Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Nem kellene ezeket a folyamatos hazaárulás miatt betiltani?

2014. december 28. - polyvinyl

Támadást hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá akarják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk meg nyilatkozatukból.

Tudják, hogy ezzel a lejárató kampánnyal súlyos erkölcsi, diplomáciai és mérhetetlen anyagi károkat okoznak a hazájuknak külföldön, és utcai zavargásokat, kormányellenes tüntetéseket, rosszabb esetben erőszakos megmozdulásokat, extrém esetben pedig akár a kormány hatalmát erőszakkal megdöntő puccsot is provokálhatnak itthon.

Ezt nevezik ők úgy, hogy "diplomáciai offenzívát" indítanak. Az offenzíva szó magyarul azt jelenti, hogy támadás. A párt neve meg Magyar Szocialista Párt.

Támadást indítanak, hogy külföldi politikusok segítségével lejárassák a saját hazájukat, és ha lehet, véres zavargásokat provokálva megdöntsék a demokratikus választáson hatalomra került kormányt. Azon a választáson, amelyet az MSZP még ötösfogatba verődve is csúnyán elbukott.

A céljuk az "offenzívával" az, hogy ha megdönteni nem is lesznek képesek a nagy többséggel, demokratikus úton megválasztott magyar kormányt, nyomást gyakoroljanak Orbánékra és elérjék, hogy a kormány feladja az ország függetlensége, biztonsága, nyugalma, belső piaca és egyéb érdekei védelmében tett eddigi törekvéseit, és az ország érdekeit alárendelje az USA befolyása alatt álló Európai Unió nálunk sokkal befolyásosabb szereplői diktálta érdekeknek.

Ezt a célt nevezik ők némi eufemizmussal úgy, hogy "visszavezessék Magyarországot az európai demokratikus értékekhez".

*

Csakhogy ezzel a "visszavezetéssel" a kutya se bízta meg őket. A kutya se hatalmazta fel rá őket arra, hogy ezt megpróbálják, nem hogy a választópolgárok TÖBBSÉGE.

*

A nagy tervezgetésben az MSZP tökéletesen figyelmen kívül hagyja azt az apró tényt, hogy 2014 áprilisában az ország választásra jogosult és az urnákhoz járuló polgárainak a többsége nem rájuk, hanem a Fideszre bízta azt, hogy az országot a következő négy évben a legjobb tudása és belátása alapján vezesse.

Ugyanezen az áprilisi választáson az urnákhoz járuló választópolgárok közül az MSZP nevű rétegpártot SENKI nem hatalmazta fel az ég egy világon SEMMIRE sem. Pláne nem arra, hogy rossz hírét keltse az országnak, zavargásokat szítson, erőszakos eseményeket provokáljon, vagy bármilyen más módon előkészítse a kormány nem demokratikus eszközökkel történő leváltását.

mszp valasztas plakat 2010


(Meghackelt kampányplakát 2010-ből.)

Kérdés: ha az MSZP-nek lett volna bátorsága a 2014-es országgyűlési választáson ÖNÁLLÓAN elindulni, képes lett volna a leadott szavazatok 10-15%-át megszerezni? A választ már sose fogjuk megtudni.

Azt viszont a legutóbbi, 2014. 12. 11-én publikált közvéleménykutatási eredményekből tudjuk, hogy ha mostanában lenne a parlamenti választás, azon az MSZP a teljes lakosság körében, vagyis, ha MINDEN választópolgár elmenne, a szavazatok 11%-át tudná megszerezni. Ha csak a részvételt biztosra ígérők válaszait nézzük, akkor akár a 16-18%-ot is el tudnák érni.

A támogatottságuk tehát igen alacsony.

Az MSZP feltett szándéka ennek ellenére az, hogy figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az egykor koalíciós partner nélkül is kormányképes erőből mára egy kb. 10%-os támogatottságú rétegpárttá váltak, ellenzékből próbálkozzanak meg az ország irányításával, MÉGHOZZÁ egy kb. 10%-os támogatottságú pártként, és akár az erőszakos eltávolításával is, ha erre lehetőségük adódna.

A Büntető Törvénykönyv ezt írja a hazaárulás fogalmáról:

"Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást súlyos hátrányt okozva, állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával, háború idején vagy külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.

Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."


A hűtlenség fogalmáról pedig ezt írja a Btk.:

"Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntett miatt két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."


Lehet gondolkodni, hölgyek és urak.



A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr867018125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2014.12.29. 01:25:40

amikor a fidesz ellenzékben volt, véres szájjal követelte az euban, hogy hozzanak szankciókat magyarország ellen...

Untermensch4 2014.12.29. 07:40:54

"függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét"...
a területi egység most nem probléma. alkotmányt lehet 2/3-val módosítani. a függetlenség már érdekesebb. az "euroatlantiság"-unk az eu-hoz és a nato-hoz való csatlakozás és tagság. mindkettőről népszavazás döntött. addig amíg nem lesz ezekkel ellentétes döntés addig a "kihátrálásra" a kormánynak sincs felhatalmazása. főleg ha a választási programban sem szerepelt a dolog.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2014.12.29. 08:05:40

@Gerilgfx: A "véres száj" azért talán túlzás. Nehéz megmondani, hogy pontosan hol van a határ a lobbitevékenység és az országgal szembeni károkozás között, de ettől függetlenül valóban volt ilyen akciója OV-éknek. Ezek azok a dolgok, amiért jobb híján, és nem teljes meggyőződésből támogatom őket.
DE! Nem pusztították porig a kapcsolatokat, nem hoztak az országba idegen zsoldosokat se hatalmon, se ellenzékben. Nem szövetkeztek külföldi pénzügyi-, és médiahatalmakkal ócska hazugságok terjesztésére, nem árulták ki a stratégiai iparágakat és nem fordítottak hátat a Trianonban kiszakított magyaroknak.
A Fidesz módszereiben van a probléma, és nem az egész szándékrendszerben. Az amit láthatunk, tökéletesen illeszedik abba a nézetembe, hogy a "szocialista" valójában nem politikai hitvallás, vagy világnézet, hanem a hatalmat bármiáron gyakorolni akaró, erőszakos, arrogáns, tehetségtelen hőzöngő "emberek" gyülekezete, akiknek nincs se hazája, se jóérzése, sem erkölcsi értékrendje. Nálunk kissé megrekedtek az utóbbi pár évben a folyamatok, de én úgy gondolom, hogy az embert a stílusa (is) jellemzi. Eszközeikben, kifejezésrendszerükben, céljaikban, emberi kapcsolataikban lehet-e különbséget felfedezni Mao, Sztálin, Szálasi, Hitler, Rákosi, Péter Gábor, meg a többi (nemzeti-, vagy internacionalita-) szocialista, és pribék bandája között?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.29. 13:07:49

@Untermensch4:

A Fidesznek nem az EU-tagsággal, és nem a NATO-tagsággal van a baja, hanem azzal, hogy nem egyenrangú partnernek tekintenek, hanem másod-, sőt harmadrangú félként bánnak velünk.

Az MSZP szerint az lenne a helyes, ha ezt a bánásmódot elfogadnánk, és nem állnánk ki a jogos érdekeink védelme mellett.

Ők bármikor, istenbizonyra megígérnék, hogy ha valaki kormányra juttatná őket a Fidesszel szemben, akkor addig ütnék a nyiladozó csipájú magyart, amíg bele nem törődik a harmadrangú szolgalétbe.

Tudom, hogy senki nem olvasta, aki az Indexről tájékozódik, de szerintem Kövér ezt egy nagyon találó szimbólummal írta le, a közös hajóról, meg az alsó fedélközbe száműzött középkelet-európai népekkel.

Untermensch4 2014.12.29. 17:00:57

@polyvinyl: azt nem vitatom hogy az mszp (és még más neveken futó bandák) egy rakás sz@r. a problémám az hogy viktorék a rendelkezésükre álló kapacitást rosszul használják ki. az eu és a nato is olyan keret aminek nem kell feszegetni a határait és úgy is ki lehet hozni belőle jó dolgokat ami a lehető legnagyobb függetlenségre vezet(hetne). pl eu, külföldiek termőföldvásárlása, képzeld el ezt - "mostantól vásárolhat külföldi is termőföldet, az adott ingatlan 25%-át (meg nem haladó tulajdonrészt) amit az (állampolgársága szerinti) állam kiegészíthet 33%-ra..."
ez 2/3-os parlamenttel megoldható lenne és kib@szottul stílusos is

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.29. 20:22:59

@Untermensch4:

"mostantól vásárolhat külföldi is termőföldet, az adott ingatlan 25%-át (meg nem haladó tulajdonrészt) amit az (állampolgársága szerinti) állam kiegészíthet 33%-ra."

A termőföld az egy termelőeszköz, amit NEM lenne helyes külföldi tulajdonba adni.

Elég brutálisan szívunk amiatt, hogy a termelőeszközeink döntő többségét már az elmúlt évtizedekben külföldiek kezére juttatta az éppen aktuális kormány, vagy a bagóért privatizáló és felelőtlenül elkótyavetyélő gazdája. Lásd: édesipari üzemek, konzervgyárak, húsüzemek, tejüzemek, cukorgyárak, - vagyis minden, ami a termőföldön termő növények, illetve az azon nevelt állatok feldolgozására való - ezen túl a konyhai nagygépeket, iparcikkeket, híradástechnikai cikkeket gyártó gyárak is.

Ezeket az üzemeket az új tulajdonos azóta többnyire bezárta, mert a saját hazája érdekeit védte, ezért felszámolta a kezére jutott konkurenciát, a munkásokat az utcára tette, az országba meg ömlik be a külföldi termék, aminek az előállításával más európai országokban élő emberek jutnak munkához.

A termőföld lenne az utolsó olyan termelőeszköz, amit a magyar gazdák, egyéb jogcímen tulajdonosok, illetve a magyar állam külföldi tulajdonba adhatna.

Gerilgfx 2014.12.31. 17:01:03

@F.M.J.:

,, a "szocialista" valójában nem politikai hitvallás, vagy világnézet, hanem a hatalmat bármiáron gyakorolni akaró, erőszakos, arrogáns, tehetségtelen hőzöngő "emberek" gyülekezete, akiknek nincs se hazája, se jóérzése, sem erkölcsi értékrendje''

ez a jellemzés pontosan illik a fideszre is. csak a fidesz rájött, hogy egy passzív imperialista genocídiumot nemzetieskedő retorikával könnyebb lenyomni a magyarok torkán.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.02. 14:39:09

@Gerilgfx:
A megjegyzéseddel kapcsolatban: valóban ráillik a Fideszre is, mint ahogyan minden politikai formációra. De. Nem mindegy az indíttatás. Kicsit sem mindegy, hogy éjjel kettőkor az elhagyott vidéki úton közlekedsz 140 körül, és csak a szabályok ellen vétesz, de nem okozol bajt, vagy ragaszkodsz a jogaidhoz, és akkor is mégy 90-nel, amikor óvodások kirándulnak az út mellett. Ha szándékos gazemberségről van szó, akkor sem mindegy, hogy kilopsz valaki zsebéből egy ezrest, vagy agyonvered érte a saját otthonában.
Nem tudom mennyi idős vagy, de bizonyára hallottál már a nyilasokról, az ÁVO-ról, Hortobágyról, Recskről, Andrássy út 60.-ról, stb. Csak hogy itthon maradjunk, de a stílus másutt is ilyen. Ha még nem jártál ott, akkor nézd meg! Tanulságos. Ha már láttad, és azt is tudod, hogy az ott elkövetett gyalázatnak kik a jelenkori jogutódai, és mégis úgy beszélsz, hogy a vizet a malmukra hajtsd, akkor méltatlan vagy az emberi közösséghez tartozásra. Ha nem érted, hogy az előbbi soraimmal mit akarok kifejezni, akkor inkább vedd magad takarékra, mert egyelőre van hova fejleszteni az ismereteidet, mielőtt bármiről is véleményt formálhatnál a politikában! Még akkor is, ha jogod van hozzá.
Jelenleg fröcsög a média, hogy nincs sajtószabadság. Akkor hogyan jelenhet ez meg? Az ütődött bérelégedetlen horda minden hétre talál tüntetnivalót. Állításuk szerint nálunk diktatúra van. Ezt gondolom onnan lehet tudni, hogy nem lövik őket, mert ugye egy igazi demokráciában tapasztalatból tudhatóan úgy szokás. Vagy rosszul emlékszem? Zárójelben jegyezném meg, hogy ha a Jobbik lenne hatalmon, akkor már az egész csűrhét összesöpörték volna, de az sem lenne feltétlenül antidemokratikus, ugyanis ilyesmi előfordul az USA-ban, vagy Franciaországban is.
És innen lássuk a lehetőségeket.: Van ugye a Fidesz, második lehetőség a Jobbik, és végül a spenótospudingturmix állagú és színezetű meghatározhatatlan valamilyen oldal, akik már alig vannak, de már az is szégyen, hogy rácsok nélkül láthatóak. Ebből kell választani, ha nem akarsz önálló pártot alapítani. Másik szempont, hogy ugye egy ország akkor esélyes a jelen geopolitikai helyzetben a túlélésre, ha a népessége valamiféle egységet mutat. Nem kell egyetérteni a kormány minden döntésével, sőt, egyikkel sem, de tudomásul kell venni a választási eredményeket, és aszerint viselkedni, mert ez jelenti az egységet. Majd jönnek új választások, és akkor lehet másképp dönteni, ha szükséges. Ha a Jobbik lenne hatalmon, akkor valóban bajban lennénk, mert hősiesen elvéreztünk volna már egy eszetlen radikális kitörési kísérletben. A szoclib. produkció már bemutatkozott, remélem nem kell részletesen magyarázni az alkalmatlanságukat!
A lényeg, hogy én sem vagyok elégedett azzal, amit látok, de messzebb látok az orromnál, és a lehetőségek közül a legjobbat választom, a választók többségi akaratát pedig tiszteletben tartom. A demagóg ostoba megjegyzésekre pedig próbálok kulturált válaszokat adni még akkor is, ha amúgy nem biztos, hogy képesek felfogni a mondandómat.

Gerilgfx 2015.01.02. 22:55:40

@F.M.J.: ez mind szép, és jó, de akárhogy is erőlködöm, csak nem sikerül találnom semmilyen indokot arra, hogy a fidesz miért lenne jelentősen jobb, mint a baloldali gittegyletek.

ha szándékos gazemberkedésről van szó, ugyanúgy említhetjük például a földmutyit, a trafikmutyit, vagy épp azt a tényt, hogy 80%-os adót fizetsz, hogy egymillió ingyenélő szarhasson belőle érdemi munka elvégzése nélkül, mert CSAK.

ez mind mind a fidesz hibája, és nem a 26 éve megszűnt kommunista diktatúráé. ha a kommunista diktatúrák jelenlegi szellemi utódait keresed, akkor bizony a fidesz köztük van, hisz pont a kommunizmus működött az előbb jellemzett módokon.

én a jobbikot sem próbálnám piedesztára emelni, az elmúlt 2-3 év bemutatta, hogy ők is ugyanolyan köpönyegforgató, nyerészkedő, erkölcstelen, tudatlan, gerinctelen brancs, mint a többi párt.

elfogadom, ha az a véleményed, hogy ez így a legkisebb rossz, csak attól még nehogymár én legyek a geci, hogyha leírom a véleményemet, merthogy jaj, kinek meg minek a malmára terelem a vizet ezzel. tudod,

ha már a geopolitikai helyzetet idézted, tudod, mi volt orbánék egyik első intézkedése? büntethetővé tették az eu elleni ,,uszítást'', bármit is jelentsen az ,,uszítás'' szó. gondolom ez is csak a szólásszabadság megvédésének érdekében történt. a nagy anti-eu szabadságharc közben még erre is volt idejük :D itt a magyar nép az egyetlen, ami ellen szabadságharcot folytatnak.

ha a fidesz és az mszp polgárháborúba keveredne egymással, és csak egy túlélő lenne, egyszerűen odasétálnék hozzá, és átvágnám a torkát. és tudod miért? mert ha pillanatnyi előnyük származna ezeknek az aparatcsikpatkányoknak mondjuk a te megölésedből, akkor habozás nélkül megtennék, mint ahogy meg is teszik: minden tíz forintodból 8at elrabol tőled a patkány féreg magyar állam és az európai unió.

olyan ez, mint az alien vs predator: bárki nyer, mi veszítünk.

szerintem teljes hibás gondolat az a részedről, hogyha azt hiszed, hogyha tétlenkedsz, azzal segítesz. egy rossz, hibás döntés mindig sokkal kisebb kárt tudott okozni a világtörténelem során, mint a tétlenség, döntésképtelenség.

nem kell ezeket sajnálni, inkább örülni kell: amíg ezek a patkányok visítoznak egymás fogainak szorításától, addig van nyugtunk nekünk magyar embereknek.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.03. 09:52:20

@Gerilgfx:
Látom közelednek az álláspontok, de még mindig messze vannak. Ez sajnos hosszú lesz, de ki kell tárgyalni! Talán jobban átlátható a helyzet, ha negyedik dimenzióban is gondolkodunk. Az alaphelyzet, hogy a világ „nem létező” háttérvezetése elhatározta, hogy részint magának akarja a Kárpátok gyűrűjét, részin azokat, akik benne élnek, kiszolgálóként tartják meg. Technikai műhelynek a jóléti társadalmakat szemelték ki, szemétdombnak pedig a harmadik világot. Erre legegyszerűbb módszer már a rómaiak előtt is ismeretes volt. Nagy kísérletbe fogtak. Az általános választójog+elbutított fogyasztói társadalom vs. diktatórikus államberendezkedés+tervgazdaság évszázados kísérletében az előbbi bizonyult hatékonyabbnak, ezért úgy intézték, hogy az utóbbi bukjon meg. Ha elvonatkoztatunk a napi dolgoktól, és fölé emelkedünk a hétköznapoknak, akkor tökéletesen érthetővé válik minden, ami nálunk az elmúlt száz év során történt.

Téged ebből jobbára csak az utóbbi negyed század érdekel, ezért próbálok erre szorítkozni. A „nagy összeomlás” utáni első „szabad” választáson az MDF nyert, akiket meglátásom szerint úgy verbuváltak, hogy az emberek elhiggyék, hogy onnantól minden jobb lesz, másrészt előbb épült fel a belső irányítótörzs a komcsik vezetésével, mint ahogyan a tulajdonképpeni párt megalakult. Így lett kiárusítva a nemzeti vagyon jelentős része, és az egyszerű emberekben megkérdőjelezve a jobboldal hitelessége. Az MDF összességében sosem volt jobboldali, de akkor ezt még nem lehetett tudni. Ezért lettek visszaszavazva a vörösök, és fejezték be a feladatot lehetőségeikhez mérten. Közben felépült a „kereskedelmi”, valójában háttérhatalmi szócső-média. Azóta is onnan irányítják a közvéleményt, már a birkábbik részét. Hornék után jött a Fidesz. Addigra a korábbi kormány a majd ¾-ével olyan törvényeket hozott, amivel lehetetlenné tette az utánuk jövőknek a valódi talpraállást. Fideszéknél jó irányt vettek a dolgok, de a „kereskedelmi” médiával sikerült leszavaztatni őket. A „bal”-oldal gerincesebb részét rövid úton félreállították, majd jött a Gyurcsány-korszak. Maradék rész kiárusítása, eladni való hiányában államkölcsönök felvétele. 2006-ban a vezető jobboldal (Fidesz) nem akart nyerni, mert felismerte, hogy a vörösök által létrehozott gazdasági káoszt megint az ő nyakukba akarják varrni. Bejött a stratégia, ebből lett az őszödi beszéd, meg a hülyék egy részének okosodása. Most nem részletezném, ide vonatkozó meglátásaimat a blogomon már régen megírtam, ha érdekel keresd meg! Nem lettek előrehozott választások, mert egyrészt a „baloldal” ennél ostobább volt, másrészt a Fidesz sokkal bölcsebb annál, hogy precedenst teremtsen. A 2010-es kétharmad így is borítékolható volt.

Innen már jobban láthatóak a történések. 2010-re volt egy IMF+tőkebefektetők felé végletekig eladósodott, nemzeti vagyonnal, saját bankrendszerrel, saját pénznyomtatási joggal nem rendelkező, elhízott drogos, dohányos, alkoholizáló, konformista társadalom, amiből életképes országot kell építeni, mert a 24. óra végén jártunk. Nehéz megítélni, hogy lehetett-e volna bénábban megoldani a dolgokat, de ellenőrzés alá kellett vonni a méregkereskedelmet (dohánymutyi), a terőföldgazdálkodást (földmutyi), az elharapózott bűnözést (megélhetési bűnözés), összeszart közterületeket (hajléktalanok), és még sok mindent. Jól mutatja a nép ostobaságát és gyenge memóriáját, hogy akár csak egy hülye is akad, miután mindenki kézzelfogható anyagi előnyökhöz jutott a villany-, meg gázszámlájában a szolgáltatók kontójára a kormány tevékenysége által, képes az utcára vonulni, mert fizetnie kell 5000, azaz ötezer forintot évente azért, hogy korlátlan számban megkerülhesse a fővárost. Tudom, hogy hülyének lenni kényelmes dolog, és ritkán fáj, de talán gondolkodni és számolni sem halálos kimenetelű!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.03. 09:53:35

@Gerilgfx:
folyt. ->
A hozott törvények talán innen már érthetőbbek. Az USA csak azért mert nagy és erős, megtehet bármit (lehallgatás, kényszermunkatáborok, Irak, stb.). A csórók neve hallgass. Ha a kormány nem hozna olyan intézkedéseket, amik visszavetik a Mo. blokád alá helyezését célzó tendenciákat, akkor olyan lenne mint a Jobbik. Elvéreznénk egy hősies kitörési rohamban. De nem ez a dolguk! Ki kell vezetni az országot abból a csapdából, amibe a ballibek lökték. Ehhez ki kell használni minden lehetőséget. Ezen túl tudnunk kell, hogy az, ami a sajtóból jön erősen cenzúrázott. Nincs sajtószabadság, de nem azért, mert OV szelektál, hanem ezért: www.echotv.hu/hatter-kep-2014-12-11-hatter-kep-1-resz
Továbbra is fenntartom, hogy lehetne jobban csinálni, de aki úgy gondolja, hogy megmutatná, az induljon a választásokon, aki meg nem, az válasszon a lehetőségek közül, azután négy évig vegye tudomásul a többség döntését, mert széthúzva csak a piócáinknak kedvezünk! Ha valamivel nem vagyunk megelégedve, akkor először kell keríteni egy jobbat, és utána lecserélni a régit, mert ha előbb kidobjuk a régit, akkor nem csak nem megfelelő, hanem semmilyen sem lesz. Ezt hívják anarchiának, és ez nagyon jól jönne a nyugatnak, mert „megmenthetnének” minket, mint a felszabadítók a II. vh. végén. Vannak példák is. Görögországot már „megmentették”, Irakban is végeztek. Sajnos a tömegpusztító fegyverek nem kerültek elő, de kit érdekel? Afganisztánból épp most vonulnak ki, és milyen boldogok lettek az emberek. Ukrajna épp „megmentés” alatt áll, de nem tudom, hogy az oroszok tudnának-e annyi kárt okozni tankokkal, mint amennyit az IMF okoz a kölcsöneivel? Ha német szintű gazdaság működne náluk, akkor is kellene 15-20 év az eddigi „segítség” visszafizetésére. Én nem kérek belőle!
Ja és még valami, a kommunista (értsd: szocialista) diktatúra nem szűnt meg, csak lapul. Nem is fog, amíg vannak szocialisták, mert az a berendezkedés nem kedvez senkinek, aki nem szocialista, tehát a közvetlen tapsolóin kívül mindenkit ellenségének tart. Nem tűr meg más véleményeket. Kiirtani csak a széles látókörű gondolkodás, az általános műveltség terjesztésével lehet. Ha ez megvan, akkor feltevődik a kérdés, hogy a valóságshow-k, meg a sokszáz részes sorozatok milyen célokat szolgálnak, és milyen megrendelésre készülnek?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.03. 14:45:52

@F.M.J.: "Ha elvonatkoztatunk a napi dolgoktól, és fölé emelkedünk a hétköznapoknak, akkor tökéletesen érthetővé válik minden, ami nálunk az elmúlt száz év során történt. "

A történelem nem jól megszerkesztett narratívák egymásutánisága. A narratívák jobbára arra szolgálnak, hogy a kutatói munkát megspórolják.

A Magyar történelem nagy tragédiája az össznépi elvakultság, aminek részben belső, részben külső okai voltak. A te tragédiád pedig hogy nem olvastad el Szekfű Gyulától a három nemzedék című munkát.

betiltva.com/2006-2009/200708-szekfu-gyula-harom-nemzedek/

Azt meg fejezd be, hogy a Jobbikról olyanokat mondjál hogy eszetlenek, meg elvéreznénk velük egy kitörési kísérletben meg egyéb szarságokat.

Kis hangsúlyeltolódással ugyanazt, tartalmában pontosan ugyanazt mondod mint a balliberálisok, akik szerint ha a Jobbik lenne kormányon, "két héten belül államcsőd".

Én elég rosszul szoktam reagálni az ilyen agitációs hangulatkeltő propagandára, úgyhogy most finoman megkérlek hagyd ezt abba. Hidd el nekem, most még jó hangulatban vagyok, és azt nem akarod megtudni, milyen amikor nem.

@polyvinyl: "Az MSZP szerint az lenne a helyes, ha ezt a bánásmódot elfogadnánk, és nem állnánk ki a jogos érdekeink védelme mellett."

Az MSZP 2006 júliusa óta csökkenő népszerűségben van. 2010-ben minden esélyüket elvesztették hogy újra kormányra kerüljenek, hála a kétharmad által meghozott kétharmados törvényeknek és a fidesz által pozícióba juttatott 9 évekre odatett apparatcsikoknak (NMHH, AB, Legfelsőbb bíróság, legfőbb ügyész, Költségvetési Tanács stb)

2015-ben is az MSZP-től fosni a szellemi gettóba szorultság jele, vagy esetleg van valami fideszes mameluk a családban.

A fidesz annyira ostoba és rövidlátó, a 2010-es győzelme a dualista fidmszp rendszert döntötte meg.

Addig az volt a mantra, hogy "rohadtfidesz? szavazz az mszp-re!" Rohadtmszp? szavazz a fideszre! Fekete-fehér, jin-jang.

A fidesz legalább olyan okos lehetett volna hogy az mszp-t fönntartja, segíti, mert akkor lehet rájuk mutogatni. De az mszp eltűnt szinte teljesen, mamár a Jobbik is népszerűbb náluk, nem is kicsit. (mszp 18%, jobbik 24%, pártválasztók körében)

2015-ben is az mszp-től fosni meg háttérhatalmi összesküvést föltételezni teljes baromság.

Az egy dolog hogy a Gutfeind folyékonyan beszél jiddisül meg héberül, de nem ő szervezte a netadó elleni tüntetést.

Orbán Viktor szervezte a netadó elleni tüntetést.

A fidesz pökhendisége és nagyképűsége szervezi az ellen zajló tüntetéseket.

Azok akik 2006-ban még luxusúszómedencéztek meg plebejus kormányzást, követeltek, százmilliós villákat harácsoltak maguknak.

itt már hiába emeszpézik meg gyurcsányozik bárki, lepereg az emberekről.
az mszp-zés, gyurcsánozás meg külföldi háttérhatalmazás már csak a csorda maradékának összetartására szolgál, a 'paranoia'-kártyát kijátszva.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.03. 14:53:26

@F.M.J.: "Ha ez megvan, akkor feltevődik a kérdés, hogy a valóságshow-k, meg a sokszáz részes sorozatok milyen célokat szolgálnak, és milyen megrendelésre készülnek? "

Sokkal inkább ama kérdés vetődik fel, hogy a 100%-os fidesztöbbségből álló Médiatanács, és a szintén 100%-os többségből álló kuratórium miért nem tesz semmi érdemest ezellen. Emlékeztető: a Méditanácsnak még rendeletalkotási jogköre is van. Miért csak jelentéktelen milliócskákra meg párórás elsötétítésre büntetik a tv2 meg rtl által öntött szemetet? AKÁR TELJESEN BE IS TILTHATNÁK.

Egyszerű a válasz: a fogyasztói szemét és szex engedelmessé teszi a népet.

nemzetstrategia.blog.hu/2014/02/17/szexualis_felszabaditas_mint_politikai_kontroll

A fidesz ugyanolyan nemzetromboló, mint a balliberálisok, vagy ha lehet még jobban, mivel mindezt nemzetiszínben teszi.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.03. 21:06:29

@Nemzetstratégia:
„A történelem nem jól megszerkesztett narratívák egymásutánisága.”
- Általában nem, de elég sok analógia fedezhető fel, ami mögött szándékosság is nagyban valószínűsíthető. Én nem mernék ilyen egyértelmű kijelentést tenni.

„A te tragédiád pedig hogy nem olvastad el Szekfű Gyulától a három nemzedék című munkát.”
- Hát nem mostanában, de azért olvastam.

„Azt meg fejezd be, hogy a Jobbikról olyanokat mondjál hogy eszetlenek, meg elvéreznénk velük egy kitörési kísérletben meg egyéb szarságokat.”
- Nem emlékszem, hogy eszetlennek írtam volna le, inkább forrófejűnek. Értem én, hogy mit akarnak, de ahogyan akarják, azt csak akkor lehet, ha már elég erősek vagyunk hozzá. Ez a véleményem, és ezt is írtam. Én mindenesetre nem minősítettem a tiédet, mert annak is bizonyára megvannak az okai.

„Kis hangsúlyeltolódással ugyanazt, tartalmában pontosan ugyanazt mondod mint a balliberálisok, akik szerint ha a Jobbik lenne kormányon, "két héten belül államcsőd".”
- Ez badarság. Nem feltételezem a Jobbikról, hogy oda vezetné az országot. Jószándékú csapatnak tartom, de megfontolatlanok, és ajtóstul rontanak a házba. Egyébként erre már ők is rájöttek, ami jól kivehető volt az utóbbi idők retorikaváltozásából. Kissé még túl fiatalosak, de már érnek.

„Én elég rosszul szoktam reagálni az ilyen agitációs hangulatkeltő propagandára, úgyhogy most finoman megkérlek hagyd ezt abba. Hidd el nekem, most még jó hangulatban vagyok, és azt nem akarod megtudni, milyen amikor nem.”
- Semmilyen propaganda tevékenységet nem végeztem, nem is vagyok se tagja, se aktivistája semmilyen szervezetnek. A véleményem megalkotásához vagy kifejtéséhez nem szoktam engedélyt kérni, de tiszteletben tartom másokét, és vita esetén is megpróbálok kultúremberhez méltóan fogalmazni. Elég rosszul tűröm, ha valaki nem adja meg felém ugyan ezt a tiszteletet, vagy fenyeget, csak mert más véleményen van.

„Miért csak jelentéktelen milliócskákra meg párórás elsötétítésre büntetik a tv2 meg rtl által öntött szemetet? AKÁR TELJESEN BE IS TILTHATNÁK.”
- Ezt már más megközelítésben említettük. A felvetés jogos, de aki tojásokon lépdel, az ne ugráljon! Másképp szólva: hiába van elsőbbségem a zebrán, azért nem túl egészséges dolog a részeg autós elé lépni. Pontosan tudjuk, hogy milyen érdekkörök kiszolgálói a kereskedelmi csatornák. Jogszerűség ide vagy oda, hamar találnának okot a „felszabadításunkra”, de én jobban szeretnék választások útján válogatni a lehetőségek között.

Untermensch4 2015.01.04. 09:07:05

@F.M.J.: ..."Kiirtani csak a széles látókörű gondolkodás, az általános műveltség terjesztésével lehet. Ha ez megvan, akkor feltevődik a kérdés, hogy a valóságshow-k, meg a sokszáz részes sorozatok milyen célokat szolgálnak, és milyen megrendelésre készülnek? "
ha ez megvan?! a kötelező hit- és erkölcstan a "széles látókörű gondolkodás" megszerzését segíti elő? többet érne egy filozófia-pszichológia-közgazdaságtan alapok tantárgy ha valóban a színvonal emelése lenne a cél. így viszont nagyban valószínűsíthető a szándékosság hogy vkinek kellett a pénz a tankönyvgyártásból (igen, ez a 21.század ahol a "harmadik világ"-ban a papírtankönyveket igyekeznek elektronikus eszközökre cserélni) és nagyon jó gumicsont lesz az iskola nevelési funkciója. addig amíg nem lesz célszerűbb azzal leuralni az embereket hogy "kussolj, rossz szülő vagy mert az iskolától kéred hogy nevelje a gyereked mert te nem vagy képes".
a "kitörési kísérlet"-es gondolataid pedig tényleg propagandaízűek voltak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.04. 10:24:53

@Untermensch4:
„többet érne egy filozófia-pszichológia-közgazdaságtan alapok tantárgy ha valóban a színvonal emelése lenne a cél”
- Ezek a tárgyak az egyén számára biztosítanának versenyképességet, de a társadalom általános morálját kevéssé sem emelnék. Ez egy tévút. A társadalom erkölcsi színvonalának emelése nagyon is szükséges lenne. Ami a módját illeti, szerintem egyezik az álláspontunk. A többi emberrel szemben tanúsított viselkedési formáknak nem lenne szabad hitalapúnak lennie. Objekíven nézve a dolgokat, jelenleg a hit alapon erkölcsösen élő emberek is jobbak lennének, mint a törtető bunkók társadalma. Ez egy nagyon összetett téma, kevés itt a hely a kitárgyalásra.

„"kussolj, rossz szülő vagy mert az iskolától kéred hogy nevelje a gyereked mert te nem vagy képes"”
- Ez a téma mindig vitákat gerjeszt, pedig a kijelentés helytálló. Nekem négy felnőtt gyerekem van. Felsőfokú iskolázottsággal, igényes magyar beszédkészséggel, tisztelettudó kommunikációs készséggel, szalonképes étkezési szokásokkal, stb. Az iskolának csak akkor kell nevelni, ha a szülő csapnivaló, mert ezeket a viselkedési normákat otthon kell(lene) elsajátítani. Nálunk ennyi gyereknél is sikerült, akinek kevesebb van, és mégsem megy, az inkább hallgasson!

„a "kitörési kísérlet"-es gondolataid pedig tényleg propagandaízűek voltak.”
- Ha már ketten is mondjátok, akkor talán lehetséges. Nem volt ilyen szándékom. Én magam jobboldali gondolkodású vagyok, de nincs pártkötődésem. Az azonban aggaszt, ha valódi esélyek, meg jól felépített stratégia nélkül elégedetlenkednek. Ez így csak hőbörgés, mert nem vezet sehová, ahol valódi megoldás kínálkozna.
Régen volt a világ, meg voltak nyílt harcmezők, ahol meg lehetett mérkőzni. Most harcmező az egész világunk, de nem nyílt. Virágos rétnek vannak álcázva a taposóaknák. A „kitaláltam az igazságot, és most megyek helyreállítani” felfogás szépen hangzik, de felemészt. Nem gondolom egy percig sem, hogy a dolgaink jó irányban haladnak, de azt is tudom, hogy a jó irány ebben a világban önmagában nem eredményes, mert aki a hamiskártyások között nyílt lapokkal játszik, az lehet becsületes, de sosem nyerhet. Mi már nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszítsünk. Az mindenesetre biztos, hogy ez a mostani szünetmentes utcai alapzaj csak a ballib sajtónak, meg az EU-ban hazát áruló citromkupacoknak kedvez.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.04. 15:26:34

@F.M.J.: "Nem emlékszem, hogy eszetlennek írtam volna le, inkább forrófejűnek."

Ekvivalens, a politikában mindkettő negatív jelentést hordoz.

"Értem én, hogy mit akarnak, de ahogyan akarják, azt csak akkor lehet, ha már elég erősek vagyunk hozzá."

Fogalmad sincs mit akarnak, mert akkor nem írnál ilyet le. Elárulom, az adósság újratárgyalását akarják. Ami azt jelenti hogy leülnek a legnagyobb hitelezőkkel egy asztalhoz tárgyalni. Ebből hogy lenne "elvérzés kitörési kísérlet közben"? Amennyiben nem sikerül újratárgyalni, akkor bumm, nem lesz újratárgyalva, az élet folyik tovább, másnap is kinyitnak az üzletek és közlekedik a villamos.

Amennyiben újra lesz tárgyalva, a teljesen értelmetlen és káros adósságszolgálat egy részétől is meg lehetne szabadulni. Görögo. magánadósságának 70%-át elengedték, (függetlenül attól hogy a gazdasági növekedés nem sikerült, és azóta még mélyebben vannak szarban).70% adósságelengedés óriási nagy összeg. Aki ezt lesöpri/lekicsinyli és olyan fényben állítja be hogy úgyse sikerülne (A kitörésben elvérzés ezt sugallja), az vagy nagyon ostoba, vagy fogalma sincs miről beszél.

A fidesz a magyar történelem legnagyobb megszorításait, bokros-csomag háromszorosát verte le az emberek torkán, mindezt azért hogy az adósságszivattyút táplálja. A fidesz a külföldi bankok pénzbehajtója, ezek utasításait hajtja végre. 500 milliárdból (IMF-hitel!) mol-pakettet vett, 260 milliárdból gáztározót, 120+ milliárdból pedig stadionokat épít. 200 milliárd (!!!) megy közgazdászképzésre.
E számokat adjuk össze, és látjuk ebből föl lehetett volna számolni a szegénységet Magyarországon, valamint a gazdaságot fölvirágoztatni.

Z. Kárpát Dániel szerint egy bérlakásprogramhoz első évben 60 milliárd elég lenne, amelyből fiatal házasokat lehetne támogatni és a gazdaságot-építőipart fejleszteni.

De nem, inkább úri-murira meg egyéb értelmetlen baromságokra ment el a pénz.Ez aktív hazaárulás, ennek századáért már embereknek kéne lógniuk, de az életfogytig kőbányában csákányozás is megfelelne.

A "jobbik elvérzik a kitörésben" a suttogó propaganda tipikus este.Tényalap nélkül üres vád, az adósság újratárgyalása semmiféle kitörést meg elvérzést nem foglal magában. A "forrófejűek" pedig érzelmi propaganda, kapcsolódik az "amatőr, zöldfülű, forrófejű, suhanc" témakörhöz, ami hangulatkeltés. "látjátok? Komolytalanok ezek mind!"

Elhiszem hogy senki sem fizet téged ezért, de ez semmit sem von le szavaid ostobaságából és tévességéből.

A „kitaláltam az igazságot, és most megyek helyreállítani” felfogás szépen hangzik, de felemészt. ""

Erről beszéltem, jól megszerkesztett narratíva, amelynek 0% köze van a valósághoz. A Jobbik nem ezt csinálja, rajtad a bizonyítás terhe hogy bebizonyítsd, hogy de, mégis igen. Feltéve de meg nem engedve hogy igaz lenne amit állítasz: amit írsz az igazság érvényességét is tagadja, lásd: "Megismeritek az igazságot és az szabaddá tesz titeket", illetve a kereszténység érvényét is, lásd: "Vessétek magatok alá Istennek és a gonosz elfut előletek". Helyette kapunk valami sekélyes bölcselkedést arról hogy óvatosnak kell lenni, mert az ellenség (amerika, ballibek) éber és alig várja hogy lecsapjon ránk, ezért zabszemmel a hátsónkban kell vigyázzba állnunk, mert különben mi lesz velünk hajj.
PARANOIA a köbön, mellesleg ez minden fidesz-szemétséget igazol. "most nem a kételkedés ideje van, amerika s a ballibek mindenáron meg akarják dönteni a kormányt, hagyjuk hát abba a kormány támadását és sorakozzunk föl csatasorban". minden egyes fidesz-szemétségre amerika és a ballibek a válasz. Lázár és szíjjártó villája? Amerika és ballbek fenik a kést. Többszázmiliárdos mutyik, csalások és korrupcuó? Amerika már a spájzban van.

Egyszerű, primitív, kétbites reakció.

"Pontosan tudjuk, hogy milyen érdekkörök kiszolgálói a kereskedelmi csatornák. Jogszerűség ide vagy oda, hamar találnának okot a „felszabadításunkra”, de én jobban szeretnék választások útján válogatni a lehetőségek között. "

Én erőst kétlem hogyha mondjuk milliók helyett százmilliókra és párórás helyett párnapos elsötétítésekre ítélnék a szennycsatornákat, akkor záros határidőn belül dübörögnének a lánctalpak. Egyszerűen irreális.
Üldözési mánia ismét.

"Nekem négy felnőtt gyerekem van."

Belőlük hány van külföldön? Hány találta meg a számítását itthon?

@Untermensch4:

"többet érne egy filozófia-pszichológia-közgazdaságtan alapok tantárgy ha valóban a színvonal emelése lenne a cél."

Én is töprengtem rajta és ugyanezen megállapításra jutottam. Én különös hangsúlyt fektetnék a különböző befolyási technikák megismertetésére a gyerekekkel, hogy sokkal nehezebben legyenek átverhetőek, valamint egy alapvető tiplógiát tanítanék meg nekik, amit a NASA pszichológusai találtak meg a 70-es évek elején, eszerint 6 alapvető személyiségtípus van az emberek között.

Esetleg még: a nyugati civilizáció története, bár ezt történelmen belül is tanítani lehetne, a különböző rasszokat és a fajkeveredés hátrányos hatásait, ilyenek.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.04. 16:35:04

A példa kedvéért játszunk el a gondolattal, hogy az adott kormány fogja magát és államcsődöt jelent.

1) Ez egyrészről a mostani -még mindig nagyon törékeny - világgazdasági helyzetben , különösen most hogy az orosz szankciók gazdasági hatása is rárakódik, a EU csődjét eredményezné.

Egyrészről az EU-tg csődje az összes szomszédos EU-tagra tovagyűrűzne (ripple-effect), másrészről államcsőd eseten az összes államdósság lenullázódna, vagyis a Magyarországot hitelező államok és bankok negyedéves számlaegyenlege hirtelen óriási piros számoszlopokkal telne meg. Bankok tömegeinek borulna föl a könyvelése, ami de facto csőd. Beindulna a dominó-hatás, az első bankcsődök további bankcsődöket eredményeznének, az egész EU-bankszektor súlyosan megrendülne, vagy lehet összeomlana.

Ha ennek tudatában ülünk le tárgyalni a hitelezőkkel, mindjárt más a leányzó fekvése. Információ = hatalom.

2) Tegyük föl hogy Magyarország egy sziget a semmi tengerében, ami persze hülyeség, de tegyük fel. Vagyis egy magyar államcsődnek semmi de semmi hatása égegyvilágon nem lenne a környezetre.

Nos, ezesetben hasonló lenne mint Izlandon, ahol 2008-ban jelentettek fizetésképtelenséget. Az izlandi korona értéke a felére csökkent, vagyis a fizetések értéke is, ennél súlyosabb nem történt.

Olvastam pár éve a Zsiday Viktor blogján, hogy a legsúlyosabb esetben magyar helyzetben államcsőd esetén a forint a mostani értékének 30%-ára csökkenne, de ennél valószínűbb hogy valahol 40-50% környékén lenne az.

Egy ilyen környezetben az általános tanulság (más államcsődök alapján levonva) hogy van 4-5 év bizonytalan szakasz, amikor a nemzetközi bizalom még gyenge (hisz nemrégen vesztették el a befektetéseiket ugye, de ha szorgosak-dolgosak a népek akkor 4-5 év után elkezdődhet az ország kitörése a nemzetközi pénzpiacokra. A föllendülés már előbb is elkezdődhetne, belső erőforrásokból, okosan finanszírozott közmunkák alapján. egy példa:
nemzetstrategia.blog.hu/2013/03/09/iii_kiut_a_valsagbol

Persze lehet hogy lenne kenyérjegy meg zsírjegy, de amit a rettegők fantáziálnak, kannibalizmus meg polgárháború meg fölperzselt föld meg a többi szarság biztos hogy nem lenne.

Cserébe az ÖSSZES adósságtól, mint a huszonvalahányezermillárdtól megszabadulnánk, ÖRÖKRE. BE lehetne írni az alkotmányba, hogy aki az államadósságot 10% fölé viszi, a legközvetlenebbül felelős akasztófára jut /életfogytig kényszermunka.

Ennyi.

ehelyett megy a rettegés az amcsiktól, a libsiktől, az államcsődtől, az anyámpiskótájától. Közben meg a magyar szülőképes nőkre jutó gyereke száma 0,83.

Jó kis cirkusz, csak elpusztulunk benne. Közben a cigányok meg szaporodnak, a cigánytenyésztő Balog miniszter és a félcigány miniszterelnök áldásával.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.05. 20:57:10

@Gerilgfx:
Erről egy közkeletű sztori jut eszembe: Mond, igaz, hogy már nem vered a feleséged?
Egyik válasz: nem. Következtetés: még veri.
Másik válasz: jgen. Következtetés: eddig verte
Olyan válasz nincs, amiből az derülne ki, hogy soha hozzá sem nyúlt. Sok igazság van a linkedben, de a tálalás...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.05. 23:14:55

@Nemzetstratégia: Most egy jó darabig nem lesz időm, de nem akarlak válasz nélkül hagyni.
„Fogalmad sincs mit akarnak, mert akkor nem írnál ilyet le.”
- Amiket felsoroltál, azokkal egy időben tele volt a sajtó. Közismert dolgok, nem kell úgy tenni, mintha eddig titkolva lettek volna. Egyébként a Görög példa jól mutatja a megoldás „sikerességét”.
Újratárgyalás, államcsőd. Amiket leírtál köztudottan működő megoldások matematikailag, de csak egy fegyelmezett céltudatos nemzetnél. Mégis hogyan képzelted? Népszavazást írnál ki, hogy a lakosság többsége támogatná-e az államcsődöt? Vagy esetleg megcsinálnád anélkül. Jó, de nézzünk szét! Amikor arról volt szó, hogy az egyetem elvégzése után a képzés költségét le kell dolgozni, rögtön balhézó hülyegyerekekkel lett tele minden, mert a kereskedelmi média felheccelte őket. Mindig vannak párezren, akiket ki lehet vinni az utcára, akár tudják miért vannak ott, akár nem. Persze van megoldásod. Elsötétítés. Akkor lennének tízszer annyian, mert elvetted a sajtószabadságot. Akkor mit csinálsz? Közéjük lövetsz? Ezt nevezed te megfontolt cselekvésnek? Gratulálok! Ilyen ürügyekkel vonult be az USA ENSZ felhatalmazással szinte mindenhova, ahol az érdekeit erővel kellett megtámogatni. Ott bezzeg nem voltak "paranoiásak", bár talán jobban jártak volna.

Államcsőd hatásai. Ha lehetne tudni, hogy fegyelmezett országban élünk, akkor szívesen átvészelném a hátrányokat, mert lenne miért, csakhogy te magad írtad, hogy a megrendülő befektetői bizalom miatt egy pár évig nem lenne sokminden. Én azt mondom, hogy sebaj, ennivaló van, de hol van itt a fegyelmezett nemzet? Már azért tüntetnek, ha kivonják a forgalomból a kedvenc körömlakkjukat. Együtt tüntetnek a nemzeti színű lobogókkal, EU zászlókkal, meg a CCCP felirattal. Szánalmas az egész bagázs. Ezekkel akarsz valami nagyot, meg korszakalkotót csinálni? Ez vicc.

„Belőlük hány van külföldön? Hány találta meg a számítását itthon?”
- Egy sincs kint. Itthon vannak, és nem élnek ingyen, mielőtt következő körben ezt találnád ki. Én magyar embereket neveltem, és nem hisztis konformista világcsavargókat. Azt megértem, ha valaki kimegy tanulni, vagy tapasztalatokat gyűjteni, azt is, ha kint marad aki a vörösöktől kimenekült, Azt is tudom, hogy kint jobban lehet keresni, de itt sem kell éhenhalni. Nem kell mártírt csinálni a kint dolgozó diplomás mosogatólányainkból, meg pizzafutárainkból. A témát már jó idővel ezelőtt kifejtettem részletesen a saját blogomon, most ennyi is elég.

Ennyit röviden az érdemi részről, és most lássuk a retorikát.: Korábban már finoman jeleztem feléd, hogy a Rubikon partján lépdelsz, de a jelek szerint nem vagy fogékony a sorok mélyebb értelmezésére. Nem érdekel, hogy milyen amikor nem vagy jókedvedben. Én nem minősítettelek sem téged, sem a véleményed. Ez jelenti a tiszteletet. Nem vártam el azt sem, hogy akár egy szavammal is egyetérts, mert nem vagyunk egyformák. Az a hangvétel azonban, amit most megengedtél magadnak túl megy a jóízlés határán. Nem követlek a stílusbeli hanyatlásodban, mert az téged minősít. Lehet, hogy a felmenőidnek meg a haverjaidnak imponál, de én erre nem vagyok vevő.
„Közben meg a magyar szülőképes nőkre jutó gyerekek száma 0,83.” Ha már olyan rendkívül magasabbrendűnek érzed magad, akkor mondd, te eddig mennyi tevőleges értéket tettél hozzá ahhoz a környezethez, amiben élsz, hány eltartottról gondoskodsz, hogy megengedsz magadnak ilyen stílust olyanokkal szemben, akik már áltag felett tettek az asztalra? Inkább ne válaszolj, legalábbis amíg nem találsz vissza egy emelkedettebb hangvételhez.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.06. 20:32:12

@F.M.J.: "Egyébként a Görög példa jól mutatja a megoldás „sikerességét”. "

Máshol is voltak már adósságelengedések, ezt sunyi, alattomos dolog ilyen sommásan elintézni. "Gult by association" érvelési hiba.

Az államcsődbe szinte kivétel nélkül mindig belebukik az adott kormány, amit úgy lehet megelőzni, hogy az államcsőd másnapján az egész kormány lemond, föloszlatják a parlamentet és új választások. Így a tüntetgető hülyegyerekek is az új kormány nyakába szakadnak.

VAGY: A tüntetőkre _ellentüntetőkkel_ válaszolni, és a két bagázst egymásnak engedni.

Egyébként le lehet szakadni arról hogy Magyarországra bármikor is bevonulna az US Army. Itt semmiféle stratégiai erőforrás nincs, amire az amerikaiak vágynának. ha lenne olaj/földgáz/aranymezők/gyémántmezők stb, akkor persze nyilván, de nincs ilyen.

"Én azt mondom, hogy sebaj, ennivaló van, de hol van itt a fegyelmezett nemzet? Már azért tüntetnek, ha kivonják a forgalomból a kedvenc körömlakkjukat. Együtt tüntetnek a nemzeti színű lobogókkal, EU zászlókkal, meg a CCCP felirattal. Szánalmas az egész bagázs. Ezekkel akarsz valami nagyot, meg korszakalkotót csinálni? Ez vicc."

Jobb dolog a gödör aljáról elindulni fölfele mászni, mint még mélyebbre ásni magunkat, amit a fidesz csinál napról napra. Én mellesleg többet nézek ki a _magyarságból_ és én nem követem el a hibát hogy a CCCP pólós újlipótvárosit meg dohány utcait közéjük veszem. Te igen.

Most nagyon rossz a helyzet, és a fidesz által előidézett és fönntartott morális rothadás miatt csak egyre és egyre rosszabb lesz. Ezért kell változtatni amilyen hamar csak lehet.

A szélsőséges idők szélsőséges megoldásokat követelnek, egyre több ember jön rá.

A számonkérősdi ("te vajon mit tettél le az asztalra?") meg követelősdi nálam nem működik, hiába is próbálkozol vele. Egyébként meg a méltatlankodásod nagyrészt egy "rendezett visszavonulás" annak fényében hogy elmulasztottad adresszálni amit Horthyról beszéltünk a másik topikban. Kényelmes kifogás.

Péter Kőhalmi 2015.01.10. 19:07:15

@polyvinyl: @F.M.J.: De jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne!
süti beállítások módosítása