Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén

2014. december 21. - polyvinyl

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük előtt.

Ellenben valaki, akinek egyébként a jó édes anyját üdvözlöm így karácsony előtt, helyénvalónak találta, hogy 40.000 példányban borítsa el az országot a lentebbi képen látható szenny, néhány nappal a kereszténység második legnagyobb ünnepe előtt.

hvg cimlap karacsony jezus szent csalad


"A HVG karácsonyi címlapja a szintén családos Szily Lászlónak egyébként nagyon tetszett"
- jegyezte meg a 444.hu egyik munkatársa, és valóban, Szily tényleg írt a szórólap első oldalán díszelgő montázsról a Cinken egy egekbe dícsérő posztot.

Ez mondjuk nem lep meg, hiszen Szily maga közölte büszkén egy nappal korábban, a "Szombaton én leszek a magyar Goodfriend" című cikkében, hogy ő bizony nem csak hogy judeofil, de katkó létére annyira az, hogy a totalcaros Winkler Róberttel és a mandineres Balogh Ákos Gergellyel együtt beszédet is mond a Nyugati téren álló hanukijjánál, ott, ahol pár napja Goodfriend ügynök, a Héber Egyetem egykori diákja is meggyújtotta a maga gyertyáját.

"Rég láttam ilyen erős címlapot, ez a legszebb HVG-s hagyományokon belül is ütős darab." - ujjongott a képet látva a középiskolát a piaristáknál végző Szily. Na igen, attól, hogy a szülei keresztény iskolába járatták, attól még senki nem lesz automatikusan kereszténnyé.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ellenben bocsánatkérésre szólította fel a HVG szerkesztőségét:

"Több mint öt millió emberbe rúgtak bele

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a HVG című hetilap szerkesztőségét, mely karácsonyi számának gyűlöletkeltő és gúnyos címlapjával az egész kereszténységet és minden jó szándékú embert megsértett.

Magyarországon több mint 5,3 millió ember tartozik keresztény felekezethez. Számunkra Jézus születése az egyik legnagyobb ünnep. A jászolábrázolással, melyben az újszülött Jézust egy halom pénzzel szimbolizálják, gúnyt űznek mások hitéből és szembemennek a tolerancia, a mindenkinek kijáró tisztelet legalapvetőbb szabályaival. Azzal, hogy kigúnyolják a születést és az újszülött gyermeket pénzzel ábrázolják, sértik az édesanyákat és a családokat, akik számára a betlehemi jászol a hitet, a születést és a családi szeretetet jelképezi.

Meggyőződésünk, hogy miképp a társadalomban védelem illeti meg a gyermeket, segítség a fogyatékossággal élőt és támogatás az időseket, éppen úgy megilleti a tisztelet a hívő embereket is. A HVG karácsonyi számának címlapja sérti a minden vallási közösségnek kijáró tiszteletet. A gusztustalan címlap a keresztény közösség elleni hangulatkeltés, ezért a KCSSZ felszólítja a HVG szerkesztőségét, hogy a lap következő számában kérjen bocsánatot minden Karácsonyt ünneplő honfitársunktól.

Budapest, 2014. december 19.
Dr. Szabó Endre
a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke"


Békés ünnepeket.



A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr577001045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jézus csak egy zsidó mítoszalak 2014.12.22. 09:11:56

Jézus csak egy ókori zsidó mítoszalak. Nem született és nem halt meg a valóságban. Butaság és ostobaság lenne ünnepelni!    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.12.21. 10:01:23

Nagy Britanniában pedig olyan filmek is készülhettek, minz a Brian élete, és az alkotók mind a mai napig életben vannak. Sőt az angolok a királyi családot is kifigurázó vígjátékokat is csinálnak, olyanokat amilyeneken, ha magyar lenne, a "keresztény-konzervatív" politikusok hónapokig hörögnének. Szóval beszélő majom, aka polyvinyl, jobb ha befogjátok a pofátokat, ha már képtelenek vagytok érteni a humort.
Szar lehet nektek és a hozzátok csapódott szervezeteknek a humorérzék teljes hiányával élni. Tudjátok a humor sok mindenen képes átlendíteni az embert

Untermensch4 2014.12.21. 10:39:33

szerintem a gúny célpontja viktor és barátai voltak...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.21. 12:28:06

@Untermensch4:

Vallási szimbólumokat használtak fel a kereszténység második legnagyobb ünnepe előtt.

Ha a célcsoportjuknak akartak volna üzenni, akik jellemzően vagy nem vallásosak, vagy ha igen, akkor nem keresztények, akkor máshogyan kellett volna üzenni.

Szóval a dolog minimum kétesélyes. Benne lehet a szimpla tahóság is, de benne lehet az is, hogy megmutassák, hogy a keresztény többséggel ezt is meg lehet csinálni karácsony előtt.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.21. 12:44:57

@The Ghost Wolf:

"Nagy Britanniában pedig olyan filmek is készülhettek, minz a Brian élete, és az alkotók mind a mai napig életben vannak. "

A brit állampolgár Salman Rudhdie fején 1988 óta vérdíj van a Sátáni versek miatt.

A Mohamed-karikatúra miatt 2005 óta vadásznak a dán rajzolóra.

Mondjuk a muszlimoknál az se divat, hogy ők poénkodjanak más kultúrák világnézetével. A zsidók szoktak gúnyolódni Jézus keresztre feszítésével is. Van fenn egy csomó videó róla a neten.

A Brian életét nem láttam, de abból, amit olvastam róla, az jött le, hogy Jézus életén gúnyolódik úgy, hogy közben párat belerúg a palesztinokba is.

A film producere pedig a szépen hangzó nevű John Goldstone.

Orszag 2014.12.21. 14:55:06

@polyvinyl: A muszlimok már csak azért se nagyon poénkodnak Jézussal vagy Ábrahámmal, mert a három legnagyobb prófétájuk közé tartoznak. Akik meg Bibliát égetnek közülük, nagyjából olyanok, mint akik "keresztényként" mondjuk más fordítású Bibliákat dobálnak a tűzre (Westboro).

eßemfaßom meg áll 2014.12.21. 18:17:44

A Brian élete Brianról a nemmegváltóról szól és olyan jókat zsidóznak benne, hogy a teljes kurucinfó elégedetten csettinthet

Untermensch4 2014.12.21. 23:29:17

@polyvinyl: salman rushdie-ra vérdíjat tűzött ki a brit kormány? a dán rajzolóra vadásznak a britek? csak mert a dánokról úgy tudom hogy amikor tetőzött a balhé kontrázásként más újságok is leközölték a rajzokat...
a brian élete a zsidókon gúnyolódik. de mivel az angoloknak van elég humora, nekik nem próbálják meg beadni hogy a film "antiszemita"

Untermensch4 2014.12.21. 23:39:49

@polyvinyl: véletlen vagy isteni gondviselés, pont kaptam egy linket a filmből :)
www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs
igen híres, gyakran idézett rész... :)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.12.22. 09:13:06

Jézus csak egy ókori zsidó mítoszalak. Nem született és nem halt meg a valóságban. Butaság és ostobaság lenne ünnepelni!

Krisz11 2014.12.22. 13:53:49

@vilagnezet.blog.hu:

"Jézus csak egy ókori zsidó mítoszalak. "

Sajnos vannak még ma is olyan ostoba emberek , mint te, de az elméleted ott bukik meg, hogy létezik régóta egy olyan tudomány, amit vallástörténelemnek hívnak. A vallástörténészek (akik a vallásokhoz kapcsolódó események és személyek történelmét kutatják), több mint 99%-ban egyetértenek abban, hogy Jézus élt, létezett, tanított. Ez meglehetősen jól dokumentált dolog, különböző (keresztény, római és zsidó) forrásokból. Természetesen egyik vallástörténész sem mondja, hogy csodákat meg természetfeletti dolgokat tett volna, vagy ilyesmi, tudományról van szó, csak azt rögzítik, amiről források vannak.
Jézus létezését tagadni kb annyi értelme van, mintha valaki Konfucius vagy Mohamed létezését tagadná.

Krisz11 2014.12.22. 13:58:48

Karácsony van, a szeretet ünnepe, úgyhogy menetrend szerint várható egy, vagy több karácsonyt meggyalázó megnyilvánulás zsidó honfitársainktól, az egymás iránti kölcsönös megbecsülés és tisztelet jeleként.

Áldott Karácsonyt!

eßemfaßom meg áll 2014.12.22. 14:08:20

@vilagnezet.blog.hu: Nyilván ezt azért állítod ilyen biztosan, mert ott voltál.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2014.12.22. 18:02:27

Szerintem Jézus emlékének legnagyobb meggyalázása hogy a kereszténység december végén ünnepli a születését annak ellenére, hogy a Bibliában világosan le van írva, hogy szeptemberben született.
Erről vélemény?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.22. 19:58:20

@HavocS:

@HavocS:

1. A Bibliában nincs leírva, hogy mikor született, pláne VILÁGOSAN nincs leírva, hogy SZEPTEMBERBEN született volna :)

2. A keresztények december 24-én este emlékeznek Jézus születésére. Ez a keresztények dolga, nem a tiéd. Hogy jössz te ahhoz, hogy valami áltudományos szennylapból tájékozódva felülbíráld az első niceai zsinat döntését? ;)

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2014.12.22. 22:30:52

Majdnem írtam egy litániát aztán megláttam a cikkeid, inkább nem kívánom kommentelni a "hátszél nélküli közéleti blog" kifejezést és a Jézussal való takarózást amikor minden cikkedben több a gyűlölet és a keresztényi virtus mindennemű hiánya mint bármelyik szélsőséges gyűlöletportálon, úgyhogy csak hagyok itt egy linket, jó olvasgatást. Várom szeretettel bibliai idézeteket amelyikkel meg sikerül cáfolni bármelyik pontját.

infaustus.files.wordpress.com/2012/09/karacsony.pdf

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.22. 22:44:05

@HavocS:

Látom, nincsenek érveid, ezért vad sértegetésbe kezdtél :)

Mit értesz az alatt, hogy "keresztényi virtus"?

Azt is megírod esetleg, hogy hol áll a Bibliában "világosan leírva" az, hogy Jézus szeptemberben született?

Krisz11 2014.12.22. 22:55:23

@HavocS:

"A magyar „karácsony” szavunk a szláv korcun kifejezésre vezethető vissza, melynek jelentése „átlépő”."

Ennyi erővel a magyar "kerecsen" szóból is eredhet, mint ahogy ezt mondják is, hogy a
napfordulót ünnepelték sólyom röptetéssel.

Egyébként érdekes az elemzésed, de azért spekulatív is.

"Szerintem Jézus emlékének legnagyobb meggyalázása hogy a kereszténység december végén ünnepli a születését"

Azért túl nagy jelentőséget ne tulajdonítsunk annak, hogy mikor ünneplik. Szerintem az emlékét a szobor/feszület állítás gyalázza meg, illetve azok akik bálványként imádják. Ez ellen ő tiltakozott volna a legjobban.

Untermensch4 2014.12.22. 23:07:27

@Krisz11: "Szerintem Jézus emlékének legnagyobb meggyalázása hogy a kereszténység december végén ünnepli a születését"
azért megemlíthetted volna a karácsony fogyasztói rituálévá válását is. nem is hallottam olyan szektáról amelyik a bibliából jézus születése kapcsán az ajándékmennyiségre koncentrált volna...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.22. 23:40:17

@Untermensch4:

Így igaz. Magyarországon a szovjet időkben "fenyőünneppé" meg "szeretet ünnepévé" degradálták a karácsonyt. Ugyanekkor a Tengerentúlon egy bolond, kövér, piros ruhás öregember kéménybe ugrálása lett a szimbóluma a mértéktelen túlfogyasztás ünnepnapjának.

Nem csoda, ha sokan semmi kivetnivalót nem látnak a HVG "ünnepi" címlapjában, és abban se, hogy ez mennyire sértő azok számára, akiknek ez a szimbólum még jelent valamit - bár hosszú évtizedeken át dolgoztak rajta az egykori "szovjet" oldalról is, meg a jelenlegi nyugatról is, hogy ez a szimbólum elhalványuljon.

Untermensch4 2014.12.23. 00:15:41

@polyvinyl: én azért nem találok kivetnivalót a címlapban mert a kép a címmel együtt képez egységet és mint mondtam, így a bemontírozott személyek kigúnyolásáról szól. másrészt áttételesen (bár sztem sem ez volt az "alkotójának" a szándéka) ráirányíthatja a figyelmet arra hogy egy ajándékok (anyagiak) utáni rohangálás és "pénzünnep" közeleg... az amcsi mikit láttam egy régebbi rajzfilmben úgy felröppenni a kéményben hogy ujjal befogja oldalról egyik orrlyukát... pszichedelikus utalásnak vélem. ez meg az usa-stílusú mikulás kigúnyolása egy film promóciója kapcsán:
www.youtube.com/watch?v=rg7xbeiZf5I&list=PLsIF1Xvnu7leTDcG4u5sl6UpV3pOe5pUz

Krisz11 2014.12.23. 01:37:24

@Untermensch4:

"azért megemlíthetted volna a karácsony fogyasztói rituálévá válását is"

Ehhez azért hozzátartozik, hogy a karácsonyi akciókkor nem elsősorban a keresztények rohamozzák meg a boltokat. Jó, hogy a karácsony már univerzális ünnep lett, de akinek a kereszténység semmit se jelent, annak számára könnyen elkorcsosodhatott egy vásárlási körúttá az egész.

Azért azt megnézném, ha a hanuka gyertya mellett a nagyorrú zsidó dörzsölné a kezét, meg számolná az aranyat, abból lenne-e balhé vagy sem. Ezt ilyen szempontból is nézni kell, hogy ne legyünk másodrendű emberek a saját hazánkban. A keresztények se legyenek másodrendűek. Az, hogy mi meddig tolerálható valahol közmegegyezés kérdése is, de akkor mindenkire vonatkozzon egyenlően.

d.j 2014.12.23. 10:02:01

Hát kedves gyermekeim, az a nagy helyzet, hogy akik itt és másutt is a gyűlölködést szítják, azok az úgynevezett "keresztények". Cikk címe: cionista, már ez sértő, hiszen nem tudhatja, hogy ki írta illetve alkotta a képet. Lehet, hogy egy keresztény családos ember. Első mondat rögtön fenyegeti a nem keresztényeket: "elvágnák a torkát". Ez egyértelműen kifejezi a cikkíró és általában a hiperventillált, turbó keresztények lelkivilágát. Második mondat: "két hétig hörögnének kártérítésért" Ez egy undorító sztereotipizálása egy más vallású népcsoportnak. Ez a nagy keresztény megértés és szeretet? Hát nem. Ez az álszent viselkedés jellemző a magukat kereszténynek mondó emberekre. Inkább menjél templomba, mert úgy látszik régen voltál és imádkozzál a HVG munkatársai lelki üdvéért.

d.j 2014.12.23. 10:02:58

Egyébként Boldog Karácsonyi ünnepeket.

Untermensch4 2014.12.23. 17:40:17

@d.j: az a nagy helyzet hogy a sztereotipizáló fagyi visszanyal... nem vagyok keresztény. egyébként kösz a kioktatást, úgy hiányzott mint üveges tótnak a hannyatt esés :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.23. 19:14:43

@d.j:

"akik itt és másutt is a gyűlölködést szítják, azok az úgynevezett "keresztények"

Hát persze. Ki más.

-

"Cikk címe: cionista, már ez sértő, hiszen nem tudhatja, hogy ki írta illetve alkotta a képet. Lehet, hogy egy keresztény családos ember."

Igen, valószínűleg egy családos, keresztény ember volt.

-

"Első mondat rögtön fenyegeti a nem keresztényeket: "elvágnák a torkát"."

A muzulmánok nem szokták szó nélkül hagyni, ha valaki tudatosan, provokatív szándékkal megsérti őket a hitükben.

-

"Ez egyértelműen kifejezi a cikkíró és általában a hiperventillált, turbó keresztények lelkivilágát."

Világos: aki keresztény, annak a neve kuss.

-

"Második mondat: "két hétig hörögnének kártérítésért" Ez egy undorító sztereotipizálása egy más vallású népcsoportnak."

A sztereotípiák gyökere mindig valamilyen, nagy sokaságban nagy gyakorisággal megfigyelt jellegzetes tulajdonság.

-

"Ez a nagy keresztény megértés és szeretet? "

A keresztényeknek nem kell szeretniük azokat, akik tudatosan viselkednek gonosz módon. Azokat kell szeretniük, akik belátták, hogy helytelenül viselkedtek, és bocsánatot kértek miatta.

-

" Inkább menjél templomba, mert úgy látszik régen voltál és imádkozzál a HVG munkatársai lelki üdvéért."

Te meg lapozgasd a Bibliát, mielőtt legközelebb a témában nyilatkozol, mert elég méretes butaságokat sikerült iderondítanod.

d.j 2014.12.23. 19:50:01

@polyvinyl: Igen bocs, hogy azt gondoltam te egy keresztény vagy. De a válaszaidból és az egész blogodról süt, hogy AZ nem vagy. A blogod címe híven tükrözi mi is vagy valójában.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.23. 20:29:55

@d.j:

Elég legyen most már. Ha visszaélsz a házigazda türelmével, a házigazda meg fogja neked mutatni az ajtót.

Untermensch4 2014.12.24. 06:59:39

@polyvinyl: "A keresztényeknek nem kell szeretniük azokat, akik tudatosan viselkednek gonosz módon. Azokat kell szeretniük, akik belátták, hogy helytelenül viselkedtek, és bocsánatot kértek miatta."
"fordítsd oda a másik orcádat is" ...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.24. 10:53:15

@Untermensch4:

Ítéletet mondani és bosszút állni nem szabad.

Szóvá tenni, ha valaki jól pofon vágott, azt lehet :)

És azt is ki lehet jelenteni, hogy amit tett, an nem helyes :)

A "keresztényi szeretetre" meg ne hvatkozzon az, aki TUDATOSAN szemét módon viselkedik egy kereszténnyel szemben. A "szeretet" szó valójában egy NEM MEGFELELŐ kifejezés arra, amit a Biblia előír a keresztényeknek azokkal szemben, akik ártanak neki.

Aki árt neked, bánt téged, meg belédrúg, nem tudatlanságból, hanem tudatosan, azt nem SZERETNI kell, hanem EGYÜTTÉRZÉSSEL és SZÁNALOMMAL kell lenni vele szemben, hiszen a hited szerint ha meghal, és ítélet lesz felette, kínkeserves lesz a büntetése.

Ezent túl jó szándékkal segíteni kell őt abban, hogy ha felismerte a bűnét, és meg akar változni, akkor legyen ereje, hogy megváltozzon. Nem szabad őt elutasítani, ha meg akar változni, és ehhez a te segítségedet kéri.

A "szeretet" nem jó szó erre.

De ezekkel együtt KÖTELESSÉGED felhívni a figyelmét arra, hogy HELYTELENÜL cselekedett, hiszen ha nem ezt tennéd, hanem félrenéznél, és úgy tennél, mintha nem csinált volna semmit, vagy ha amit csinált, az nem lenne elítélendő, akkor az ő bűnét pártolnád, támogatnád őt abban, hogy továbbra is tegye azt, amit eddig tett.

Márpedig a Biblia szerint a bűnt nem pártolni, hanem gyűlölni kell.

igazi Ténytár 2014.12.25. 15:21:53

@ "A "keresztényi szeretetre" meg ne hivatkozzon az, aki TUDATOSAN szemét módon viselkedik egy kereszténnyel szemben."

Ilyen amikor a szektatagok elfeledik hogy ORBAN GÚNYOLÓDOTT A KERESZTÉNYEKEN.

Tehat legrosszabb esetben is ez a HVG címlap nem más mint a bibliai ki kardot ragad...

__________________
" Andrásfalvi Bertalan egyik felszólalásából (180. ülésnap - 1992.02.25):

---

Tudom, nehéz ez, mikor sokszor azon igyekszünk, éppen a másik meggyőződését nevetségessé tenni még itt a Parlamentben is. (Közbeszólás: Így van.)

Hadd tegyem hozzá, hogy gyakran humorosnak tűnő megjegyzések mélyen sértik az akotmányosságot ebben a tekintetben. (Taps a jobb oldalon és középen.) Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető ORBÁN VIKTOR elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.

Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk. (Taps a jobb oldalon és középen. Közbeszólás a jobb oldalon: Így van.)
__________________

igazi Ténytár 2014.12.25. 15:30:05

@polyvinyl: "A "keresztényi szeretetre" meg ne hvatkozzon az, aki TUDATOSAN szemét módon viselkedik "

Mondja ki ANTISZMIAT CIMMEL, ZSIDOZO blogot ir a ZSIDO JEZUS allitolagos megsertese miatt.

Menjel az Izraelbe kitelepulni akarto, nemi eroszakban reszveteletert elitelt Lovas Istvan meghirdette Keresztényvédő tüntetésére megint. Ott egethetsz cionista zaszlot is Orbant éltetve büntetlenül...

___________
index.hu/bulvar/mgiorgio1193/

www.hetek.hu/belfold/200105/csend_a_jobboldalon
___________

igazi Ténytár 2014.12.25. 15:39:25

@polyvinyl: Ez az ország tenlyeg abszurditás!

Egy állítólagos KERESZTÉNY műanyageszű - aki a keresztényeken gúnyolódó Orbán híve - ANTISZEMITA címmel, a MUSZLIMOKKAL példálózva GYŰLÖLKÖDIK mások ellen KARÁCSONYKOR a BIBLIÁRA hivatkozva a ZSIDÓ Jézust ért sértés miatt a Keresztények védelmében.

Már csak az kell hogy Szeles gábori ufókra is hivatkozz itt aztán teljes lesz a teológia-erkölcsi katyvasz. :-)))))))))))

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.25. 15:39:28

@egy igazi Ténytár:

"Mondja ki ANTISZMIAT CIMMEL, ZSIDOZO blogot ir a ZSIDO JEZUS allitolagos megsertese miatt."

Jézus zsidó származású volt, de nem volt zsidó vallású. Amellett persze, hogy nem is hús-vér ember volt, hanem az isten megtestesülése. (Profánul és nyersen megfogalmazva: ahhoz, hogy kommunikálni tudjon a vallásában szétcsúszott, isten tanításaitól elfordult népekkel, "szerzett" magának egy emberi porhüvelyt.)

Pontosan az ellen kelt ki számtalan alkalommal, hogy a zsidó vallásúak csak külsőségekben tartják magukat az előírásokhoz, de a lelkükben elfordultak az istentől.

igazi Ténytár 2014.12.25. 16:41:08

@polyvinyl: Le ne vezesd már hogy Isten antiszemita volt, mert hanyatt dobom magam ;-))

igazi Ténytár 2014.12.25. 16:47:29

@ De ha mar fel vagy háborodva a karácsony megsértésen, akkor legyen gerinced es háborodj fel hogy a keresztényeken gúnyolódó farizeus játsza magát!

_____________
nol.hu/archivum/20110430-csuhasok_terdre_imahoz-1054891

Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!)

img6.hvg.hu/image.aspx?id=4eb2fb9e-a2be-4824-9d07-3613a34be20b&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411
____________

Untermensch4 2014.12.25. 19:36:51

@egy igazi Ténytár: " Le ne vezesd már hogy Isten antiszemita volt, mert hanyatt dobom magam ;-)) "
kapaszkodj, teológiailag levezethetően a hagyományos zsidó valláshoz ragaszkodók (akik nem térnek meg jézus követőivé) ugyanúgy pokolra jutnak mint mások, mivel a magyar "média" szóhasználatában ez az eredeti jelentése szerint antijudaista elképzelés manapság antiszemitizmusnak számít, igen, a kiforgatott tágab kommunikációs közegünkben isten le lett antiszemitázva... :)
@polyvinyl: sztem ténytár és dj azért kritizál mert a hangvételed olyannak tűnik mint a hitükhöz méltatlan, külsőségorientált, magukat kereszténynek mondó, sok elfojtott agresszivitással terhelt illetők akiknek a lelkivilágához a kereszténységnek a szado-mazochista aspektusa az elsődleges kapcsolódási pont. persze pusztán a szerkesztett, írott anyagainak egy része alapján efféle következtetést levonni valakiről még komoly lélektani ismeretek birtokában is elbizakodottnak tűnik.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.25. 20:17:00

@egy igazi Ténytár:

"Le ne vezesd már hogy Isten antiszemita volt, mert hanyatt dobom magam ;-))"

Egészen biztosan nem volt az. De azt látta, hogy ahogy akkoriban mentek a dolgok, az nem volt jó.

A zsidó nép ugyanis a "kiválasztott nép" posztját csúnyán bebukta. Mire Jézus megszületett, addigra a vallási vezetők (farizeusok, szadduceusok) teljesen kiforgatták a törvények jelentését, és hozzákutyulták a saját maguk költötte, a saját érdekeiket szolgáló hamis tartalmakat. Ráadásul még a saját szájuk íze szerint átfogalmazott törvényeket is képtelenek voltak betartani.

Később a zsidók el is távolodtak a Tórától (ez, mint Mózes 5 könyve a Biblia Ószövetség részében olvasható) és a saját fejük után, a szájhagyományokra támaszkodva megírták maguknak a Talmudot.

Ha isten elégedett lett volna azzal, ahová a zsidó hívők annak idején eljutottak, nem küldte volna a Földre Jézust, mert nem akarta volna visszavezetni az embereket arra az útra, amit eredetileg kijelölt a számukra.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.25. 20:33:00

@Untermensch4:

"akiknek a lelkivilágához a kereszténységnek a szado-mazochista aspektusa az elsődleges kapcsolódási pont"

Szerinted keresztény az, aki egész nap csembalón játszott lágy zenére rohangál hófehér lenvászon ruhában a napsütötte tavaszi réten, és mindenkinek odatartja az arcát, aki meg akarja pofozni? :D

annamanna 2014.12.25. 20:44:15

@HavocS: nem olvastam el végig, amit Infaustus írt, de érdekes. Viszont - tök nyilvánvaló, hogy ezt nem ő találta ki, hanem rabbik számolgatták. Legjobb tudomásom szerint Infaustus nem rabbi. De még ha az volna, akkor sem ő találta ki, ez szerintem már nagyon régi, akár ezer évnél is régibb számítás, ez inkább kétezer éves számítás, Jézus születési időpontja mindig is fontos lehetett a talmudistáknak, már attól kezdve, hogy fellépett tanítóként, tehát még életében. Hiszen már akkor elterjedhetett a keleti bölcsek látogatásának sztorija, de ha arról Jézus életében még nem is tudtak a farizeusok, a babiloni asztrológiát biztos, hogy fontosabbnak tartották, mint az Isten igazságát, és kíváncsiak voltak Jézus horoszkópjára. Már akkor, amikor élt. Azóta is nyilván milliószor próbálták felállítani a horoszkópját.
A Biblia nem véletlenül titkolja el, mikor született Jézus. Pontosan azért, amiért a talmudisták annyira rá vannak cuppanva az időpontra. Pontosan az asztrológiai bohóckodások miatt, amikkel Jézus születési dátuma nélkül is túlterhelték már az emberi idegrendszereket.
Infaustus ezt a zsidó számítgatást csak közreadta, forrás nélkül, és ez elég illetlenség. Vagy pedig - és ez a valószínűbb - a zsidó forrás direkt akart névtelen maradni, direkt akart valaki Infaustus neve mögé bújni, hogy ezzel is terjessze a talmudi álokoskodást, álbölcsességet. Ezt pedig nem hívják másképp, mint MEGTÉVESZTÉSNEK. Lehet, hogy mindez Infa orrát nem csípi, az enyémet nagyon, úgyhogy én azt mondom - tuti hogy nem akkor született, mert lehet másképp is okoskodni, amihez nem kellenek a zsidó talmudisták meg a babiloni asztrológusok.
Tehát lehet úgy okoskodni, hogy a népszámlálást a rómaiak úgy időzítették, hogy az ne üsse a legnagyobb mezőgazdasági munkák idejét. Annyi eszük volt, hogy ha idénymunka idején hívják a népet népszámlálásra, akkor senki se fog elmenni. Nem mondom, hogy Jézus decemberben született, de az mezőgazdasági szempontból holtidő, szeptember közepén viszont senki se ér rá, hogy utazgasson.

annamanna 2014.12.25. 20:57:42

@egy igazi Ténytár: na erre varrjál gombot öregem:

Jel 2,9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.
Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

Ez elég "antiszemita" duma, öregem?

Az alapja pedig ez:
1. Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.
2. Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.
3. A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.

Askenáz kibaszottul nem zsidó, semmi köze hozzá, csak hazudják magukról, hogy zsidók, az álkeresztény egyház meg buzgó segédkezet nyújt ehhez.

Még azt is leírja a Biblia, eredetileg hol laktak ezek a jóemberek:

Jer 51,27 Tűzzétek ki a zászlót az országban, fújjátok meg a trombitát a nemzetek között, avassátok fel ellene a nemzeteket, gyűjtsétek össze ellene az Ararátnak, Menninek és Askenáznak országait, válaszszatok ő ellene hadvezért, hozzátok ki a lovakat mint rettenetes sáskasereget.

Mivel Menni = Arménia, ezért ez a mellette levő ország, tehát nagyjából Azerbajdzsán.
Onnan valók azok a "zsidók", akik vinnyognak az antiszemitizmus miatt, miközben nem is szemiták, viszont bőven rászolgáltak arra a rangra, amivel a Jelenések könyve illeti őket.
Elégetheted az összes Bibliát, ha tetszik, vagy jelentsd fel a Jóistent rasszizmusért, vagy csinálj, amit akarsz, ez kétezer éve meg van írva, és azóta be is van teljesedve! Valóban a Sátán zsinagógájává váltak azok, akik zsidónak hazudják magukat. :(
Úgyhogy jelentsd fel az Istent! Mégiscsak rettenetes, ennyi gyűlölet hogy fér el az Újszövetségben? A Biblia a gyűlölet tankönyve, Jézus a gyűlöletre tanított, ugye? Mondd csak bátran!!! Mert ebből az következik, ugye? Vagy pedig, hogy igaz, amit ír!

Untermensch4 2014.12.26. 00:59:34

@polyvinyl: csemballó... inkább hárfa :)
a szado-mazochista aspektust mint a kereszténység létező szeletét említettem viszont az aktív erőszaknak (bűn/gonoszgyűlölet ide vagy oda) nem hiszem hogy lehet tere egy keresztény életében

igazi Ténytár 2014.12.26. 05:29:24

@Untermensch4: Igen. Nem lehet Jézusra és karácsonyra hivatkozva felháborodni úgy hogy mar a cím első szava zsidózó gyűlölködésként kezdődik.

De hat itt ugye a keresztény védő tüntetésen is izraeli zászlót égettek, Orbánt es Fideszt eltette az elkövető es az egész szervezője minden csak nem épp szent életű illető.

Ha ehhez hasonlítjuk akkor polyvinyl következetes ;-)))

Linkek fentebb.

igazi Ténytár 2014.12.26. 05:34:09

@annamanna: A JEL 2.9-be helyettesítsd be a keresztényt a zsidó helyett es a HVG címlap tökéletesen ábrázolja miről is szol!

csak a munkájukat elvesztők csokiját megzabáló, védett madarakat levadászó igaz keresztény Semjén kellett volna oda hogy teljes legyen.

igazi Ténytár 2014.12.26. 07:13:49

@polyvinyl: Ha mar az eroszakra hivatkozol.

Mit is lett volna a sorsuk az ilyen BLASZFEMISTAKNAK es Orbannak a kedvenceidnél?
ja, az más akkor uram isten megkövezest, nyilvános kivegzest kívánni Orbannak es híveinek ugye, akkor nem jártatod szádat rajuk hivatkozva?
____
Malgot István, a Szövetség a Nemzetért vezetője:

" Nem jeladást kell várni Orbán Viktortól, hiszen AZ Ő LÉTEZÉSE MAGA A JEL. Az a szerencsénk, hogy Orbán nem a Fidesz, hanem a nemzet politikusa"

nol.hu/archivum/archiv-81326-64961
____
Tirpak-Vasko Sandor : "Mert ne feledjük: A MAI KOR MÓZESE Orbán Viktor! "

www.gondola.hu/cikkek/34547-A_szovetsegi_gyules_margojara.html

A Fidesz Szövetség tagozati szerkezetének létrejötte ezért nem egyszerűen érdekes újítás, hanem történelmi lépés a jövőbe, egy olyan új államszerkezet megteremtése felé, ami valójában régebbi, mint errefelé a megújított magyar szó. Azaz a Fidesz egyszerre halad a múltba és a jövőbe. Elementáris erejű mozgalom ez. Minket többé nem foghat, csak maga a Jóisten. Aki szintén ősi, és úgy hívják: Magyarok Istene. Akinek valaha volt hétköznapi neve, amit mára már teljesen elfelejtettünk, mert Isten se lesz csak úgy a semmiből, ő is csak úgy születik, ha először ember, és a Földön jár. Ezért Orbán Viktor feladata, hogy végre megkeresse, mert itt él közöttünk, és aki alig várja már, hogy megköthesse szövetségét a Szövetséggel.
_____
Jézust válasszátok, ne Barabást
www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200603/politikai_okkultizmus

Császár Angela színművész egy közismert példával gyilkosnak és törvénytelennek minősítette a jelenlegi miniszterelnököt, a Fidesz-aktivisták feladatának pedig azt nevezte, hogy az embereket a gonosztól megszabadítsák. Császár szerint ugyanis

"mindenkinek el kell mennie szavazni, és meg kell győznünk az embereket, hogy ne Barabást válasszák, ne őt váltsák ki Pilátustól, hanem Jézust, a fényt és világosságot és az életet”.

A színésznő elmondta még, hogy 42 éves lett, mire a Jóisten megbocsátott neki fiatalkori vétkeiért, és rábízta egy gyerek sorsát, így érthető, hogy a magyarságot inkább meg szeretné kímélni az ilyen hosszú tévutaktól.
________

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 11:17:31

@Untermensch4:

A bűnt gyűlölni azt jelenti, hogy nem csináljuk, nem veszünk részt benne, hanem elítéljük, ha találkozunk vele. A bűnös embereket nem gyűlölni kell, hanem el kell nekik mondani, hogy amit tesznek, az bűn. Ez a Biblián kívül is elég sok "életvezetési" tanácsadásnál előjön, hogy nem az embert kell gyűlölni, hanem azt, amit helytelenül tesz, és késznek kell lenni arra, hogy segítsük, hogy felismerje, hogy rosszat tesz, és felhagyjon vele.

Vagyis meg kell mondani neki, szembesíteni kell azzal, hogy rossz, amit tesz. Az nem szeretet, ha elnézed neki, HISZEN TE tudod, hogy a bűnének meglesz a büntetése, ha hamarább nem, akkor majd azon a napon, amikor majd ítélet születik felette.

A bűnt úgy gyűlöljük, hogy sem elnézni, sem bagatelizálni, sem megmagyarázni nem vagyunk hajlandóak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.26. 11:30:34

@egy igazi Ténytár:

El kell döntened, hogy Tirpak-Vasko Sandorra, Malgot Istvánra meg Császár Angélára hallgatsz, vagy másféle útmutatásra. Ha téged Tirpak-Vasko Sandor, Malgot István meg Császár Angéla fog megítélni, ha ők adják a vezérfonalat az életedhez, ha ők adják a hitedet, akkor bátran hallgass rájuk :)

annamanna 2014.12.26. 11:36:49

@egy igazi Ténytár: édesem, nem helyettesítem be, mert nem az van odaírva. világos? vagy nincs elég fény odabent?

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:39:45

@polyvinyl: A farizeus felhaborodasodrol volt szo!

Azon orban talpnyalok blaszfémiájánál nem hivatkoztál a kedvenc közel-keletieidre!

vajon miért? Ja, hogy nyilvánosan kivégezték volna őket érte ott náluk Orbánnal egyetemben blaszfémia miatt?

Oh hat azt mar mégsem. De persze a "zsidó" HVG ellen mar azzal példálózol hogy ellenük mit tennenek!

igazi Ténytár 2014.12.26. 11:42:40

@annamanna: azért nem helyettesíted be mert nem érted miről szol csak antiszemitizmust akarsz belemagyarázni

Pontosan a mi farizeusainkról akik kereszténységgel verik mellüket, majd védett állatok szórakozásból való levadászásásért kampányolnak, megzabálják azon szegények csokijat akik kirúgását épp megszavazzak.

annamanna 2014.12.26. 11:54:44

@egy igazi Ténytár: "azért nem helyettesíted be mert nem érted miről szol"
te magadnál vagy, ember???
tudod, miről beszélünk?
EZ A SZENT BIBLIA!!!
amúgy drágám, csakhogy örülj, Orbán a B'nai B'rith tagja!
www.sokkaljobb.hu/content/s%C3%A1t%C3%A1n-szolg%C3%A1i
www.bnaibrith.hu/
Ahogy Németh Sanya is a B'nai B'rith tagja, akinek a Hetek lapját idézgeted!
A Biblia azt mondja, akik zsidónak hazudják magukat, az a Sátán zsinagógája!
Ezt állítja a Biblia! És meg is ismételi!

igazi Ténytár 2014.12.26. 17:35:01

@annamanna: IQ bajnok abban mi az antiszemitizmus? Pont hogy őket védi!

Untermensch4 2014.12.26. 18:04:17

@egy igazi Ténytár: "Nem lehet Jézusra és karácsonyra hivatkozva felháborodni úgy hogy mar a cím első szava zsidózó gyűlölködésként kezdődik."
ezt kiegészíteném azzal hogy "akkor ha az ember keresztényként tekint magára" és utána az idézett rész.
merthogy a vallásszabadság a nem szimpatikus vallásokra vonatkozóan is emberi alapjog. a határ mások jogainak a megsértése ameddig a vallásszabadsághoz való jog nem lenne szabad hogy korlátozható legyen. erre "tökéletes" példa hogy a szcientológusokra sem szállnak rá pusztán azért mert egy olyanamilyen dogmarendszerben hisznek, csak akkor amikor konkrét jogsértést követnek el. és akkor nem enyhítő vagy súlyosbító körülmény hogy milyen vallásúak és/vagy származásúak pedig "vallási okokból" sértenek törvényt.
szóval sztem szabad "zsidózni" és jézusra hivatkozni. ami miatt belekezdtem a kérdés részletezésébe az az hogy sztem egy "hagyományos" keresztény szájából/billentyűzetéből ez már határeset

annamanna 2014.12.26. 18:16:05

@egy igazi Ténytár: drágám, megismétlem, mert úgy látom, nagy a sötét odabent:

Jel 2,9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.
Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

Ez elég "antiszemita" duma, öregem?

Az alapja pedig ez:
1. Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.
2. Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.
3. A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.

Askenáz kibaszottul nem zsidó, semmi köze hozzá, csak hazudják magukról, hogy zsidók, az álkeresztény egyház meg buzgó segédkezet nyújt ehhez.

Még azt is leírja a Biblia, eredetileg hol laktak ezek a jóemberek:

Jer 51,27 Tűzzétek ki a zászlót az országban, fújjátok meg a trombitát a nemzetek között, avassátok fel ellene a nemzeteket, gyűjtsétek össze ellene az Ararátnak, Menninek és Askenáznak országait, válaszszatok ő ellene hadvezért, hozzátok ki a lovakat mint rettenetes sáskasereget.

Mivel Menni = Arménia, ezért ez a mellette levő ország, tehát nagyjából Azerbajdzsán.
Onnan valók azok a "zsidók", akik vinnyognak az antiszemitizmus miatt, miközben nem is szemiták, viszont bőven rászolgáltak arra a rangra, amivel a Jelenések könyve illeti őket.
Elégetheted az összes Bibliát, ha tetszik, vagy jelentsd fel a Jóistent rasszizmusért, vagy csinálj, amit akarsz, ez kétezer éve meg van írva, és azóta be is van teljesedve! Valóban a Sátán zsinagógájává váltak azok, akik zsidónak hazudják magukat. :(
Úgyhogy jelentsd fel az Istent! Mégiscsak rettenetes, ennyi gyűlölet hogy fér el az Újszövetségben? A Biblia a gyűlölet tankönyve, Jézus a gyűlöletre tanított, ugye? Mondd csak bátran!!! Mert ebből az következik, ugye? Vagy pedig, hogy igaz, amit ír!

annamanna 2014.12.26. 18:32:01

@egy igazi Ténytár: és még egy, csakhogy megint ne terelj valami esztelenség felé - melyik vallásban használják azt a szót, hogy zsinagóga? A kereszténységben? Ott drágám csak egyház van, meg gyülekezet, szekta, imaház, templom, de olyan nincs, hogy zsinagóga! Nem lehet behelyettesíteni; épp az a nagy baj, hogy ezek helyettesítik be magukat, és másnak hazudják magukat, mint amik! A Biblia pedig pont annyira védi a Sátán zsinagógáját, mint a Sátánt.

Már az igazi zsidók se voltak kikímélve, Jézus pl. ezt mondta:
Mt 11,23 Te is Kapernaum, a ki az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz megaláztatni; mert ha Sodomában történnek vala azok a csodák, a melyek te benned lőnek, mind e mai napig megmaradt volna.
Keresztelő János pedig: Mt 3,7 Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?
Jézus megismételte János jelzőit: Mt 12,34 Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok? Mert a szívnek teljességéből szól a száj.
Mt 23,33 Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?

Ebből kiindulva elgondolkozhatsz a Sátán zsinagógája jövőbeli sorsán.
A Biblia pont őket védi, mi?
süti beállítások módosítása