a "fejlődő" világban, ne csak a nyugati felső középosztály színvonalát követelje alanyi jogon

Untermensch4 2014.12.19. 08:30:22

@polyvinyl: a tömeglélektani részhez... passzív módja is van. nem konzumidiótaság miatt de egyszer egy plázatűz miatt az ottani étteremben megfulladt hat angol illető. a tűzoltók csodálkoztak mert zsúfoltság, menekülési út, idő szempontjából nem volt indokolt. mint kiderült a személyzet a tűzriadóra rögtön lelépett a vendégek közül viszont senki nem akart elsőként nonkonform módon fizetés nélkül távozni... aztán késő lett. ilyesmi az alapja az átlépős jelenségnek, a felépítmény meg az alacsony morál és fogyasztói söpredékség :(
süti beállítások módosítása