Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Horváth András volt NAV-os hazudott, vagy csak nem bontott ki minden részletet?

2014. november 26. - polyvinyl

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a politikai uborkafára.

zold dosszie nav horvath andras


Az Origo hét pontban foglalta össze a NAV 1200 oldalas jelentésének lényegét a "zöld dosszié" ügyében:

A célzott vizsgálat mellékleteivel összesen mintegy 1200 oldal terjedelmű anyaga alátámasztja, hogy

1. Horváth András megalapozatlan kijelentéseket tett sajtótájékoztatóján, ugyanis a vizsgálat során hivatali visszaélés gyanúja nem merült fel.

2. A NAV gabonavertikumra vonatkozó ellenőrzési tapasztalatait, adatait felhasználva Horváth András téves következtetéseket vont le. Az ellenőrzések többsége ekkor még folyamatban volt, ezért valótlanul állította, hogy az adóhivatal nem látja el ezen adózói körben ellenőrzési feladatait.

3. Horváth András a gabonavertikum ellenőrzéseiről rögzített hivatali adatokban 2012. október 19. után, vezetői utasítás hiányában nem végezhetett volna semmilyen gyűjtést. Ráadásul, jogosultságaival visszaélve, csaknem 150 adózó – szja-, illeték- és egyéb – adatait kérdezte le a nyilvántartási rendszerekből.

4. Horváth András és munkatársa revizori jelentése – a rájuk bízott ellenőrzésről – csupán feltételezéseket tartalmaz, melyek nem nyertek bizonyítást.

5. Horváth András, a NAV bűnügyi szervéhez eljuttatott, újdonságokat nem tartalmazó információinak tárgyában – tőle függetlenül – már korábban büntető eljárások indultak, amelyekről a hatályos jogszabályok alapján nem kaphatott, így nem is kapott tájékoztatást.

6. A Horváth András nevén lévő ügyek áttekintése során hivatali visszaélésre utaló körülmény nem merült fel, ilyenről nem is küldött tájékoztatást vezetői, illetve a felettes szerv vezetői részére.

7. Törvényellenes lett volna annak a munkamódszernek a bevezetése, amit Horváth András dolgozott ki. Pontosan ez a munkamódszer tette volna lehetővé a kézi vezérlést a NAV-nál, mivel a koordinációs ügyintézőt közvetlen utasítási joggal ruházta volna fel.

A következtetéseket mindenki vonja le magának.

Tetszett a poszt? Oszd meg, és uralkodj magadon :)



A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr796934515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dddoni 2014.12.06. 12:41:21

Tehát a NAV nem talált a NAV működésében semmi kivetnivalót. Én ebből azt a következtetést vontam le, hogy a vizsgálat hiteltelen és a probléma magasabb szinten van. Valami oka csak lehet, hogy nem mernek független szakértői vizsgálatot elrendelni.

Szúnyog 2014.12.10. 12:09:26

Na de mi volt a zöld dossziéban, már ha volt benne valami? Vajon miért nem kerül elő a másolat?
süti beállítások módosítása