Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs

2014. november 18. - polyvinyl

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legitim kormányt is elkergették. Hátborzongató a párhuzam az 1917-es oroszországi, és a jelenlegi hazai események között a klasszik bolsevik stratégiát elemezve.

Mosolyogjunk, vagy sírjunk azon, hogy baloldali tiltakozók 97 évvel a bolsevista "szovjet" hatalomátvétel után újrajátszották a Téli Palota 1917-es ostromát? A helyszín ezúttal Budapest volt, a felheccelt tömeg pedig a magyar országgyűlés épületét ostromolta meg.

Bár a Közfelháborodás Napja önmaga paródiájába fulladt, a bolsevikok 97 évvel ezelőtti hatalomátvételével mutatkozik pár döbbenetes stratégiai megfelelés - azon felül is, hogy mind a leninista bolsevikok, mind a mostani tüntetők fixa ideája volt, hogy a múltat el kell törölni :)


(Ez a videó a Közfelháborodás Napján készült.)

Lássuk a legviccesebb párhuzamokat a két esemény, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom első napja, és a 97 évvel későbbi Közfelháborodás Napja között - már amennyiben valaki tud nevetni a primitív, maga se tudja, kik által, milyen szándékkal, milyen célok elérése ügyében artikulátlan hangon üvöltöző szónokok beszédeivel felheccelt, gondolkodni képtelen csürhe tombolásán:

----------

Egykor: 1917 februárjában Oroszországban az első világháborús események, a katonai összeomlás és az éhínség miatt az ország fővárosában, Szentpéterváron forradalom tört ki, mely II. Miklós cár lemondásával végződött. A hatalom azonban nem a polgári demokratikus kormány kezébe került: a kormánnyal párhuzamosan árnyékkormányként munkástanácsok, "szovjetek" kezdték meg működésüket.

Ma: 2008-ban a nyugati világban gazdasági válság tört ki. Magyarországon a válság jelei ettől függetlenül, már évekkel korábban jelentkezni kezdtek - a nép elégedetlenségét az akkori kormányok egyrészt hitelfelvételekkel, másrészt megszorító intézkedésekkel próbálták kézben tartani. 2006-2008 között folyamatos kormányválság lépett fel, 2009-ben megbukott a miniszterelnök. Helyére egy, a nyugati hatalmak által szívesen látott üzletember, Bajnai Gordon került.

----------

Egykor: Leninék 1917 februárjától egészen az év közepéig lázították a népet. 1917 júliusában, mielőtt az orosz hadsereg beavatkozott volna a fronton, Lenin emberei megpróbáltak felkelést kirobbantani a hátországban: az úgynevezett „júliusi napok” 500 000 fős tömegtüntetései során próbálták meg a fordulatot, és a hatalomra jutásukat kierőszakolni, de nem jártak sikerrel.

Ma: A jelenkori magyar baloldal a 2010-es két vereség után hosszú ideig nem hallatta a hangját. 2012 őszén került Bajnai Gordon ismét elő, kijelentette, hogy visszatér a politikai életbe, és a baloldali pártokat tömörítő "ernyőszervezetet" kíván létrehozni. Nyilvánvaló lett, hogy a baloldali érdekcsoportok képtelenek a 2014-es választásokon összefogva kormányváltó erőként fellépni, így taktikát változtatva, 2013 ősze és 2014 ősze között "pártoktól független"-ként emlegetett kormányellenes töntetéseket kezdtek szervezni.

----------

Egykor: 1917 július elején megbukott a bolsevik kormányellenes puccskísérlet. Vezéralakjuk, Vlagyimir Iljics Lenin, sokéves emigrációja egykori helyszínére, Nyugat-Európába, azon belül ezúttal Svájcba menekült. Lenin Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia képviselőivel találkozott. Azt feltételezik, hogy finn, vagy német katonákból álló elitalakulatot közreműködésével tervezte a koalíciós kormányzásra törekvő demokratikus kormánytól megszerezni a hatalmat.

Ma: 2010-ben a magyar baloldal két választást, majd 2014-ben újabb három választást zsinórban elveszített. A drámaian lecsökkent belföldi támogatottságuk ellensúlyozására nyugat-európai szövetségeseket kerestek. Egyes nyugat-európai és amerikai lapok és hírportálok szinte kritika nélkül támogatják a 2014-ben demokratikusan választott Orbán-kormány megdöntésére szerveződő baloldali ellenzéket - és nem lebecsülendő az ebből az irányból érkező anyagi támogatás mértéke sem.

----------

Egykor: A német titkosszolgálat által az emigrációból Oroszországba juttatott Lenin "permanens forradalmat" hirdetett, amelynek lényege az volt, hogy a demokratikus feltételeket csak addig kívánja fenntartani, amíg az ország egész területén ki nem épül a "szocialista berendezkedés".

Ma: Gyurcsány Ferenc 2014-ben az első elveszített választás után megfogadta, MINDENT meg fog tenni annak érdekében, hogy megbuktassa a demokratikus választás után megalakult Orbán-kormányt. A Fidesz alig fél évvel később kijelentette: "André Goodfriend Gyurcsány Ferenc kottájából játszik." - bár ennek a fordítottja legalább annyira elképzelhető, vagyis az, hogy a kotta nyugati, és abból játszik a hazai ellenzék.

----------

Egykor: Bár 1917 nyarán Lenin elhagyta az országot, a bolsevik eszmék egyre népszerűbbek lettek. A sikereket látva a központi bizottság októberben úgy döntött, hogy megkísérlik az erőszakos hatalomátvételt. Felállították a Forradalmi Katonai Bizottságot, amelynek fő feladata a puccs megszervezése lett.

Ma: A baloldalt támogató hazai és nemzetközi média úgy állítja be a magyarországi helyzetet, mintha az Orbán-kormánnyal szembeni felháborodás - amelyekkel kapcsolatban magukat és pártjukat meg nem nevező baloldali politikusok gyenge-közepes érdeklődést kiváltó tüntetéseket szerveznek - országos szintű, elsöprő méretű lenne.

----------

Egykor: Lenin forradalmi terveinek megvalósulását a demokratikusan kormányzó Ideiglenes Kormány egy rossz döntése is segítette. Kerenszkij kormányfő lázadónak kiáltotta ki a saját oldalán álló Kornyilov generálist, majd a "lázadás" letörésére felfegyvereztette a saját ellenfeleihez hű, korábban betiltott Vörös Gárda osztagait, akik között állítólag sűrűn előfordultak kétes egzisztenciájú elemek is.

Ma: Az Orbán-kormány 2014 őszén hatalmasat hibázott egy egyébként szinte súlytalan adónem beígérésével, amely magas labdát kihasználva az ellenzék viszonylag nagy számú - tízezres - tömeget tudott az utcára vinni. Látva a "netadó" elleni tüntetés sikerét, az ellenzéki politikusok és támogatóik - szigorúan a háttérben és névtelenségben maradva - a NAV-ot vették célba. Egyes NAV-os vezetők állítólagos, tényekkel és bizonyítékokkal soha alá nem támasztott korrupciós ügyeit számonkérve próbálják a tájékozatlan embereket újra és újra az utcára vinni.

----------

Egykor: Az ingatag orosz belpolitikai helyzetet és a polgári kormány népszerűtlen intézkedéseit kihasználva Lenin a nyugati titkosszolgálatok segítségével titokban visszatért, és 1917 október 25-én - a Gergely-naptár szerint november 7-én - Trockij közreműködésével Szentpéterváron felkelést robbantott ki. Lenin hagyományosan jó kapcsolatokat ápolt a nyugati államok titkosszolgálataival, már az 1917-es év elején Svájcból is az ő segítségükkel térhetett vissza Oroszországba, hogy puccsot kíséreljen meg a kormány ellen.

Ma: A jelenlegi baloldal mind Nyugat-Európában, mind az Egyesült Államokban erős támogatókkal rendelkezik, amely körök készek akár komoly anyagi áldozatokat is hozni, hogy a 2010-ben, majd 2014-ben rendezett demokratikus választásokon porig alázva megbukott baloldal megerősödjön. Egyesek a Wikileaks-szivárogtatásokra hivatkozva titkosszolgálati támogatottságot is feltételeznek, mások biztosan tudják, hogy az "ötödvonalbeli CIA-ügynök" André Goodfriend - az USA konzulátusának ideiglenes ügyvivője - gondosan ápolja kapcsolatait a vezető baloldali magyar értelmiséggel.

----------

Egykor: 1917 október 25-én (november 7-én) Lenin visszatért Szentpétervárra. Lezáratta a fővárosba vezető utakat, majd megkezdte a kulcsfontosságú középületek és kormányhivatalok elfoglalását. Az utolsó, bolsevikok által elfoglalt objektum a Téli Palota lett. Foglyul ejtették az őrséget és az ott tartózkodó minisztereket. A bolsevik hatalomátvétel megtörtént.

Ma: A baloldali ellenzék leplezetlen célja, hogy ismét előidézzen egy, a "taxisblokádhoz" hasonló országos ellenzéki megmozdulást. Ennek érdekében aktivistáik 2014. november 17-én estére számos nagyváros forgalmasabb csomópontjaira, tereire szerveztek tiltakozó csoportokat. A vidéki akcióik egyelőre nem tudták országos méretű, nagy létszámú tömegeket megmozgató akciókká kinőni magukat.

----------

Egykor: 1917. november 7-én a Téli Palotába özönlő felfegyverzett, felhergelt csőcselék hatalmas pusztítást végzett az épület berendezésében.

Ma: Senki nem tudja, hogy ki, milyen célből, milyen utasításokkal ellátva hergelte fel a 2014. november 17-én a Parlament előtt a rendőrökkel farkasszemet néző, egymást a bejárat felé lökdöső, tolongó csőcseléket, miért, milyen céllal akartak mindenképpen bejutni, és mi lett volna, ha sikerül bejutniuk az épületbe.

Remélem, a hétfői Közfelháborodás Napján a piros, CCCP feliratú pulcsiban pózoló idióta kölyök által közvetített üzenet is a helyére kerül a fenti párhuzamokat végigolvasva.


(Ezek a részletek Eizeinstein filmjéből valók, melynek címe: Október)

.

Oszd meg a posztot és uralkodj magadon :)



A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr16913293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.11.18. 19:00:42

A szervezők szándékaival ellentétben, totálisan kontraproduktív volt ez a tüntetés!
Arra viszont alkalmas volt, hogy kiderüljön végre, hogy szélsőbalos anarchisták állnak a tüntetések mögött!

dont be such a jew 2014.11.18. 19:07:27

további párhuzam a szadeszes zsidók sürü jelenléte a pétervári puccsban és a budapesti kívérletben

zdanee 2014.11.18. 20:15:13

További párhuzamok: 1917-ben a víz fagypontja 0, forráspontja 100 fok volt. Napjainkban úgyszintén. 1917-ben éppen 39 év választott el 1956-tól. A magyar ábécé 44 betűből áll, ami ennél éppen 5-el több. Leninnek pedig mindkét kezén 5 ujj volt. Véletlen? Aligha!

Bubba Zanetti 2014.11.19. 08:21:21

zdanee: Ebből is látszik,hogy Obama Gyurcsány kottájából játszik!

Érdi Gábor 2014.11.19. 23:54:26

hmm..
le kéne venni a szemüveget, túl erőltetett ez a "párhuzam".
Nem értem miért volna jó bármely oldalra is állni, a jobb és bal oldal egyébként is majd nem ugyan az, csak a skála két másik oldala.
Egyiket se akarom látni, és szerintem a kint levő tüntetők jelentős része is biztos, hogy egyikre se lenne kíváncsi.

Ami látható az inkább az, hogy az embereknek elege lett (de tényleg), a bal oldal ezt meg megpróbálja a saját hasznára fordítani (részéről miért ne alapon).

Persze a jobb oldali médiának meg az az érdeke, hogy a baloldalt összemossa az összes tüntetővel (mert neki meg az a jó).

A demokratikus választásról meg annyit, ha tavasszal nem írják át a választási törvényt a fidesznek esélye se lett volna újra kétharmadot szerezni...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.20. 00:39:04

@Érdi Gábor:

"Ami látható az inkább az, hogy az embereknek elege lett"

Három választást nyert meg ez évben zsinórban a Fidesz.

A közvéleménykutatások NEM mutatnak drámai népszerűségvesztést.

Miből gondolod, hogy VALÓBAN az EMBEREKNEK (en bloc a magyar társadalomnak) lett elege, és nem csak egy szűk réteg szajkózza ezt a propagandaszöveget?

Szerintem nem okos dolog, ha egy szűk, ráadásul háromszorosan VESZTES csoport az "emberek" nevében beszél, mert három zsinórban veszített választás után ez nagyon valószínűtlen.

Érdi Gábor 2014.11.20. 09:23:57

@polyvinyl:

"Miből gondolod, hogy VALÓBAN az EMBEREKNEK (en bloc a magyar társadalomnak) lett elege, és nem csak egy szűk réteg szajkózza ezt a propagandaszöveget?"

Nagyon egyszerűen csak meg kell nézni a részvételi arányokat. Folyamatosan csökkenő választásról választásra, a kiábrándult réteg egyre nagyobb. Ők azok akik nem mennek el szavazni csak azért mert nem látják értelmét (mert részükről egykutya minden jelenlegi választható párt).
Nálam is rengeteg rokon és ismerős szarik bele az egészbe, de van pár aki szimpatizál a tüntetőkkel (bár nem volt még hajlandó elmenni, mert nap végén a munka után már nincs rá kedvük).

A baloldal beszéde az emberek nevében nem okos dolog valóban, és nem is kérte rá őket szerintem senki... De ők a véleményem szerint tényleg csak szeretnék meglovagolni a "hullámot" ami keletkezett. Hogy ez sikerül-e azt nem tudom, de őszintén remélem, hogy nem. Valahogy a bal oldal nem fogta még mindig fel, hogy miért is veszít az utóbbi időben.

Abban is biztos vagyok viszont, hogy ha lenne reális alternatíva akkor a jelenlegi kormánypártnak (elnézést, koalíciónak) se lenne túl sok esélye az emberek szemében. Sokan csak azért választották a mostani többségi pártot, mert még mindig jobbnak gondolták mint a másikat (aki csak óvodásan acsarkodott és mutogatott az utóbbi 4 éveben).

A közvélemény kutatásokban meg csak annyira lehet hinni, hogy épp ki a megrendelő, vagy a készítő társaság tulajdonosa. Főképp egy olyan kényes témában mint a politika.

Pluszban én úgy vettem észre, hogy az átlagember nem vér jobbos, vagy épp balos. Egyszerűen csak úgy gondolja, talán jobb lehet a másik (ha ép úgy gondolja).

Az utolsó választásokon úgy gondolták az emberek, hogy jobb lehet a mostani még mindig mint a másik. Ismerek olyat is aki csak azért szavazott a mostanira mert a másik is kapott ennyi időt, így a mostaninak is kijár.. de ezt nem nevezném feltétlen pártszimpátiának, mert köztük is van még, hogy alapjában elégedetlenek vele.. és ha valaki(k) elégedetlenek valamivel, lehet előbb-utóbb kiborul a bili. Szerintem ez történt most.

Persze.. megeshet, hogy tévedek, de akkor legközelebb már biztos sok-sok tényleg mérges emberke fog kimenni, és lehet ők már nem állnak meg pár rendőr láttán :\ (és a rendőrök között is tudok olyat aki szimpatizál a tüntetőkkel, de nem állhat közéjük, mert kell az állása)...

Végső soron azt mondhatom, hogy a tüntetésnek van létjogosultsága, mert a jelenlegi rendszer nagyon is megérdemelné, hogy a körmére nézzenek, mert van bőven sár a fülük mögött.

nincs_nick 2014.11.20. 09:51:54

Nem értem, mi a baja az OP-nak a fidesszel? Vagy van más baloldali párt? Jobbik esetleg még talán. Az fikázott pártok nem baloldaliak, csak hülyék, ahogy a fideszesek is...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2014.11.21. 09:38:50

A posztod részletei egészen jól cáfolják azt a fő állításod, hogy érdemi hasonlóság lenne. Gratulálok, sikerült hasra esned a saját lábadban.

Lenin és Andre Goodfriend hasonlósága... tényleg? Amennyiben Goodfriend lesz a magyar bolsevik forradalom vezére, a 2. Tanácsköztársaság első elnöke? Ja meg mindkettőnek 2 lába és 2 füle van, és még itt nics vége - micsoda történelmi párhuzam!!

Lehet, hogy a magyar áljobboldaltól hátszelet nem kapsz, de első ránézésre az a nagyon tufa, két lépésből beomló bolsevikozás ugyanaz az az ezoterikus, álművelet politikai trash, ami a Fidesz szélét és a Jobbikot jellemzi.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 12:01:56

@naphegyi vince:

Jobban tennéd, ha személyeskedő vagdalkozás helyett észérveket írnál, mert ez így nagyon gáz :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2014.11.21. 13:53:33

Műanyagfijjú leleplezte "választási vereséget nem ismerem el, permanens utcai lázíto politizálást folytatok" szargyán viktort, a bolsevikot. Lesz kapsz, seggbedug majd bajusz ezért.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.21. 14:55:25

@savanyú a narancs ( Villanyfényes):

Orbán nem azért és nem azzal került két demokratikus parlamenti választáson is kormányra, mert ellenzékben az utcára vitte a szimpatizánsait.

A jelenlegi baloldali ellenzéknek viszont egyszerűen nincs annyi szimpatizánsa, amennyit az utcára kellene vinni ahhoz, hogy belátható időn belül egy demokratikus választás után kormányra kerüljenek :)

Willy62 2014.11.25. 13:45:09

Jó. Leírtad ezt a zagyvaságot. És akkor most okos vagy? Vagy csak egy beszélő majom?

2014.11.25. 16:58:19

@Bubba Zanetti: Addig jó, amíg nem Obama oboáján! ;)

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2014.11.26. 07:16:29

@polyvinyl: és ugyan miért személyeskedés? paneljeid már vannak, látom, csak ha rossz helyen használod, az megintcsak rólad szól, rólad állít ki bizonyítványt.

két rövid érvet írtam és egy általánosabb megállapítást. szükség esetén vissza is fejtem neked. de ha el akarsz jutni valahová akár a blogoddal, akár sajat magaddal, akkor ezt neked kell megtenned.

A bolsevik hasonlatokkal az a gond. Hogy Magyarországon jelenleg két erősen elnyomó és így bolsevik jellegű párt van: ez a Podesz és a Jobbik. Ha még a kádárista reflexeivel küzdő MSZP-t is ide vesszük, akkor Mao-n súlyos többségben vannak a kádárista beidegződésű pártok. Szerintem most egy olyan korban élünk, ahol lehetőségünk van az európai maghoz történő felzárkózásra. De a posztkádári pártok inkább saját hatalmukat építenék, gondolkodásmódjuk és hatalmi kormányzati stílusuk gátolja a felzárkózást és konzerválja a lemaradást.

Hogy az szovjet-orosz bolsevik forradalom egy ilyen európai felzárkózási kísérlet lett volna? Végül is akár lehetett volna, de nem lett az. A szovjet-kommunizmus Hitler után, a második rendszer kihívója volt az alapvetően angolszász vezetésű kapitalista rendszernek. Tovább bírta, mint Hitler, Oroszországot évtizedekre Németország felé emelte. (kb. 1941- kb. 1989) De végül bebukott.
Azért is írtam angolszász kapitalizmust, hogy a végén idenyomhassak két még korábbi angolszász rendszer kihívót, a feudális Spanyol Birodalmat (1588), és a már keményen kapitalista és már szintén erősen polgári Napóleon Franciaországát.
A rendszer következő kihívóját szerintem te is ismered.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.26. 22:17:23

@naphegyi vince:

"de ha el akarsz jutni valahová akár a blogoddal, akár sajat magaddal, akkor ezt neked kell megtenned."

Aranyos :)

Szerintem inkább magaddal foglalkozz, az én dolgaimat meg bízd rám.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.09. 08:58:17

Remek ez a blog polyvinyl. Nem semmi. Aki most csőcselék, az 2006-ban még forradalmár volt, igaz? A többit nem sorolom.

Az a baj, hogy semmit nem lehet mondani a baloldalra, aminél sokkal durvább húzást ne csinált volna a mostani kormány a hatalomért (és a közvegyonért) küzdve 2006-2010 között. Semmit. Persze akkor sz nemzetmentés volt, meg a "Haza nem lehet ellenzékben". Ettől aztán hiteltelen minden. És ezzel nem a baloldalt dícsérem...sőt.

Viszont tényleg örülök a blogodnak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.09. 11:50:55

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:

"Aki most csőcselék, az 2006-ban még forradalmár volt, igaz? "

Aki meg 2006-ban hazudott reggel, éjjel, este, miközben a trükkök százait csinálta, amiről nem kell tudnunk semmit, az most az erény és erkölcs felszentelt papjaként pózol, és miniszterelnök szeretne lenni.

A demokratikos választáson megválasztott kormány puccsal történő megbuktatása után, természetesen :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.09. 14:46:48

@polyvinyl: Pont erről beszélek. Teljesen cserekompatibilis a kettő. A mostani vezetés nem lop, csal, hazudik? A mostani vezetés nem akart egy demokratikusan megválaszott kormányt megbuktatni 2006-ban? Ugyanmár, ha a seggedet ki tudod törölni, akkor nyilván van annyi eszed, hogy ezt értsd. Mégis a két egyforma szereplő közül az egyik istencsászár, a másik meg patásördög a szemedben. Gondolkozzál, mert valami nagyon nincs rendben az értékrendedben!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.09. 18:24:39

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:

"A mostani vezetés nem akart egy demokratikusan megválaszott kormányt megbuktatni 2006-ban? "

Az őszödi beszédet olvastad már?

Itt van dióhéjban:

beszelomajom.blog.hu/2014/11/26/mit_keres_meg_gyurcsany_ferenc_a_politika_huspiacan

De idéznék is belőle, csak neked:

---

"Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

---

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk."

---

"Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

---

"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

---

"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. "

---

" Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább."

---

"Általában sok jó ötlet van egészen addig, amíg nem kell számolni. Amikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

---

"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este."

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.09. 23:15:16

@polyvinyl: Ez nem érv. Ez semmi. Persze aki narancsködös, az ismételgetheti, de normális emberek számára semmi. Aki az öszödi beszéd nyomán jött rá, hogy a politikusok hazudnak, és lopnak az kezeltesse magát. Aztán persze a fidesz 2010-től emelte a tétet. Ők ebben profik, 8 évük volt felkészülni.

P.Freddy 2015.01.10. 22:39:14

Most, hogy kiderült, Giro-Szász is lopott mint a görény (nemcsak Rogán, Szijjártó, Lázár, Orbán és a CSALÁDMAFFIA, Tiborcz Ráhel ésatöbbi), úgy tűnik, valami elpattant.

Giro-Szász nemrégen (pár hónapja) még közleményben tudatta, hogy nem volt tulajdonában olyan cég, ami érintett.

Ma pedig közleményben tudatta, hogy NEM TUDOTT arról, hogy a tulajdonában lévő cég üzletelt az ingatlannnal.

És közleményben tudatta azt is, hogy aki azt állítja, hogy mégis tudott róla, az RÁGALOM.

(Tehát ha én most azt mondom, hogy szerintem tudta hogy mit csinál a saját cége, akkor az rágalom...))))

Hihetetlen..:))))

Fidesz-szavazók: ti még komolyan, őszintén, satöbbi??? :)))))))))))
süti beállítások módosítása