Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Viktor a barikádokra vezetné a népet

2015. március 15. - beszélő majom

Már látom is magam előtt patyolat ruhában, csapzott hajjal, kilógó csöcsökkel. "El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta Szigetvári Viktor az Origo szerint, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen.

Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a mérhető szavazóbázissal nem rendelkező mikropárt elnöke a harcos szónoklat előtt, de én úgy veszem ki a szavaiből, hogy a haditerv az, hogy ha egy demokratikus választáson a pártjának esélye sincs megverni a Fideszt, akkor kard ki kard, jöjjön, aminek jönnie kell.

"Az Együtt elnöke szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerét el kell söpörni, vagy le kell győzni, és meg kell állapodni a parlamentben a teljes, folytonosság nélküli lebontásáról." - írta meg az Origo március 15-én.


Az idézet szerint Szigetvári Viktor ELSŐSORBAN erőszakkal ("el kell söpörni") élve futna neki Orbánék leváltásának, és csak másodsorban nyúlna demokratikus eszközökhöz ("le kell győzni").

Ez bizonyára azt jelenti, hogy ha a "demokratikus ellenzék" végképp képtelen lesz arra, hogy egy-egy tüntetésre 1500 fősnél nagyobb tömeget vigyen ki, és ukrán mintára törölje el Orbán rendszerét, akkor jobb híján be fogja érni egy válaszáson történő megmérettetéssel is.

Csak nehogy a végén az ő csontjait is Szibáriából kelljen előkeríteni :)

szigetvari_viktor


(Szigetvári Viktor a barikádokra vezetné a népet - kép: magyarhirlap.hu)

Szigetvári egyébként láthatóan a vesztét érezte ezen a héten. Talán a tavasz tesztoszteron-bombát robbantott fel az ereiben, és ettől veszítette el minden realitás-érzékét, de egy héten belül másodszor is kivont karddal, az első sorban üvöltve futna, hogy kardélre hányja az ellent :)

"Fel kell lépni az Iszlám Állam ellen" címmel írt posztot pár napja a Mandiner blog, és a posztból megtudtuk, hogy "Az Együtt, a DK és Fodor Gábor támogatják a fellépést" - vagyis Szigetvári Viktor is kész rá, Gyurcsány Ferenccel és Fodor Gáborral kéz a kézben, hogy akár személyesen is fellépjen az USA által pénzelt, paripázott és fegyverezett, Izrael által meg bátorított, sőt noszogatott szervezet ellen, és ha úgy adódik, sárga pólós túszként végezze a YouTube-on, valamelyik terrorista előtt térdelve egykedvűen.

Lehet, hogy Szigetvári Viktor tényleg a vesztét érzi?

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr437273003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.03.15. 19:45:54

Jó negyven éve ovisként a barátokkal mi is "legyőztük" az ellent. Hatalmas volt a fantáziánk. Manapság már csupán csalánnak látom az akkori vad ellenséget, de ez akkor még másnak látszott. Természetesen fakardokkal vittük végbe a "mészárlást", miközben a gyözelmen felbuzdulva világuralmi terveket szövögettünk. Annak a kardnak a "csörgésére" hasonlít a Szigetvári féle csatazaj.

2015.03.18. 05:45:33

Petőfi Sándor azt üzente
Kommentár nélkül

…és azért is szánakoztam a napi politika kurjongató hősein, s mosolyogtam a fontosságot, melyet magoknak tulajdonítanak, tudtam, hogy fényes tetteik és fényes beszédeik nem egyéb, mint homokra rajzolt kép, mely a bekövetkező viharnak első lehellete elsöpör, ők nem azok a nagy színészek, kik a világ színpadán az újjászületés óriási drámáját eljátsszák, hanem csak statiszták, dekorátorok és statiszták, kik a függönyöket aggatják, s a színpadra székeket és asztalokat hordanak,” Napló 1848. III.17.
„De a haza cudarul van, vagy jön egy mindent fölforgató, de mindent megmentő forradalom, vagy elveszünk, de oly gyalázatosan, mint még egy nemzet se veszett el. Én hiszem, hogy egy roppant forradalom előtt vagyunk, s mint tudod nekem nincsenek vak sejtelmeim. Akkor aztán egy óriási akasztófát állítani, s rá 9 embert”
(Ennyiből állt akkor a mainál bizonnyal jobb kormány!) Petőfi leveléből Arany Jánoshoz, 1848. aug. 16. án,

2015.03.18. 05:52:49

Nem messzi tájak fölfedezője

Pógári mennyországban járt, ki se küldött munkatársunk:

Határtalan önbizalmú ország! Itt minden nagyon jó, nagyon szép! Az újságban, Rádióban, Tv-ben! Külön dervisek, szervilisek mantrázzák a nagy vezető csodálatos képességeit, a régijóba (mostmá Európa régijó!) jól bevált szocializmus hagyományai szerint! Háttérből a jól képzett nagy öregek, önmagukat is felülmúlva koptatják a fényező smirglit!
Dícsértessék Orrbán Viktor! Pártunk és kormányunk! Kizsákmányolásunk „jobban teljesít!” A FIDESZ jobban teljesít! Háromszor annyi menekült nyugatra, mint a kommunisták miatt!
Az életszínvonal naponta emelkedik, a hazugság gátjának átszakadása folytán! Az elöntött lakosság, Vagy futva menekül a parttalanság okán, más, határon túli vidékekre, vagy éhségtől fuldoklik, mint levegőtlenségnél megszokott! Kap néha némi élelmiszer segélyt, a romló halálozási statisztika feljavítása okából, de ez nem csökkenthet a költségvetési csalók, lopók jövedelmét! Se a hivatalban ülők hivatalos kvótáját a plusz jövedelemhez jutást illetőn!
Államforma az új feudalizmus! Mint tudjuk a „hű béreseket” búsásan jutalmazzák! Nagybirtok, nagy ház, (palota) nagybeosztás, nagy lehetőség! „minden szinten, szinte minden” virul akár a korrupció, napról-napra nő a „porció”! Egyre vörösebb, véresebb, csak arcuk nem pirul belé! Ők genetikailag szégyentelenek!
A szaga ugyan kellemetlen, mint az erőszakos duggatással szaporított (mostpántlikájé) régi neve muskátli, de, az parasztos! Nem menő a paraszt most! Színe is gyengécske halovány kék! Erősebbnek kék lenni! A vöröset áhítók szavazataikkal bekavarnak így a kék, nem tud kékülni, ahogy kék!
Valutája a vízgőznél illékonyabb Forint, százmilliárdos tételbe képes köddé válni, és svájci bakszámlákon „kicsapódni” a „becsapottak” kárára! Az ügyletnek „ügyintézője” felelőse, szintén fellelhetetlen, vagy tisztes őszapó képében jelenik meg, aki segítséget nyújt, fiának házvásárlásakor!
A pórnép, a porban fetreng, és a múlt ködén mereng! Régen is loptak! De a lovak hullajtásán éldegélő veréb népesség is kapott zabot, hogy zabos ne legyen! De az új lovak, az istálló padlásán lakva, nem látják a szürke a verebeket tartanak beöltözött vérebeket, akiket arra treníroznak, hogy uraik „rendje, rend a lelke mindennek” „Miképp a mennybe (kelepcéjükbe) menj be, azonképp a földön is!
2015-02-26
süti beállítások módosítása