Őszinte vélemény a nap híreiről egy hátszél nélküli közéleti blogon

Beszélő majom

Beszélő majom

Kinyíratnád az alkalmazottaidat 5 milliárd forintért?

2015. január 15. - beszélő majom

5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo. Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi milliárd forintnyi euróra ugrott - miután 5 millió példányt adtak el a lapból egyetlen nap alatt?

Ez halottanként közel félmilliárd forintnyi bevétel néhány nap alatt. Plusz a lap honlapjára kitett felhívásból befolyó adományok. Plusz a mindenféle pólók és egyéb emléktárgyak után befolyó jogdíjak.

Lássuk a tényeket:

1. A Wikipédia szerint a Charlie Hebdo nevű szatirikus lap hetente 45 ezer példányszámban jelent meg.

2. A szerkesztőség felének lemészárolódása másnapján a tulajdonos közölte, hogy a következő heti lapszámot 1 millió példányban fogják kiadni.

3. Ez a szám a hét végére 3 millióra, majd a kiadás napjára, január 14-re már 5 millióra kúszott fel, a lap öt nyelvre lefordítva (spanyol, arab, olasz, török, angol) 20 országba jutott el.

4. Heti negyvenötezer példánnyal számolva a tulajdonos bevétele hetente 135.000 euro, vagyis kb. 43 millió forint volt.

5. A mészárlás utáni első, sorrendben a 1178. lapszámból viszont 5 millió példányt nyomtattak, amit az érdeklődők példányonként 3 euróért, összesen 15 millió euróért még a megjelenés napján, január 14-én szét is kapkodtak.

6. Így a tulajdonos a mészárlás utáni első lapszámon a korábbi rendes heti bevételei 111-szeresét, 15 millió eurót, azaz átszámolva közel 5 milliárd forintot kaszálhatott.

charlie hebdo 1


("Én egy jól sikerült üzleti húzás vagyok" - kép: bar-zing.blogspirit.com)

És most jöjjön a konteó:

1. Ötmillió példány legyártását egy négy lapból álló, 16 oldalas színes kiadványból nehezen hihető, hogy néhány nap alatt meg lehet szervezni a tördeléstől, szerkesztéstől, nyomdai előkészítéstől kezdve a nyomdai munkákon át a példányok újságárusokhoz történő eljutattásáig.

2. Ehhez valószínűleg több különböző, nagy teljesítményű gépekkel rendelkező nyomda munkájának összehangolására volt szükség. Hogyan találtak szabad kapacitásokkal rendelkező nyomdákat ilyen rövid idő alatt?

3. Tovább nehezíti a szervezőmunkát, hogy a lap nem csak Franciaországban, hanem több más uniós tagállamban is megjelent és öt idegen nyelvre fordították le. Hogyan lehetett pár nap alatt leszerződni a Charlie Hebdo példányait addig soha nem szállító fuvarozókkal, és a lapot addig soha nem árusító terjesztőkkel arra, hogy a szokásos példányszám több, mint SZÁZSZOROSÁT terjesszék, szállítsák? Hogyan lehetett villámgyorsan megszerkeszteni, lefordítani, kinyomtatni, kiszállítani?

4. A mészárlás két ÁLLÍTÓLAGOS elkövetőjét nem gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, csakúgy, mint a kocsiban "felejtett" útlevelet sem. Miért vittek volna a "terroristák" útlevelet magukkal a "bevetésre"?

5. A francia titkosszolgálat állítólag figyelte a Kouachi-fivérek minden lépését. Mégsem tudták, mire készülnek és éppen hová mennek? Lehet, hogy nem is ők voltak azok, akik a gyilkosságot elkövették? Mi van, ha a két férfi ott se volt, és szándékosan tették közzé a fényképeiket, hogy bujkálásra kényszerítsék, majd agyonlőjék őket, mielőtt bebizonyíthatnák, hogy nem is jártak a helyszínen?

6. A harmadik, mindössze 18 éves "terroristáról" is gyorsan kiderült, hogy semmi köze a mészárláshoz, és biztos alibivel tudta igazolni, hogy a helyszíntől 230 kilométerrel északkeletre, egy kisváros középiskolájában ült az egyik tanteremben. A 18 éves fiútól, amikor bedobták a nevét, talán ugyanazt várták, mint a két felnőtt férfitól: hogy bepánikoljon és menekülni kezdjen. Hogy a végén, mielőtt bizonyítani tudná az igazát, egy látványos rendőrségi akció végén agyon lehessen lőni. Innentől miért ne lehetne hiteltelen a másik két algériait is minden bizonyíték nélkül vádoló történet?

7. A két fekete ruhás, arcát takaró gyilkos minden lehetséges szemtanúnak szinte a szájába rágta az Al Kaida nevét, és meghagyta a halálra rémült embereknek, hogy ezt a sajtónak is mondják el.

8. Honnan tudták a gyilkosok, hogy az egyébként otthonról dolgozó szerkesztőség pontosan mikor tartja a szerkesztőségi ülését, ha egyébként azt se tudták, hogy az iroda pontosan melyik épületben van, és annak melyik emeletén?

9. Hogyan lehet az, hogy amikor a járdán fekvő rendőrt az egyik gyilkos közvetlen közelről "fejbelőtte", a rendőr feje nem loccsant szét, mint egy dinnye?

10. Véletlenül került a történetbe, vagy gondosan megtervezte valaki a teátrális, "médiakoncnak" való jeleneteket: a női szemtanú életben hagyását, a földre került rendőr feje mellett járdába lövést, az elrabolt autójából a kiskutyáját mentő ártatlan ember történetét, a túszejtőkkel kezet fogó nyomdai ügyfelet, a terroristákat kávéval kínáló nyomdászt, a tévéstábbal telefonon beszélgető bűnözőt?

11. Miért lett öngyilkos a nyomozásban részt vevő egyik rendőr?

12. Véletlen, hogy a 12 áldozat között meggyilkolt öt karikaturista átlagéletkora több, mint 66 év volt? Az áldozatok között volt egy 80, egy 76 és egy 74 éves öregember is. Lehet, hogy a fiatalabbak tudtak valamit? Netán szólt nekik valaki, hogy fiúk, erre a megbeszélésre jó lenne, ha nem mennétek el?

charlie hebdo 2


(Útban a nyomdából az olvasókhoz - kép: independent.co.uk)

Feltennéd rá az életed, hogy tényleg azok gyilkoltak a Charlie Hebdo szerkesztőségében, akiket a rendőrség gyilkosnak kiáltott ki, és egy látványos hajtóvadászat végén agyonlövetett?

Feltennéd rá az életed, hogy a Charlie Hebdo karikaturistáinak lemészárlása valóban terrortámadás volt, és nem kőkemény üzleti szempontok miatt kitervelt, majd hidegvérrel, profi bérgyilkosoktól megrendelt gyilkosság lehetett?

Kapcsolódó anyag:

Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget

A bejegyzés trackback címe:

https://beszelomajom.blog.hu/api/trackback/id/tr557077663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thegabcsi 2015.01.15. 21:08:31

Ez most egy szatirikus iromány akar lenni a konteó hívők "logikájáról"?

Hiányolom belőle a CIA-t, mert úgy akkor rögtön lehetne is kötni az utalni se akarok rá, hogy kikre.

annamanna 2015.01.16. 03:34:12

Még pár érdekesség:

Számomra azok a képek a furcsák, amik az áldozatok elszállításáról készültek. A halottakat hullazsákban szokták elvinni. A képeken viszont hordágyon fekvő embereket lehetett látni, akiket levetkőztettek. Mostanában sajnos sok képet lehetett látni lövöldözésekben megsérült emberek elszállításáról, de még sohasem láttam, hogy lelőtt embereket levetkőztettek volna, mielőtt elviszik. És nem láttam vért a képeken. És ha ezt az embert agyonlőtték, mért van rajta oxigénmaszk? (pl.
galeria.velvet.hu/helyszinelo/2015/01/08/charlie_hebdo_merenylet/
itt van még egy galéria:
www.independent.co.uk/news/world/europe/charlie-hebdo-shooting-jesuischarlie-hashtag-used-across-the-world-to-show-solidarity-with-shooting-victims-9962943.html
Ebben is van pár kép az áldozatokról, és mind egyforma - le vannak vetkőztetve, nincs rajtuk vérfolt, és nem hullazsákban vannak elszállítva.
A hírek nem szóltak sebesültekről. A hírek arról sem szóltak, hogy bárki a kórházba szállítás után halt volna meg. A hírek arról szóltak, hogy egy tucat embert AGYONLŐTTEK a terroristák, tehát meghaltak a lövöldözésben.
Ehhez képest a képeken szemmel láthatóan élő, és maximum könnyebben sérült embereket látok. Kik ők? Róluk miért nem szóltak a hírekben? Ezek még csak nem is súlyosan sérültek. Egy életveszélyesen sérült emberről nem fognak akkurátusan levetni több réteg ruhát (mivel január van, minimum három réteg ruha volt rajtuk, maillot /trikó/, ing és zakó vagy pulcsi). Ez időveszteség lenne, miközben ömlik a vér. És hol vannak a szétkenődött a vérfoltok? Egy icipici vérfoltot sem látok.
Nem szokták a mentősök ellátni a sebet, nem ők műtik meg a sérültet; ők csak beszállítják a kórházba. Az ő dolguk csak annyi, hogy a légzését, szívműködését biztosítsák, tehát "stabilizálják az állapotát", ahhoz meg nem kell meztelenre vetkőztetni senkit.

A másik furcsaság ez a videó: index.hu/kulfold/2015/01/13/uj_video_a_parizsi_verengzes_utani_pillanatokrolaz/
Vki ezzel kommentálta: "no viszont itt tényleg van egy példa a rendőri engedékenységre, és most nem a zebrán parkolásról beszélek :) valamint hogy ilyen közelről lövik őket és meg sem sérül senki. Azt a villogó lámpás hátrálást azért nem nagyon értem."

A fekvő rendőr furcsa szavai után "Ugyan már, főnök!" - ez egy újabb érdekes részlet, ami alapján nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a támadást maguk a francia rendőrök szervezték meg és hajtották végre.
Itt egy pici szar csúszott a palacsintába, a járőrkocsinak fél perccel később kellett volna érkeznie.

Nekem erről az az eset jut eszembe, ami Pesten történt 2010 márciusában. Egy kereszteződésben, ahol pirosra váltott a lámpa, egy szír pénzváltót (aki állítólag a Kulcsár-ügy rendőrségi informátora volt) szitává lőtt egy moszados. Közvetlen közelben volt egy buszmegálló, tele emberekkel, és a busz is jött éppen. A moszados a gyilkosság után lazán elsétált. Mit ad Isten, véletlenül pont arra parkolt egy rendőr alezredes is, aki nem avatkozott közbe, mert F É L T. Akkoriban a TV2 híradója még olyan riportot készített, hogy miképpen lehet, hogy pont ekkor izraeli kémgépek köröztek, meg szálltak le Ferihegyen (igaz, választ nem kaptak rá).

A harmadik furcsaság, ami még inkább magára a francia államra tereli a gyanúmat, ez a cikk: www.hir24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/
Ez szinte mindent megmagyaráz, kőkemény motivációt ad.
500 milliárd dollár sok maréknyi dollár, azért már sok dolgot "érdemes" bevállalni.

tiboru.blogrepublik.eu/2015/01/11/charlie-hebdo-nehany-gondolat/
Ezt még nem olvastam, de biztosan érdekes.

annamanna 2015.01.16. 03:37:07

Plusz linkek:

franciapolitika.blog.hu/2015/01/08/211_charlie_hebdo_kerdesek_vitak_kovetkezmenyek
Eszerint a lap a legmagasabb politikai körök megrendelésére dolgozott, Mitterrand finanszírozta titkos pénzalapból és Sarkozyhez is közel állt. a WTC elleni támadás után agresszív iszlámellenes kampányba kezdett.

Harry herceg meglehetősen különös szöveget írt a francia nagykövetség emlékkönyvébe: www.facebook.com/510599042299013/photos/pcb.1062194173806161/1062193397139572/?type=1&theater
A kísérő nő sincs gyászos hangulatban egyáltalán: www.facebook.com/510599042299013/photos/pcb.1062194173806161/1062193410472904/?type=1&theater

hunhir.info/?pid=hirek&id=81157

21stcenturywire.com/2015/01/07/deadly-cartoon-jihad-hits-paris-satire-mag-charlie-hebdo-12-dead-11-injured-in-terror-attack/

annamanna 2015.01.16. 03:54:24

Plusz linkek:

Egyetlen fotó jelent meg a szerkesztőség belsejéről, másnap este: www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11334351/First-photos-from-inside-Charlie-Hebdo-offices-following-Paris-terrorist-attack.html
(Hogy mennyire hiteles vagy megrendezett, a művészien szétszórt papirosokkal, azt nem tudhatom).

www.hidfo.net.ru/2015/01/08/parizsi-tamadas-iszlam-allam-al-kaida-vagy-valami-mas

Egy korábbi francia ügy: blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=83564&n=zgfumag&blog_cim=Francia%20terrort%E1mad%E1s%20tipikusan%20egy%20hamis%20z%E1szl%F3s%20akci%F3%20volt

The business is business:
index.hu/kulfold/2015/01/15/tombol_a_je_suis_charlie-biznisz/

A párizsi események miatt megerősítették a svédországi zsidók védelmét, akik nagy veszélyben vannak, de a valódi ok inkább ez: www.hir24.hu/kulfold/2015/01/15/izrael-tiltolistajara-kerult-a-sved-kulugyminiszter/

paráznabillegető 2015.01.16. 12:33:22

a legfurcsább, hogy a terroristák franciául beszéltek, nem arabul!!!
meg hogy chemtrail gépek sem szálltak fel aznap!
és sercegett egész nap a mobilom. heh???
ja, meg valamiért aznap tök kanos is voltam...

annamanna 2015.01.16. 18:25:26

@paráznabillegető: Ez legalább olyan humoros volt, minthogy mondok egy viccet, húzd fel a slicced. Olyan élesszemű, szikrázóan intelligens, mint a Charlie Hebdo. És olyan kifinomult, mint Ferenc pápa, aki azzal intézte el az ügyet, hogy aki az anyját szidja, az kap tőle egy pofont. Gondolom, komolyan azt hiszed, hogy amit írtál, az vicces.
www.facebook.com/510599042299013/photos/pcb.1062194173806161/1062193397139572/?type=1&theater - ez vicces.
"Egy szélsőséges mindig talál magának hivatkozási alapot, akár még egy szakácskönyben is, mivel az teli van erőszakos, ártó, gyilkoló dolgokkal mint kések, egyéb szúró és vágóeszközök, forró olaj, stb." (by fehérfarkas) - ez is vicces.
index.hu/kulfold/2015/01/13/uj_video_a_parizsi_verengzes_utani_pillanatokrolaz/ - ettől a jelenettől kifejezetten sírok.
Amit te írtál, az viszont se nem poénos, se nem dühítő, kár a karakterekért. Legközelebb jobban sikerül.

paráznabillegető 2015.01.17. 15:55:40

@annamanna: jól hozzászóltál. jó sokat.
a semmire.
én is hadd gratuláljak!
esküdjetek tovább össze...

annamanna 2015.01.17. 19:38:05

@paráznabillegető: már mások összeesküdtek, az már megvót, nekünk nem kell... legfeljebb utolérni a hazugokat, mint a sánta kutyát.

fehérfarkas 2015.01.19. 23:00:12

@annamanna:

Elolvastam a cikkeket, van köztük pár jó és hasznos is :)
Mondjuk a Charlie Hebdo és az al-Kaida/ISIS nincs kapcsolatban a gyarmatosítással, de azért a franciák gyarmatosításáról olvasni magyarul kevés helyen lehet csak - márpedig az is megér egy misét (ahogy mondani szokták).

Egyébként kíváncsi leszek mi lesz a következménye ennek az ügynek hosszú távon. A szélsőségesek és a warmongerek mindkét oldalon ugyanazt akarták: egymásnak ugrasztani a muszlimokat és nem muszlimokat. Erreföl a normális emberek nemhogy nem akarnak egymásnak ugrani, hanem mindkét oldalon a toleranciát mondják.
És az látszik, hogy továbbra is a szélsőségesek csinálják mindkét oldalon a feszültséget és az uszítást.
Remélem, hogy a szélsőségesek egyik oldalon sem tudnak profitálni az ügyből, és hónapokkal, évekkel később is a normálisok oldalára billen a mrleg :)

annamanna 2015.01.21. 00:59:05

@fehérfarkas: A francia gyarmati politika kapcsán olvastam megengedőbb nézetet is, van, aki így látja a dolgokat:

"mrZ 2015.01.16. 08:38:10
@annamanna:

Az afrikai központi bank csak hosszú távon érintette volna a petrodollárt, és a felhalmozás időszakában(első 20év) még segítette volna. A franciák csinálták a háborút, az usa és a nato mint olcsó kurva csak besegített.

A cikk azért uszít mert a posztkoloniális rendszert abszolút rossznak állítja be. A francia segítség időnyereség és iránymutató francia-afrikának hogy rendbe szedje magát. Igen lehetőség a franciáknak is, és ki is használják. De közben a franciák segítségével összejött az afrika únió, a kontinens kezd szövetséges államok kooperációjává válni. Most még kapnak egy africomot a nyakukba, és készen állnak az eu2 project megkezdésére. Ami a törzsi rendszer után komoly eredmény lenne.(mégha én személy szerint nem is hiszek benne hogy ez a helyes irány)"

"Remélem, hogy a szélsőségesek egyik oldalon sem tudnak profitálni az ügyből, és hónapokkal, évekkel később is a normálisok oldalára billen a mrleg :)"

Nem, én sajnos egyáltalán nem vagyok nyugodt.
Már elég sok helyre linkeltem ezt a cikket: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei
Tehát hogy vannak itt bajok a bevándorlókkal, méghozzá csőstül.
Ez valamilyen ok miatt mégsem érdekelt eddig egyetlen politikust sem, pedig a képen látható lány valódi halott, a másiknak valóban véres a feje (a CH ügy pedig szerintem egy baromi nagy kamuzás).
És azért az nagyon aggasztó, hogy amíg a valódi problémák senkit sem érdekeltek, most hirtelen egész Európa össze politikusa összegyűlt, és összeölelkezve, egy ütemre lépve mondták, hogy ők azonosulnak ezzel a vallásgyalázó mocskos kis szennylappal.

Ezzel sajnos tervük van.

És attól tartok, ezzel van kapcsolatban a terv:

hunhir.info/?pid=hirek&id=78556
„A politikus Izrael állam történetében első alkalommal szólította fel híveit a hatalmon lévő miniszterelnök puccsolására. Netanjahu népszerűsége rohamosan csökkent a Gázai övezetben elszenvedett költséges katonai akciók következtében, hiszen ha nem is ismerik be a hivatalos hírforrások, a cionista rezsim elvesztette ezt a háborút.”
"Perez ezen koncepció szellemében küldözgetett leveleket az izraeli hatalom meghatározó személyiségeihez, figyelmeztetve arra, hogy a Netanjahu-kormány politikai tevékenységének végére ért.
Netanjahu már nem felel meg a zsidó nép elvárásainak és a diplomáciai küzdelmekben is csődöt mondott - fogalmazott Simon Perez"

Tehát Simon Peresz kifogása Netanjahuval szemben az, hogy a kormány „csak” pár ezer palesztint ölt meg és nem egymilliót! Mert Gáza „csak” húsz évvel lett viszavetve (ennyi időbe fog telni a helyreállítás) és nem a középkorba!

Simon Pereznek is van ám ötlete a muzulmán terrorizmus megszüntetésére:

www.szuperinfo.hu/ferenc-papa-nemzetkozi-vallaskozi-szervezet-felallitasarol-tanacskozott-simon-peresszel/2631219

"Az ENSZ olyan politikai szervezet, amelynek sem hadserege nincsen, mint a nemzeteknek, és meggyőződés sem vezérli, mint a vallásokat. És ez látszik is: amikor az ENSZ a Közel-Keletre a Fidzsi-szigetekről érkező békefenntartókat küld, és ezeket a terroristák túszul ejtik, mit tehet az ENSZ főtitkára? Szép kijelentéseket tesz. Ezeknek ereje és hatása azonban nem ér fel a pápa akármelyik homíliájával, amelyre csak a Szent Péter téren fél millió embert gyűlik össze” – nyilatkozta Simon Peresz a Famiglia Cristianának."

Namost, ha jól értem, ennek a lényege az, hogy az iszlám terroristák, amik nem hallgatnak az ENSZ-re, azok hallgatnak Ferenc pápára, akinek egy homíliája miatt félmillió ember gyűlik össze a Szent Péter téren.

De az iszlám terroristáknak mégis mi okuk lenne arra, hogy Ferenc pápának rendeljék alá magukat?

Erre csakis egy okuk lehetne - ha ők is katolikusok.
Tehát ebből legfeljebb azt a logikát lehet levezetni, hogy Simon Peresz szerint az iszlám terroristák katolikusok.
Egyéb értelmezése ennek egyszerűen nem fér a fejembe.

De mivel nyilvánvaló, hogy az iszlám terroristák nem katolikusok, és eszük ágában sincs Ferenc pápának alárendelődni, ebből viszont az következik, hogy ez egészen elképesztően blőd és átlátszó ürügy arra, hogy a katolikus egyház eltűnjön valamiféle vallási káoszban.

Az Egyesült Vallások Szervezetének létrehozása miatt senki sem tér meg Krisztushoz, senki sem válik katolikussá, Simon Peresz maga sem azt mondta, hogy ettől kezdve ő alárendeli magát Krisztusnak és Ferenc pápának, és ugyanezt fogja tenni egész Izrael.

"egyetemes nyilatkozatban fektetné le a jelentősebb vallások által elfogadott értékeket."
A kereszténység által alapvetően elfogadott érték az, hogy az ember bűnös, ebből az állapotából Isten Egyszülött Fia váltotta meg. Aki ezt a váltságot elfogadja, üdvözül, aki nem, az elkárhozik.
Na ez biztosan nem fog ebbe az "egyetemes nyilatkozatba" bekerülni.

annamanna 2015.01.21. 01:04:47

@fehérfarkas: na itt kár, hogy nincs valami javítási lehetőség, mert a gázás cikk egyáltalán nem ide tartozik, csak ami a vallási terveket illeti. Szóval hogy Peresz nem vallásközi szervezet létrehozásáról beszél (vallások közti párbeszéd most is létezik), hanem egy olyan ÚJ szervezetről, ami eddig sose volt, és aminek az a neve, hogy EGYESÜLT VALLÁSOK szervezete.

Tehát ez nem vallások közti párbeszéd, a vallások érintetlenül hagyásával, hanem a VALLÁSOK EGYESÍTÉSE, az eredeti vallások ELTÖRLÉSE, BETILTÁSA, TÖRVÉNYTELENNÉ NYILVÁNÍTÁSA (azzal az ürüggyel, hogy a terroristák a vallás miatt ölnek, tehát aki ragaszkodik a vallásához, az terrorista!), és helyettük egyetlen "egyesített" világvallás törvényessé tétele, ami természetesen nem volna egyéb, mint a FENEVAD IMÁDÁSA. A Biblia teljesen egyértelműen leírja ezt a Jelenések könyvében.

Így a keresztények (és más valláshoz ragaszkodók) szabadon levadászhatókká válnak.
Én egyelőre ettől tartok, szóval sajnos nem hiszem, hogy a CH ügy könnyedén eltűnik a süllyesztőben.

J.László 2015.01.23. 23:20:57

Az index szerint 6 milliárd: index.hu/kultur/media/2015/01/23/eddig_6_milliard_forint_bevetele_lett_a_charlie_hebdonak/

A waterloo-i csata kamuhírein meggazdagodott Rotschildok megint nagy boltot csináltak.

Untermensch4 2015.01.26. 23:32:28

@annamanna: "Namost, ha jól értem, ennek a lényege az, hogy az iszlám terroristák, amik nem hallgatnak az ENSZ-re, azok hallgatnak Ferenc pápára, akinek egy homíliája miatt félmillió ember gyűlik össze a Szent Péter téren.

De az iszlám terroristáknak mégis mi okuk lenne arra, hogy Ferenc pápának rendeljék alá magukat?

Erre csakis egy okuk lehetne - ha ők is katolikusok.
Tehát ebből legfeljebb azt a logikát lehet levezetni, hogy Simon Peresz szerint az iszlám terroristák katolikusok.
Egyéb értelmezése ennek egyszerűen nem fér a fejembe. "
Nekem fér egy másik. Ismered a történetet amikor magyarországon az egyházak vagyonának "államosítása" kapcsán valaki azt mondta sztálinnak némi aggódó hangnemmel: Mit fog ehhez szólni a pápa? erre sztálin azt válaszolta: A pápa..? Annak hány hadosztálya is van..?
Politikusi logika. Olyan politikusé aki (mint izraelben minden eddigi miniszterelnök, ha jól tudom) különleges katonai egységben töltötte szolgálatát.
Az ENSZ-nek ha valahol egy elrabolt túszért fegyveres erőt kellene bevetnie azt a BT bármelyik tagja megvétózhatja, hónapokig tartó sz@rakodás közepette. Ellenben a pápa senki által nem vétózható meg, akkor sem ha keresztes hadjáratot hirdet. Tehát a pápa nagyobb katonai erőt tud "előhúzni a kalapból" mint az ENSZ, gyorsabban...
Katona-politikusi logika.
Szerinted akármelyik vallás hívei közül mennyit lehetne az "egyesített vallás" karámjába terelni és mennyi lenne a hajthatatlanok aránya? A katolikusoknál eleve marad a pápa mint legfőbb tekintély. Ahogyan te, úgy mások is csak a katolikus egyház dominanciájával, sőt hegemóniájával fogadnák el az egyesítést. Sokan mások (a világ nem katolikus lakói közül) pedig úgy egyáltalán nem. A muzulmánoknál felekezeti megosztottság és nagyfokú széttagoltság van, nem szalámizni kell őket hanem összeszedni a szétszórt szeleteket. Közben a még nem összeszedett szeletek meg biztosan ülnek bambán és várnak... Ugyanúgy ahogy a bibliában, a koránban is benne van a megváltoztatásának tilalma. Az értelmezésekkel lehet egy darabig bűvészkedni (újabb hasonlóság) de ennek ugyanúgy megvannak az emberi korlátai.

annamanna 2015.01.27. 02:36:37

@Untermensch4: Ez érdekes, de hogy a pápa hadsereget hívjon össze és katonai erőt mutasson, annak nulla százalék esélyt adok. Ha ennek semmi más oka nem volna, akkor legyen egy jogállásbeli érdekesség. Amikor a pápa háborút indított, megkoronázott király volt. A pápákat koronázták, az uralkodói jelvényüket tiarának hívják.
Ez 1978-ban megváltozott, I. János Pál lemondott róla és a tiaráját Washingtonnak ajándékozta. Azóta ott van. 33 nap után hirtelen meghalt. Az utána következő három pápát sem koronázták meg, és ezen már egészen biztosan nem fognak változtatni. Tehát 1978 óta a pápai trónszék szó szerint üres, mert azóta egyetlen koronázott pápa sem regnált.
A pápa koronája az USA birtokában van, és azt kell hogy mondjam, azóta az USA egészen pontosan úgy viselkedik, mint régebben a pápa. Erkölcsi főhatalma van, erkölcsileg utasítja és bírálgatja az egész világot. és bármilyen háborút indít, azt az "erkölcsi jobbítás szándékával" indítja. Mindig nála van az igazság és tévedhetetlen.
Már csak emiatt a szempont miatt sem tudom elképzelni, hogy Ferenc az eddig gondosan épített "bratyizós" imázsát háborús fővezérre cserélje. Inkább olyan, mintha szánt szándékkal küzdene a saját tekintélye ellen. Folyamatosan jópofáskodik. Innen nagyon nehéz volna váltani egy háborús retorika felé.

Ami a muzulmánokat illeti - nekem úgy tűnik, a Korán egy jelentős része maga is valamilyen bibliaértelmezés. Tehát nem tartom elképzelhetetlennek, hogy vannak kísérletek a Korán és a Biblia valamilyen szintű összefésülésére.
Hogy ezt az emberek hány százaléka fogadná el, arra nem szeretnék gondolni, mert remélem, hogy soha nem következik be.

Untermensch4 2015.01.27. 08:55:14

@annamanna: eredetileg a korán "az egyetlen helyes" bibliaértelmezésnek indult. Mivel mindegyik értelmezés kizárólagosságra törekszik, az "összefésülés" csak olyan szintig működhet hogy a "békés egymás mellett élés" és a barátság határmezsgyéjéhez jussanak a különböző csoportok. Ezen túl, az őszinte szeretetig már csak egyéni akciók, egyéni sikerekkel lehetségesek. Persze lesznek kisebb-nagyobb "elmebeteg-gyanús" csoportok akik látszólag tökéletesen "összefésülődnek" de ezek kb olyan lelkületű emberek lesznek akik most szcientológusok vagy jehovatanúi. Az előbbiek egy b-kategóriás sci-fi-könyvtárban is tudnak hinni, utóbbiak csak a saját könyvkiadójuktól olvashatnak ezért az illusztrációs példáknál egyre jobban elrugaszkodhatnak a valóságtól mert nincs külső visszacsatolás. Az emberek többsége viszont nagyjából a valóságban él és a valóságban az emberek nem uniformizálhatók.
Egyébként nem az usa sajátossága hogy bármilyen, gonoszsággal járó vagy azt okozó/kiváltó tevékenységet "a jobbítás szándékával", "a közjó érdekében", "az emberekért", stb tesz. Mármint ez a sikeres propaganda elengedhetetlen kelléke. Öröm az ürömben hogy ez azért szükséges mert az emberek többsége még mindig többre tartja az erkölcsi célokat mint az önérdeket, legalább elvben, ezért nem lehet azt mondani nekik hogy pl "lesz ez a háború, katonáink közül meghalnak kb 1200-an, az ott lakók közül kb egymillióan de nekünk itthon utána jobb lesz mert több pénz jut a kórházainkra és kevesebb adót kell fizetnünk". Jobban szeretik az emberek a "szabaddá tesszük annak az országnak a népét"-elképzelést.

annamanna 2015.01.28. 02:29:20

@Untermensch4: Amit a hazug háborús propagandáról írsz, az persze hogy így van más országoknál is, hamis propagandára épült az egész kommunizmus is (meg persze a liberális demokrácia is).
Az USA azonban ebből a szempontból azért figyelemreméltó, mert nem csupán háborús propagandával operál, hanem pl. ha valahol baj van a világon, rögtön az USA beavatkozását kérik (mint pl. a ruandai népirtás esetén). És elég kis ügyekbe is jogosultnak érzi magát ERKÖLCSI szempontból beleszólni, erre példa Whoopi Goldberg dörgedelmes videója a magyarok homofóbiája miatt; az amcsi nagykövet melegparádén való részvétele, Goodfriend a netadós tüntetésen, a Vida-botrány, Hillary Clinton, aki személyes járt közbe az Iványi-gyülekezetért Orbánnál, McCain, aki lefasisztázta Orbánt, és valószínűleg még elég sok ügy, amibe Amerika így vagy úgy jogosultnak tekintette magát beleszólni. Vagy legyen példa mondjuk Merkel lehallgatási botránya.
A pápaság-imázst erősíti az is, hogy az USA maximálisan a kereszténység védőbástyájának tekinti magát, és úgymond keresztes háborút vív a más vallásúak, a hitetlen muzulmánok ellen. És ezt sok birka keresztény be is veszi, láttam 700-as klubon, hogy idióta keresztény szülők meg vannak győződve, hogy a fiuk Krisztus miatt harcol Irakban.
De a háborúkon kívül is megfigyelhető a neoprotestáns kereszténységben a maximális USA-központúság. Minden új tanítás Amerikából érkezik. Tehát aki valamennyire is keresztény (vagy jehovista, vagy szcientológus, vagy sátánista, vagy egyéb isten barma), az vigyázó szemeit Amerikára veti. A filmeken keresztül tulajdonképpen az ateistáknak szánt spirituális "löketek" is USA-gyártmányok. Az USA nagyon erős spirituális központ.
Legyen mondjuk ez a kis apokaliptikus videó: www.youtube.com/watch?v=6n_xCI-peq0 az USA-ra koncentrál, mi másra összpontosítana.

Untermensch4 2015.01.28. 22:29:05

@annamanna: Az USA nem spirituális hanem hatalmi központ. Az hogy a hatalmat "vallási köntösben" is gyakorolni próbálják meg a társadalmuk egyik sajátos vonásából adódik. Az USA-t vallási fanatikusok alapították és ez a mai napig meglátszik rajta. Ha egy frissen alakult országban (itt a függetlenné válásukra gondolok) rögzítik a teljes vallásszabadságot szinte egyedüliként a világban és tárt karokkal várják az új életre érkező bevándorlókat akkor eleve az olyan meredek vallásúak oda fognak menni akik máshol összeférhetetlenek. Később szintén bármilyen bizarr szekta felvirágozhat hiszen hely van bőven mindenkinek, nem kell hogy a szomszéd hülyesége belelógjon az ember életébe. Ezzel párhuzamosan a gazdasági-katonai-külpoitikai ereje nő az országnak és kialakul a társadalmi szintű messiás-komplexus. Ami miatt nem törekszenek a totális és azonnali világuralomra az az a vita a "komplexusos" véleményformálók részéről hogy ők úgy hűdekülönlegesek hogy nekik ezt a különlegesé levést "exportálniuk" kell a világ jobbá tételére vagy ez a nagyszerűség megismételhetetlen, nem érdemes máshol erőltetni és inkább izolacionistán örüljenek maguknak. Az első verzió rákfenéje hogy a világ nem érti meg hogy "saját érdekében" kényszerítik a "jóra". A második verziónál marad a félelem hogy a "gonosz ellenség" a világ többi részével karöltve "bekeríti" őket. A félelemhez: www.youtube.com/watch?v=g7Pb1Fs-WHQ

annamanna 2015.01.29. 01:35:08

@Untermensch4: "Az USA nem spirituális hanem hatalmi központ."
Ugyan már, ennyire ne legyünk dedósok. Ha a hatalomnak nincs köze a spiritualitáshoz, akkor a politikusok miért páholytagok?
www.sokkaljobb.hu/content/s%C3%A1t%C3%A1n-szolg%C3%A1i
www.okotaj.hu/szamok/31-32/ot31-06.htm

"bármilyen bizarr szekta felvirágozhat"
Hát nézd, ez egy szép magyarázat, csak van vele egy bibi. Én a pápai tiaráról beszéltem, aminek semmi köze nincs a "bármilyen bizarr szektához", hacsak te magad nem vagy "bármilyen bizarr szekta" tagja, akik a római katolikus egyházat tekintik "bármilyen bizarr szektá"-nak. És van még egy óriási probléma, ami nem illik az elméletedbe. Ez pedig a Biblia, abból is az Apokalipszis könyve, ami ezt írja:
"És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön."
Vajon a Bibliának milyen korona olyan fontos, hogy megemlítse?
Elég egyszerű arra gondolni, hogy itt bizony pontosan a pápai koronáról van szó, ami egy katonai hatalomnak ADATIK. És a pápa ezt a koronát odaajándékozta.
Sőt, ha már - még egy pápától származó koronát kapott az USA, igaz, az csak ideiglenesen volt a birtokában: ez nem más, mint a magyar szent korona, 1945-től 1978-ig.
És az aztán igazán kísérteties, hogy VÉLETLENÜL pont 1978-ban jutott eszébe a pápának, hogy az USA-nak ajándékozza a koronáját!
A magyar korona apostoli korona, talán nincs a világon másik koronaékszer, amit nagyobb becsben tartanának. És pont ezt őrizte az USA.
Az is érdekes, hogy miért adták vissza épp 1978-ban, hiszen a magyar koronaőrök azzal adták át megőrzésre a koronát, hogy az addig ne kerüljön vissza az országba, amíg itt orosz csapatok állomásoznak.
1978-ban még vígan itt dáridóztak Ivánék, úgyhogy a jenkik olyan hülye mesét költöttek, miszerint Carter neje ÁLMOT LÁTOTT, miszerint a koronát vissza kell adni.
Annak is van jelentősége, hogy ezt pont vízkeresztkor adták vissza, és annak is, hogy pont Apró Antal elvtárs vette át.

Szóval a Biblia szerint van egy katonai erő fehér lovon, íjjal (ez akár lehetne valami magyaros motívum is), aminek korona adatik. És aki a korona birtokában kimegy győzve, hogy győzzön.
Az USA a 2. vh után feladta az addigi "fényes elszigeteltség" politikáját, és világhódításba kezdett, amit a mai napig nem hagyott abba.
Úgyhogy a történelem jelenlegi állásából arra kell következtessek, hogy ez az ige pont az USA-ra vonatkozik.
És más is következik ebből.
Dante óta elterjedt nézet, hogy a Jelenések 17-18. fejezetében szereplő, 7 hegyen ülő babiloni parázna nem más, mint a pápaság. Tegyük fel, hogy ebben van valami igazság.
Csakhogy, ha a pápai tiara az USA birtokában van, akkor miért ne lehetne, hogy a babiloni parázna is az USA?
- Az USA mindenki másnál nyíltabban épít a babiloni mágiára.
- A parázna nagyváros leírása nem illik a Vatikánra, annál inkább illik a kereskedő és filmekkel varázsoló USA-ra (el lehet olvasni a szöveget, jelenések 17 és 18. fejezet, hosszú lenne idézgetni).
- És még a pápai korona is náluk van.

Mindezt nem a bizarr szekták miatt mondom, hanem a pápai korona és a Jelenések könyve miatt.

Untermensch4 2015.01.29. 08:34:50

@annamanna: "És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön."
Kellőképp homályos hogy szinte bármit ki lehet belőle hozni.
Fehér ló-íj-korona.
Gazdagság-felfegyverzettség-legitimált hatalom.
Azt is beleláthatjuk hogy Magyarország közeljövőbeli fellendülése van leírva.
" Én a pápai tiaráról beszéltem, aminek semmi köze nincs a "bármilyen bizarr szektához" "
konteo.blogrepublik.eu/2011/02/14/a-mormon-osszeeskuves/
konteo.blogrepublik.eu/2011/02/14/a-mormon-osszeeskuves-ujratoltve/
csak a leglátványosabbat említve. Ilyesmi ilyenfajta minőségben (tagállamiság) európában nem fordulhat elő.
" Ha a hatalomnak nincs köze a spiritualitáshoz, akkor a politikusok miért páholytagok? "
szerintem a tagságtól nem lesznek golyóállóak.
"Dante óta elterjedt nézet, hogy a Jelenések 17-18. fejezetében szereplő, 7 hegyen ülő babiloni parázna nem más, mint a pápaság. Tegyük fel, hogy ebben van valami igazság. "
A biblia forrásszövegeinek keletkezésekor a római birodalom, róma központtal volt a szuperhatalom, meglehetősen hedonista megcélzott életvitellel. Dante idején a pápaság, khm... morálisan/erkölcsileg eléggé mélyrepülésben volt. Ha úgy alakult volna hogy máglyára pakolják, így lett volna esélye megmagyarázni hogy tulajdonképpen a keresztényüldöző rómáról beszélt az ókorban csak valami félreértésről van szó, el lehet rakni a gyufát...
1978-ig talán a vatikán volt a nagy parázna? Vagy a pápai tiara lenne az, a paráznaság fókusz-varázstárgya?

annamanna 2015.01.30. 02:45:32

@Untermensch4: "Azt is beleláthatjuk hogy Magyarország közeljövőbeli fellendülése van leírva."
Jobb lett volna hungarista szimbólumnak említeni :)
Ezek a lovasok gonosz erőket jelentenek, semmi jó sem várható tőlük.

"Ilyesmi ilyenfajta minőségben (tagállamiság) európában nem fordulhat elő."
Hm. Szabadkőművesség rogyásig van, nemde?

"szerintem a tagságtól nem lesznek golyóállóak."
Miért kéne annak lenniük? Senki se lövöldözi őket.
Ha valakinek pisztoly van a kezében, attól még nem lesz hatalma.

"A biblia forrásszövegeinek keletkezésekor a római birodalom, róma központtal volt a szuperhatalom"
A szöveg Babilonról szól, nem Rómáról.

"1978-ig talán a vatikán volt a nagy parázna? Vagy a pápai tiara lenne az, a paráznaság fókusz-varázstárgya?"
Honnan tudjam? Mindenesetre a Vatikán nem hét hegyre épült.
És a szöveg egy kereskedelmi központról szól, és minden tekintetben sokkal inkább illik az USA-ra. Éppenséggel NYC-nek olyannyira jelképe egy női alak, mint talán egyetlen más városnak sem, és ha már valamit Új Bábelnek tekinthetünk, az nem lenne más, mint NYC. Sok okból gondolom, hogy a szöveg inkább az USA-ra vonatkozik, a pápai tiara birtoklása ezekből az okokból csak egy, persze elég fontos ok.
Mégis miért passzolták le? És miért pont Washingtonnak adták? És miért pont ugyanabban az évben, amikor Carterék visszajuttatták ide a magyar koronát? És azt is minek adták vissza a koronaőrök határozott kérése ellenére? És az USA-ban miért használnak ennyire nyíltan ókori mágikus szimbólumokat?
Még sok kérdést lehetne feltenni, a net hemzseg a konteóktól, te is idéztél egyet. Valami tényleg nem stimmel, mármint valami tényleg van a háttérben, de hogy pontosan mik az összefüggések, azt csak az Isten tudja. Azt is, hogy minek lesz minden politikus szabadkőműves, ha ez "nem teszi őket golyóállóvá".
Nem hiszem, hogy az volna az életfeladatom, hogy mindezt a sok baromságot kiderítsem.
Stultorum infinitus est numerus [The number of fools is infinite] Eccles 1:15
A Károli úgy adja vissza: Az egyenetlen meg nem egyenesíthető, és a fogyatkozás meg nem számlálható. A katolikus verzió: Ami görbe, nem válhat egyenessé, ami nincs, azt nem lehet számba venni.

Untermensch4 2015.02.04. 23:16:04

@annamanna: a lovasok azért "jelentenek" gonosz erőket mert a Biblia megfogalmazása és leírása tájékán is, a veszélyesebb hódítók voltak lovasok. Ez nem változott meg később sem amikor a középkor sötétebbik részében keletről kapta európa a pogány lovasok támadásait. Az ábrázolás meggyökeresedett mint jóval később a banánhéjon való elcsúszás ami szintén illusztratív elem, meglehetősen kevesen csúsztak el banánhéjon a valóságban.
A szabadkőművesek és a mormonok között komoly különbségek vannak. Létszámban az előbbiek a kontinenshez képest kevesek, vagy pozícióval érnek el valamit vagy bármihez túl kevesek mint tömeg, kerülniük kell a feltűnést. A mormonok sokan vannak, szaporodnak is, egy komplett tagállamban megkerülhetetlen tényező az egyházuk és mivel a tömegeiknek (usa-viszonylatban) jó oktatást biztosítanak, nyíltan viccelődhetnek azzal hogy statisztikai törvényszerűség miatt előbb-utóbb az usa elnöke egy mormon lesz. Legkésőbb akkor amikorra a lakosság többsége. De ha nem vettem volna észre és van az eu-nak egy olyan tagja ahol a lakosság többsége szabadkőműves és jelentős az egyházuk jelenléte az adott államban, akkor elnézést kérek.
A vatikán nem hét hegyre épült de róma hét dombra. Ezzel legfeljebb egy hét szigetre épült település vehetné fel a versenyt de new york nem ilyen. Ha parázna nőalakkal összefonódott érzetű várost keresel, ajánlom párizst. Idén vagy jövőre jár le a titkosítása a háború utáni francia "leltárnak", a kollaborációról szóló nyomozati anyagból igen sok papirosnak. Egyebek mellett kb az derülhet ki hogy párizs nyeri a 20.század legszajhább fővárosa címet.
A koronaőröket akárhányszor is említed, nem volt befolyásuk mert nem voltak politikai tényezők. A koronákkal kapcsolatos csiki-csukinak meg lehetett egy kettős külpolitikai megfontolás a hátterében: az akkor még csak formálódó eu ne kerüljön katolikus egyházi befolyás alá és a keleti blokk ideológiailag leggyengébb láncszemén való gyengítés.

annamanna 2015.02.05. 04:07:02

@Untermensch4: "a lovasok azért "jelentenek" gonosz erőket"
vö.
"És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.
És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak ő maga.
És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.
És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.
És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.
És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura."

Létszámban az előbbiek a kontinenshez képest kevesek"
vö.
"csillámpóni 2011.07.16. 12:46:52
Tényleg szép, de érdemes lenne észben tartani, hogy a "titokzatos mozgalom" tőlünk nyugatra (egyre nyugatabbra egyre inkább) olyasmi mint a cserkészet, vagy az ökör-körhöz tartozni a Frédi és Béniben. Egész alacsony társadalmi állás felett teljesen magától értetődő, és többek közt ezért van, hogy minden ismert ember tag is, ahogy kell."
taj-kert.blog.hu/2011/07/15/a_szabadkomuves_palota_deg_festetics_kastely

"kerülniük kell a feltűnést."
Esetleg ez igaz.

"előbb-utóbb az usa elnöke egy mormon lesz."
Viszont eddig már sok szabadkőműves elnökük volt.

"szabadkőműves és jelentős az egyházuk"
A szabadkőművesség nem egyház, viszont az a sanda gyanúm, hogy az egyházon (egyházakon) belül előszeretettel szervezkednek. Persze titokban, hiszen kerülik a feltűnést.

"róma hét dombra. Ezzel legfeljebb egy hét szigetre épült település vehetné fel a versenyt"
Vagy Kaposvár, mert az is 7 dombra épült (állítólag).

"Ha parázna nőalakkal összefonódott érzetű várost keresel, ajánlom párizst."
www.youtube.com/watch?v=6n_xCI-peq0#t=02m25s

"A koronákkal kapcsolatos csiki-csukinak meg lehetett egy kettős külpolitikai megfontolás a hátterében: az akkor még csak formálódó eu ne kerüljön katolikus egyházi befolyás alá és a keleti blokk ideológiailag leggyengébb láncszemén való gyengítés."
A pápai koronát maga a pápa ajándékozta az USA-nak, neki elvileg semmiféle érdeke nem fűződött ahhoz, hogy Európa ne kerüljön katolikus befolyás alá.
A leggyengébb láncszem gyengítéséről pedig - ez pont hogy erősítette a komcsik tekintélyét itt, nem pedig gyengítette. Lámlám, még az USA is ennyire megtiszteli a kommer vezetést.

Untermensch4 2015.02.05. 17:55:55

@annamanna: a pápa tisztában lévén a katolikus egyház elterjedtségével és erőforrásaival/szervezettségével sztem odaadhatta a koronát ha ezért cserébe európa kapott olyasféle dolgokat amit az usa adhatott. pl a start-egyezmény vagy vmi ami nem jut eszünkbe. Anno a kubai rakétaválság kapcsán is elfelejtődött a török szál, a 70-es évek végén is lehetett pár nem titkos csak véletlenül elfelejtett "apróság".
A kádár-rendszer azért volt a leggyengébb láncszem mert lassan de biztosan menetelt bele a nyugati adósrabszolgaságba. A hitelek beláthatóan mondjuk 30 év alatt olyan helyzetbe hozzák amire alapesetben egy fegyverkezési verseny csak drágábban és a végjátéknál nagyobb háborús kockázattal lenne képes. Ennek a támogatása megér néhány ajándékot. Fedezi a kamat.

annamanna 2015.02.06. 00:57:45

@Untermensch4: Miért ment volna bele ilyen cserékbe az USA? És ha már mindenképpen le akartak nyűgözni minket, miért nem a Seuso-kincset adták vissza? Egyrészt a kincs az USA-ban is volt egy darabig, másrészt pereskedni is az USA-ban pereskednek érte; harmadrészt a lenyűgözés, mint írtad, közös nyugati érdek volt.
A Seuso-kincsre vonatkozóan nem volt olyan megállapodás, hogy ne adják vissza.

A pápai tiara pedig sehogy sincs összefüggésben a start-egyezménnyel. Ha mondjuk a tiarán valamit meg lehet vásárolni, akkor miért nem adták oda mondjuk Németországban annak fejében, hogy ne legyen háború? És így tovább, ezt lehetne ragozni. Ez nem elég jó magyarázat.
Ráadásul amiket írtál, azokhoz nem kell titkos társaság.
Az mondjuk már érdekesebb kérdés, hogy Angela Merkel apja, aki evangélikus lelkész volt, miért költözött át az NDK-ba a lánya 3 hónapos korában? Vagy Angela miért költözött el a német férjétől különösebb indoklás nélkül? Miért jött össze szinte azonnal egy Joákim nevű, egzotikus arcú kémikussal? És ha már összejött vele, miért nem házasodtak össze, csak 14 évvel később?

Untermensch4 2015.02.06. 08:37:03

@annamanna: A start-egyezmény csak egy hirtelen eszembe jutó és valószínűleg rossz példa volt. A Szentkoronát az amerikai állam őrizgette, végig elismerve a magyar állam tulajdonjogát. A seuso-kincsek ha jól tudom magánszemély tulajdonában/birtokában voltak. A koronaőrséggel kötött megállapodásnak pedig nincs jelentősége.
Talán merkelpapa is úgy gondolta hogy nem a langyos kényelmes állóvízben kihívás téríteni. Talán merkelnéni is, mint sok politikus, a magánéletét is a munkájának rendeli alá...

mortullus 2015.02.19. 09:16:48

A legutóbbi 2-3 Világpanorámában is kielemzi Szaniszló a párizsi merénylet körüli furcsaságokat és az Iszlám Államról is szól. Bemutat egy olyan képet (egy IS-es videóból van kimerevítve), ahol a középen áll a szélsőséges, mellette 2 japán túsz. És a két túsznak a nyakán tök ellentétes oldalon áll az árnyék, mintha két Nap sütne rájuk. És a három alak ruházatát három módon lengeti a szél, az egyik túszét erősen a másikét csak kissé, a szélsőséges ruhája meg meg sem mozdul.
Ez is megérne egy bejegyzést.

Untermensch4 2015.02.21. 22:29:59

@mortullus: tudnál esetleg linket ehhez a képhez?

Magyarulaszlo 2015.03.18. 13:41:01

Drága Blogger,

ugyan javítsd már ki az első bekezdésben az 5 milliárd eurót forintra.

rontja az imidzsedet :)
süti beállítások módosítása