Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

És a mozdonyvezetőt ki sajnálja?

2014. november 08. - polyvinyl

Vonat alá ugrott egy baloldali aktivista. Szimpatizánsok tízezrei gyászolnak. És a mozdonyvezetőt ki sajnálja?

Majd ha elsirattátok, elkezdhetnétek esetleg adományokat gyűjteni a MOZDONYVEZETŐ és családja számára.

Ez az öngyilkos ugyanis, a "kedves barát, a vállaltan meleg férfi és az egyik legelszántabb, legőszintébb, tisztább szívű aktivista" (idézet innen) TÖNKRETETTE egy ismeretlen ember, sőt, egy ismeretlen CSALÁD életét.

A mozdonyvezetőt innentől fogva ÉLETE VÉGÉIG kísérteni fogja az a jelenet, amikor a "kedves barát, a vállaltan meleg férfi és az egyik legelszántabb, legőszintébb, tisztább szívű aktivista" éppen az ő mozdonyát találta meg ahhoz, hogy minden szemérmességet mellőző, teátrális módon kivégezze magát.

A vonat alá ugrás nem éppen egy magányos műfaj. Helyszínelők jönnek, mentők, tűzoltók. Egy egész szirénázó konvoj. A közlekedés leáll, utasok százai várakoznak, szentségelnek, kíváncsiskodnak. Rosszabb esetben fényképeznek, a helyszínelőkkel a háttérben pózolnak. Hüledező, káromkodó szakértők kislapáttal kaparják össze a maradványokat egy zsákba.

Szó, ami szó, nem éppen a napi műszakot éppen teljesítő MÁV-alkalmazottak leányálma.

Éppen ezért lenne pár kérdésem azokhoz, akik éppen gőzerővel dolgoznak azon, hogy holtában is piedesztálon tartsanak egy öngyilkost, abból a célból, hogy a valószínűleg utolsó kampánybőrt is le tudják húzni róla.

És a mozdonyvezetőt ki sajnálja?

Ki fizeti meg a táppénz miatt kieső bérét?

Ki fizeti meg a gyógyszerek árát, amit szednie kell mostantól?

Ki fizet neki privát orvost, pszichiátert, ha hosszabb ideig tartó terápiára lesz szüksége a megrázkódtatás miatt?

Ki kárpótolja, ha a megrázkódtatás következménye az lesz, hogy nem lesz képes ellátni a munkáját, és más munkakörben, sokkal kevesebb bérért kell dolgoznia?

Ki kárpótolja, ha nem tudja feldolgozni a stresszt, és elveszíti az állását?

Ki nyugtatja meg, ha visszatérő rémálmai vannak? Amikor újra és újra végigálmodja, hogy döccen a kerék, loccsan a bélsár, ömlik a vér, csikorog a csont, gurul a koponya.

Ki kárpótolja a mozdonyvezető feleségét azért, mert a megbízható társ helyett hosszabb-rövidebb időre kapott egy összetört embert, esetleg egy idegroncsot?

Úgyhogy csak óvatosan azzal a piedesztállal!

Ha valaki IGAZÁN sokat veszített ezzel az öngyilkossággal, akkor a mozdonyvezető az!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr506878255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krétagarbó 2014.11.11. 17:39:28

Gondolod, hogy a mozdonyt vezető és az öngyilkos aktivista két ellentétes pólus, két ellenség?? Gondolod, hogy az, aki sajnálja az aktivistát, az nem sajnálhatja egyébként a mozdonyt vezetőt és fordítva??? Nem értem a posztodat:(((

a rettegett drótos 2014.11.11. 23:11:01

Döccen a kerék, gurul a koponya??? Hátbazmeg :D

baviki 2014.12.03. 22:21:24

Sajnálom Rózsa Milánt annak ellenére, hogy nem értettem vele egyet, de valóban szörnyű lehet a mozdonyvezető helyzete, amit nem ő választott, Rózsa meg saját akaratából tette, amit tett...
süti beállítások módosítása